Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szpinakowaa

nabyłam 2 paczki szpinaku mrozonego i teraz nie wiem co mam z nim zrobić

Polecane posty

Gość szpinakowaa

:O poradcie mi coś bo mi tylko do głowy przychodzi ...jajecznica

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bilinnka
zrob nalesniki ze szpinakiem, ja bardzo lubię

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szpinakowa
http://www.poprostugotuj.pl/home/kuchnia/wyszukiwarka/?search=szpinak&sent=1&criteria%5B4%5D=&criteria%5B5%5D=&criteria%5B6%5D=&criteria%5B7%5D=&criteria%5B8%5D=&criteria%5B9%5D=&criteria%5B10%5D=&criteria%5B11%5D=&criteria%5B12%5D=&criteria%5B13%5D=&criteria%5B14%5D=&criteria%5B15%5D=&criteria%5B16%5D=&criteria%5B18%5D=&criteria%5B19%5D=&criteria%5B17%5D=&criteria%5B20%5D=&criteria%5B21%5D=&criteria%5B22%5D=&criteria%5B23%5D=&criteria%5B24%5D=&criteria%5B25%5D=&criteria%5B26%5D=&criteria%5B27%5D=&criteria%5B28%5D=&criteria%5B29%5D=&criteria%5B30%5D=&criteria%5B31%5D=&criteria%5B32%5D=&criteria%5B33%5D=&criteria%5B36%5D=&criteria%5B37%5D=&criteria%5B34%5D=&criteria%5B35%5D=&criteria%5B38%5D=&criteria%5B39%5D=&criteria%5B40%5D=&criteria%5B42%5D=&criteria%5B53%5D=&criteria%5B52%5D=&criteria%5B51%5D=&criteria%5B50%5D=&criteria%5B49%5D=&criteria%5B48%5D=&criteria%5B47%5D=&criteria%5B46%5D=&criteria%5B45%5D=&criteria%5B44%5D=&criteria%5B43%5D=&criteria%5B54%5D=&criteria%5B57%5D=&criteria%5B58%5D=&criteria%5B59%5D=&criteria%5B61%5D=&criteria%5B62%5D=&criteria%5B63%5D=&criteria%5B65%5D=&criteria%5B66%5D=&criteria%5B67%5D=&criteria%5B68%5D=&criteria%5B70%5D=&criteria%5B71%5D=&criteria%5B72%5D=&criteria%5B73%5D=&criteria%5B75%5D=&criteria%5B76%5D=&criteria%5B77%5D=

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mozesz zrobic zapiekanke, szpinak rozmrozic, dodac czosnek, zrobic sos beszamelowy . szpinak z przpyrawami ( sol i czosnek) lekko podsmazyc. Zrob sos beszamelowy, d naczynia zaroodpornego kladz na zmiane szpinak, sos,a na sama gore dodaj stratego zoltego sera , najlepszy bedzie parmezan albo mozarell, ale jak nie mam inne tez moga byc, do piekarnika na 30-40 minut w temperaturze 150 stopni, jezeli masz piekarnik gazowy, jezeli elektryczny to troszke mniej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja uwielbiam krokiety ze szpinakiem. usmaz nalesniki oczywiscie w wersji z sola i pieprzem. usmaz szpinak przyprawiajac go sola, pieprzem i obowiazkowo czosnkiem. zdejmij z patelni dodaj surowe jajko. farszem smaruj nalesniki i formuj krokiety. obtocz w jajku i bułce i usmaż. pychotka!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jak sie robi sos beszamelowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja uwielbiam beszamel z serem. 1. kilka łyżek masła roztapiam w rondelku 2. do masla dodaje kilka łyżek mąki i smaze az sie zrumieni ciagle mieszajac 3. dodaje szklankę zimnego mleka i dokladnie mieszam (tak by nie było grudek)az sie zagotuje 4. zdejmuje z ognia dodaje 2 jajka, sol pieprz i galke muszkatalowa, i utarty na tartce ser.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Lasagne ze szpinakiem jest the best :D TYlko piekielnie kaloryczne, ale walory ssssmakowe rozgrzeszą Cię na pewno ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tu masz dużo przepisów: http://www.serwisy.net/dusiolek/szpinak/sroda.html I jeszcze dorzucę przepis na moją ukochaną zupkę: Rosół z kluseczkami i szpinakiem na 4 porcje: -4 kurze udka (łącznie 600 gram) -3 szklanki wywaru z kurczaka -2 szklanki wody -jedna łyżeczka tymianku (ja daje więcej) -1/4 łyżeczki pieprzu -2 średnie marchewki -2 szklanki liści świeżego szpinaku lub 1/2 szklanki mrożonego rozdrobnionego (tego też daję więcej ) -250 gram makaronu (najlepiej wstążki) -1 szklanka kukurydzy (mrożona albo z puszki) -ewentualnie sól do smaku 1. W dużym garnku zagotować wodę+wywar+tymianek+pieprz, dodać udka, doprowadzić do wrzenia i gotować o,k 10 minut pod przykryciem. 2. Pokroić marchewki w talarki (ok 0,5 cm grubości), jeśli mamy świeży szpinak to go pokroić na małe kawałki. 3. marchewkę wrzucić do gara z kurczakiem i gotować jeszcze z 10-15 minut. 4. Wyłowić kurczaka i odstawić żeby przestygł. 5. Do zupy dodać makaron i gotować jakieś 5-6 minut (najlepiej żeby się nie rozgotował, mieszać żeby nie przykleił się do dna garnka) 6. dodać szpinak (jak by się komuś zapomniało i wziął mrożony i go nie rozmroził (co mi się zdarza) to taki zamarznięty wrzucamy przed makaronem, czekamy aż się w zupie rozmrozi, zagotowujemy i wtedy dopiero makaron wsypujemy, dodać kukurydzę. 7. Mięso z udek oddzielić od kości i skóry, pokroić w kostkę i dodać do zupy. 8. Zupę gotować na małym ogniu około 3 minut. 9. Ewentualnie dosolić i dotymiankować 10. Gdyby coś nam się tam za twarde wydawało (np makaron) to niech postoi spokojnie to w zupie dojdzie Aha jedna porcja ma około 213 kcal

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×