Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwertiuoyjuhgtfd

duomox kto stosował

Polecane posty

Gość qwertiuoyjuhgtfd

Gość a ja jestem do niczego
ja

Gość qwertiuoyjuhgtfd
na co ? przez ile ? Sa jakieś skutki uboczne ?

stan zapalny w drogach moczowych, chyba przez 7 dni, efektów ubocznych nie miałam ale zapewne mogą być.

Gość qwertiuoyjuhgtfd
hm., ja mam zapalenie błony sluzowej żołądka III st. i infekcje helicobacter pylori i na to jeszcze oprucz duomox musze brać metronidazol i strasznie mnie brzuch boli.. hm.. i nie wiem czy to normalne przy tych lekach. a do lekarza dopiero ide za tydzień

Gość kacha154
mówią że dumox to antybiotyk na wszystko, bardzo lekki bo stosuja go nawet kobiety w ciąży , mój mąż jak jedzie za granica na 3 miesiące do pracy bierze zawsze 2 opakowania.

Gość qwertiuoyjuhgtfd
acha nie to nie mozliwe by brzuch odamwiał posłuszeństa po tym leekim antybiotyku

masz jeden z typowych zestawów na helikoptery, duomox to amoksycylina i możesz mieć np biegunkę czy nudności, jak objawy uboczne są zbyt silne to przyspiesz wizytę.

to nie jest lekki antybiotyk:D to jest dalszy krewny penicyliny:D nie przechodzi przez łozysko więc kobiety w ciąży moga go stosować.

Gość siarczyste piardy
biorąc duomox gazowałam tak że można by to eksportować rurą na zachód

Gość qwertiuoyjuhgtfd
heh nie no takich ... obajawow nie mam

Gość badri
U mnie Duomox najlepszy na zatoki. I raczej zadne wspomniane wyzej przypadlosc ;) mnie nie dotknely..

Gość Julia Jankowska
Jestes pewna ze te gazy to akurat byly od antybiotyku? to dosc dziwna reakcja. Nigdy o takiej nie slyszalam, nawet w ulotkach nie przestrzegaja ;). No szczerze wspolczuje. Ja mam raczej dobre doswiadczenia z tym lekiem.

Gość ja tez stosowałam duomox
i przez pierwszą noc żygałam jak opetana

Na angine, na zatoki, przy ostrej infekcji bakteryjnej, stosowalam nawet w ciazy i razem z antykoncepcja. Bardzo bezpieczny lek i chyba najtanszy antybiotyk na rynku. Warto kupic profilaktycznie juz dzis,by w razie infekcjinie stac w kolejkach,bo ostatnio coraz dluzsze xD

Gość chora89
Ja stosowałam duomox juz nie raz, w zasadzie to przy każdych zatokach sięgam po ten antybiotyk. Jest bardzo dobry,ale dośc mocny, stosuje się go krócej niz inne i dziła niemal natychmiast.

Gość gwiazdeczka555
tez miałam duomox na angine i muszę powiedziec, ze zadnych skutkow ubocznych nie zauwazyłam, a angine wyleczył. Z tym, ze moj lekarz rodzinny zawsze zapisuje mi jeden antybiotyk, potem jak choroba za pol roku wróci to ten sam antybiotyk, tylko, ze silniejsza dawke. i tak stopniowo. Dlatego dziwi mnie, ze ludzie biora sobie sami duomox, a zwiekszacie dawke? nie znam sie na farmacji, ale wiem, ze w przypadku antybiotykow to wazne.

Gość A czy duomox jest
na receptę? Bo jedne źródła podają, że tak, inne, że nie...

Gość Kika z Kielc
stosuję, dostałam 40 tabletek profilaktycznie po ukąszeniu przez kleszcza a przed badaniem krwi na boleriozę , myślałam, że przy okazji pomoże mi na przedłużający się katar. Katar mam oprócz tego potwornie swędzi mnie skóra na całym ciele, najgorsze odczucia na stopach (podeszwy) i wewnętrznej części dłoni, okropne

Gość gość
Trzeba uważać bo z antybiotyków robi się ser na naplecie

Gość gość
Swędzenie dłoni ( wewn strona) i stóp- podeszw to typowe objawy cholestazy ( niewydolność wątroby). Ja miałam 2 razy w ciąży. Ta przypadłość głownie pojawia się u kobiet w ciąży ( rzadko spotykana choroba). Proszę koniecznie zrobić próby wątrobowe - aspat, ALAT, GGTP. Cholestaza zawsze powoduje podwyższenie tych wskaźników.

Gość gość
Swędzenie skóry na całym ciele,a zwlaszcza (jak wyzej)stóp,rąk,ale tez skory glowy,szyji,klatki piersiowej i ud-objawy wystąpiły w ostatnim dniu brania antybiotyku.Od pierwszego dnia niestety rowniez mialam meczace gazy(sic!)-choc jestem szczupla,zdrowo sie odzywiam itp.itd. i cos takiego nie zdarzylo mi sie po zadnym innym leku!Wierze wiec osobie,ktora o tym pisala.Dodatkowo rozwolnienie(pomimo probiotyku)bol w klatce piersiowej.Wiadomo-totalne oslabienie do tego.Ciezko znioslam branie tego antybiotyku.Czulam sie zmasakrowana totalnie.

Gość sunshine
Dnia 3.10.2007 o 21:47, Gość siarczyste piardy napisał:

biorąc duomox gazowałam tak że można by to eksportować rurą na zachód

Hahahah najlepszy komentarz 😄