Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

___Ilu jeszcze Polaków zginie w Iraku??_______

Polecane posty

"Dezercja jest najgorszym rozwiązaniem, nic nie dającym". Skoro tak, to niech Nasi szanowni rządzący, panowie K. sami jadą tam walczyć!!! Giną mężowie, ojcowie, synowie!! Ale co ich to obchodzi. Oni są tylko od wydawania rozkazów. Żałosne

Gość Ilu jeszcze Polaków zginie
n apolskich ulicach? :O

bez sensu jest Twoja wypowiedź!! To oczywiste, ze każdy kiedys umrze. Ale nie musi umierać w obcym kraju, na wojnie, która Polakow w ogóle nie dotyczy. I tylko dlatego, ze tak się zachciało rządzącym!!

Jak ktoś zostaje policjantem, żołnierzem lub BORowcem to się musi liczyć z taką śmiercią. Mnie bardziej jest żal Polki przypadkowo zastrzelonej w Londynie, bo ona się z taką śmiercią na pewno nie liczyła

Gość dokladnieeeeeee
niech nie mówią, że polacy sa takim odważnym narodem, tylko niech powiedza, ze sa przydupasami Busha

No cóż, moim zdaniem bez sensu jest uczestniczenie Polski w tej wojnie. To nie jest nasza wojna!!! Czy oni tego nie rozumieją, ze przez wysyłanie tam naszych żołnierzy ściągają niebezpieczeństwo na nasz kraj? Ale taka jest polska polityka wlaśnie

Gość nie rozumiesz że w Iraku
nie walczą młodzi chłopcy, których się wyciąga ze szkół, studiów etc. tylko wyszkoleni ŻOŁNIERZE którzy wybrali sobie taki ZAWÓD i świadomie podejmują decyzję o wyjeździe do Iraku. Skoro ciebie ta wojna nie dotyczy, to rób co do ciebie należy i pozwól innym robić co do nich należy.

wow jacy obrońcy się znaleźli. Ciekawe, czy kobiety byłybyście takiego samego zdania, gdyby został tam siłą wysłany wasz mąż, brat, syn... Sorry, ale gdyby nie przymus, to nikt tak z radością by nie pognał

a skąd wiesz? Masz jakieś dane statystyczne? :O Jakbym miala męże zołnierza, to nie spodziewałabym się raczej, ze podejmie bezpieczną pracę w piekarni :P

ok widzę, że nie rozumiesz o czym jest ten topik

moim zdaniem żolnierze szkolą sie po to, aby w razie niebezpieczeństwa bronić swojje ojczyzny. Ale w naszym przypadku żolnierze pojechali bronic obcego kraju na obcej wojnie!!

To chyba ty nie rozumiesz kompletnie realiów :O Ile ty masz lat?

to nie jest ważne ile mam lat. Pop prostu mam takie zdanie, zresztą jak 70% Polaków. I owszem, na to mam dane statystyczne

Nie chce mi się z tobą dyskutowac bo nie posiadasz podstawowej wiedzy niestety :O

heh, a co ty możesz wiedziec na temat mojej wiedzy :O Wyraziłam swoja opinię i mam do tego święte prawo. CHociaz w jednym się zgadzamy, bo ja tez nie mam ochoty z toba dyskutować

Gość desant
wybija wszystkich iirakijczykow dopiero wroca

A kto i kazał tam jechać???? Jadą za pieniędzmi,więc mogli się liczyć ze śmiercią!!!!! I nie wierze że jechali w misjach pokojowych!!!!! Pieniądze ludzi GUBIĄ!!!!!!

chyba nie masz pojęcia jak to wygląda. Owszem "niby" nikt nie zmusza. Tylko, że to jest oficjalna wersja. A tak naprawdę, jeśli nie pojadą, to mogą sie pożegnać z pracą niestety. Taka jest rzeczywistość.

Gość Niech zdychają
sami sobie zadają ten los.Niech zdychają :D

No cóż......gdybym ja miał wybrać...albo zmiana pracy albo śmierć...to logiczne że wybrałbym inną prace.Więc sami sobie dokonali takiego wyboru!!!

widzę, że dla Was wszystko jest czarne albo białe. Nie ma już odcieni szarości... To nie oni sami sobie zadali ten los, lecz władze w państwie. Ale nie chodzi w końcu tylko o nas. Chodzi rowniez o nasze bezpieczeństwo, ktore w związku z udzialem polskich sil w tej wojnie, jest zagrożone

Gość głupie podejście
A co by było jakby na Polskę napadło jakieś mocarstwo? Też byłabyś za tym, żeby żołnierze innych państw zajmowali się tylko bronieniem swojej ojczyzny i mieli nas gdzieś tak jak alianci w 1939?

Nastały inne czasy.A kazdy kto jedzie do Iraku,Afganistanu itp....jedzie bo można sporo zrobić.Smierć sporo kosztuje.I nie mieszajcie czasów z 1939!!!!!!!!!!

do "glupie podejście" A ty uważasz, że gdyby nas ktoś zaatakował, to Ameryka w podskokach biegłaby do nas z pomocą? Naiwność :O

Gość wow rox
Pokój jest rzeczą cenną i pożądaną. Nasza generacja, skrwawiona w wojnach, na pewno na pokój zasługuje. Ale pokój, jak prawie wszystkie sprawy tego świata ma swoją cenę, wysoką, ale wymierną. My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor. Powiedzial te slowa wielki Polak.... Polak nie siedzi bezczynnie jak gdzies indziej sa mordowani ludzie !

Nie pamiętam, ale to chyba ojczulek Stalin miał zwyczaj na takie pytania odpowiadać; \"Tylu ile będzie trzeba\". Jeśli coś pokręciłem uprzejmie proszę o uzupełnienie mojej jakże ubogiej wiedzy.

Gość a czy w ogóle trzeba

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj idz sie napij :D nikt nikogo do niczego nie zmusza, to po pierwsze, a po drugie jak Twoim zdaniem kompletnie niedoswiadczona armia ma bronic kraju? francuzi i angole tez nie chcieli umierac za gdansk - jak nie wiesz co z tego wyszlo, to zapytaj dziadka albo babcie...

Gość wow rox
Od czasu gdy wujek Staszek rozjechał mi anusa swoim olbrzymim zaganiaczem potrafię wypierdzieć Mazurka Dąbrowskiego i Warszawiankę w tonacji A-Dur 🖐️

Gość wow rox
Dodam że w Święto Niepodległości zakładam uniform wykonany z kartonu po telewizorze Polkolor, na łeb wdziewam papierową czapkę-rogatywkę, skręconą z Gazety Polskiej, do ręki biorę kij od maminego mopa i zaciągam straż honorową przed najbliższą Biedronką :classic_cool: