Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Shamanka08

niebywały temat

Polecane posty

Gość ana_katia
ja z powodzeniem używam kremu rozjaśniajacego Sally Hansen EXtra Strength creame hair bleach (for face, arms & legs) wystarcza na twarz na kilkadziesiąt aplikacji, włsoki po tym wydają się cieńsze i jakby przezroczyste

Gość Kukuxumushu
Nie zgadzam się co do wypowiedzi, ze lepiej wyrywac niż rozjaśniac :/ Jeśli ktoś ma tak jak ja, niewielki wąsik, który nie rzuca się w oczy, lecz pod słońce z bliska widać ciemniejsze włoski tylko nad górna wargą to zdecydowanie wole go rozjaśnić. Każdy ma na buzi naturalny meszek i po rozjasnieniu, wąsiki będa się z nim "maskować". Bo jeśli mam zacząc wyrywać, czy depilowac i mieć później wiekszy problem, to dziękuje bardzo, to jak kopanie dołków pod sobą ;) niby woski wyrywają włosy z cebulkami i powinny wyrastac słabsze, ale nie zawsze uda sie włoski tak wspaniale wydepilować, dośc często są one po prostu "urwane" a nie "wyrwane", bo rosną pod różnym kątem. Depilowałam swego czasu plastrami i depilatorem okolice brzucha, a konkretnie taki ciemniejszy paseczek od pępka wbrzuch i widze, ze jest gorzej.. Spróbuje je rozjaśnić, zarówno te na brzuchu jak i nad górną wargą a jeśli nie to tylko laserowo.. Pozdrawiam :)

depilator laserowy domowy, trwały efekt (silk'n) sprawdzony, polecam

hej SALLY HANSEN CREME HAIR BLENCH i problem z glowy ja uzywam chyba ze 3 lata juz ;D

Gość xcx23
czesc,ja mam tez ten straszny problem,probowalam wszystkiego ,co jest mi dostepne.A czy są może depilatory co mają jakaś końcówka do twarzy, jesli tak czy to dziala_

Gość maggie_
Do depilacji twarzy można spróbować nowej w Polsce metody nitkowania (threading). W internecie można znaleźć filmiki, które pokazują, jak to robić. Całkiem szybko można się nauczyć :) Więcej o depilacji wąsika http://mellea.pl/articles/pozbadz-sie-wasika

Gość z mojego doświadczenia
od zawsze miałam wąsiki lekko ciemnawe nad wargą- czego to ja nie próbowałam smarowałam np wodą utlenioną- by rozjaśnić itp... był to problem rodzinny-dwie siostry też tak miały i jedna (najmłodsza z nas) odważyła się powyrywać te włoski pencetą ( jak brwi), od razu poczuła się lepiej...a ja zrobiłam to samo po ok miesiącu, wiedziałam wtedy że włoski odrastają i że trzeba je wyrywać pencetą 1-2razy w tygodniu ( jak są widoczne- tzn kilka tych widocznych). Pierwszy raz bolało strasznie ( najpierw posmarować GRUBO-aż biało kremem półtustym- najlepiej dla sdzieci bambino lub zwykły nivea) po ok 15min zetrzeć kkrem i depilować wyrywając pencetą, po wyrwaniu też tym samym kremem posmarować średnio i( by zaczerwień nie było) i po ok 15min zetrzeć krem Można (i ja już tak robiłam za 2-3razem- wyrywać z marszu bez smarowania kremem a posmarować dopiero po wyrwaniu) To jest niezwykłe uczucie- jak nie ma się tych wąsów!!!! sama nie wiem dlaczego wcześniej tego nie spróbowałam i mając 24lata wyrywałam je pencetą po raz pierwszy i tak już wyrywam ładne kilka lat.

Gość z mojego doświadczenia
owszem wyrywanie to mały "kłopot" ale się można przyzwyczaić, przecież brwi też trzeba wyrywać 1-2 razy w tygodniu. Wolę wyrywać pencetą i lepiej się czuć 9atrakcyjnie) niż mieć te jasnawo- lekko ciemnawe wąsiki ( nie miałam typowo czarnych czy jakiś bardzo ciemnych)

Ja wybielałam wodą utlenioną... tylko że tego nie robi się "w 10 min" tylko po prostu kilka razy dziennie nakładałam odrobinę wody na te kilka włosków, suszyłam suszarką (nadtlenek wodoru, czyli woda utleniona rozkłada się pod wpływem temp..) albo wychodziłam na słońće ( to w lecie) i efekt był super. Po wyrywaniu, czy to woskim czy pensetą, miałam okropne krostki, mimo dezynfekcji przed, po i narzędzi.. a skoro utlenianie włosów na głowie robi z nich łamliwe siano i niszczy, to wąsika chyba nie traktuje ulgowo i mocno osłabia te włoski..

Gość inna opcja
jeśli nie chcecie wydawać majątku na rozjaśniacz Sally Hansen lub inne tego typu specyfiki albo depilować twarzy, spróbujcie zwykłej fryzjerskiej wody utlenionej. Kupicie ją w sklepach fryzjerskich, 1000ml kosztuje około 10 zł. Ja mam 9% Scandic Line Oxydant Creme i w zupełności starczy, dla bardziej wymagających są nawet 18%, ma przyjemną, gęstą konsystencję, nakładam go na umyte miejsce patyczkami kosmetycznymi i trzymam chwilę, nie liczę ile, czasem 10 czasem 30 minut w zależności od tego ile mam czasu, nie piecze (przynajmniej mnie), staram się go nie wcierać w skórę tylko delikatnie nałożyć. Efekt natychmiastowy, na pewno taniej i wydajniej niż rozjaśniacz Sally, spróbujcie :)

Gość znam ten problem
właśnie nałożyłam wodę utlenioną az 12% i... i nic... boję się, że to nie zadziała. dziewczyny pomóżcie

Gość gość
jakia depilacja jaka maszynka?. wtf nie golimy wąsika bo odrośnie jeszcze gorszy! najlepiej posmarować wąsik sokiem z cytryny wyjść na chwilę na słońce. wtedy jest zupelnie niewidoczny i wloski stają się cieńsze..