Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zniesmaczona

Nie rozumiem jak nastki mogą zakładać topiki o tym jak czekają na dziecko....

Polecane posty

Gość asfde
nie wnikam czy moze czy nie. Cytuje info a nie weryfikuje je. Na marginesie - a 14, 15 moze? Nie a ilez takich dzieciakow juz sie faszeruje hormonami....

To ja wam powiem tyle....byłam nastoletnią mamą i wcale się tego nie wstydzę,bo nie mam czego :P W wieku 19 lat(mąż26) miałam już dwoje dzieci z których jestem bardzo dumna.Nie pochodzę z żadnej patologicznej rodziny po prostu stało się i tyle.Moja mama została babcią w wieku 35 lat i nie robiła z tego problemu.W opiece nad dziećmi nie pomagał mi nikt,(mąż cały dzień pracował) i mimo tak młodego wieku dałam sobie radę sama.Wychowywałam dzieci,chodziłam do szkoły i wszystko dało się pogodzić.Jedyne czego mogę teraz żałować to tego że wyszłam tak wcześnie za mąż.Małżeństwo wytrzymało 10 lat i się rozpadło z winy męża,ale nie o tym temat :P Obecnie mam 29 lat 12letnią córkę,10 letniego syna i oczekuję 3 dziecka.Jestem najszczęśliwszą mamą na świecie :P :P

Gość asfde
10 latka z okresem jest dojrzala biologicznie, prawda? Wiec dzieckiem nie jest wg Twojej teorii.

we Francji chyba może :P :P - kiedyś oglądałam w TV ej wogóle głupi ten temat jest i tyle :P ja też uważam, ze gówniarze sie za seks brac nie powinni zwłaszcza jak nie myślą głową tylko dupą i nie wiedzą skad sie biorą dzieci :O ale jak juz sie biorą i potem sie okazuje że dziewczyna jest w ciąży to ja życzę im jak najlepiej a zwłaszcza temu małemu, nic nie winnemu dziecku i z mojej strony to tyle w temacie 🖐️

Gość jakby tak kazdy
as ale o czym my tu rozmawiamy? tu nie ma 14 latnich matek- sa 17 i w góre z tego co widze. nie uwazam zeby 17 lat to byl odpowiedni wiek na dziecko ale nie dzieje się też wtedy żadna tragedia bo to już dorosly czlowiek ktory jest świadomy samego siebie i odpowiada za swoje czyny!

Gość asfde
17 latek jest doroslym czlowiekiem? Wez nie rozsmieszaj......

Gość jak ja czasami czytam na
kafeterii topik 15 latki że chlopak dotykal ją penisem PRZEZ MAJTKI i ona sie boi że jest w ciąży i zalatwia sobie recepte na POSTINOR to mi sie noż w kieszeni otwiera !!!!!!!!!!!!!!!! :O :O :O :O takim debilom powinni dziecko odbierac (jeżeli sie takowe już urodzi) :O :O

Gość u mojego chlopaka
Hmm ja od 18 roku zycia nie mieszakam z rodzicami i juz wtedy pracowalam. teraz mam 20 lat i jest ta samo. Od rodzicow nie dostaje nawet zlotowki, utrzymuje sie sama. Mimo wszystko czuje sie dorosla

Gość a ja je rozumiem i podziwiam
a 30 latek mieszkający z rodzicami i biorący uszykowane przez mamękanapki do pracy jest dorosłym człowiekiem??? a 35 letnia kobieta zostawiająca dziecko na śmietniku jest dorosłym czlowiekiem??? a 25 latka dokonująca aborcji bo nie pojedzie na wymarzone wakacje jest dorosłym człowiekiem??? co oznacza bycie dorosłym??? nie jest to przypadkiem odpowiedzialność z awłasne czyny??? a te dziewczyny właśnie taką odpowiedzialnością i odwagą sie wykazują!!!

toteż dlatego ciąza ciąży nierówna, wpadka wpadce, każdy dojrzewa swoim tempem i tym podobne banały, nie ma co dywagowac dopóki ktoś się sam nie znajdzie w jakiejś ciężkiej zyciowej sytuacji, nie wie jakie bedzie miał do tego tak naprawdę pojejście, jak się zachowa

Gość luzzzzzzzz
Pqwoeim Ci ze nie masz racji i że Twój topic jest po prostu śmieszny i nieprzemyślany. Czego maja sie wstydzić? własnego dziecka? tego, że je kochają? No cóz wpadki zawsze były i będa, chwała im za to, ze jak juz sa w ciazy to nie traktuja tego jak końca swiata i znajduja w tym pozytywne strony. Ciaza to nie koniec swiata Pani Mądralińska. Poiwm Ci, ze moja mama miała 17 lat ( mój tato jest o dniej zaledwie o dwa lata starszy)jak mnie urodziła, nie miała nawet matury. Ale poradzili sobie, skonczyli studia, maja swietne prace ( mama jest prezesem banku, a ojciec pilotem), mają dwójkę dzieci- mój brat urodził sie cztery lata po mnie. Kochają sie bardzo i powtarzaja ze dzieci sa ich najwiekszym skarbem. Tak wiec nie ma reguły moja droga, jedna urodzi w wieku 17 lat i ma na tyle oleju w głowie zeby wychwoac dzieki, a druga w wieku 30 lat bedzie niedojrzała do roli matki.

Gość emphetepe
nie wiem czy taki temat wogole mozna rozpstrywac w kwestii wstydu...a napewno nie wolno uogolniac, mowic ze wszyski dzidewczyny w wieku 16-20 to dzieci, bo znam takie, które majac lat 17 sa powazne i maja takie doswiadzcenie zyciowe , które je wzbogaciły i ukształtowały na wartosciowych ludzi i takie, które sa juz po studiach a w głowie mało. kwestia ciazy jest indywidualna dla kazdej kobiety i uważam , ze te z was , któe myslą stereotypowo i wrzucaja wszyskich do jednego wora sa własnie dziecinne, bo dorosły człowiek potrafi zrozumiec , ze w zyciu zdarzaja sie rozne wypadki, przypadki i decyzje, i ze kazdy z nas jest inny, inazcej wychowany, ukształtowany i przygotowany do zycia. mam 19 lat i od 2 lat jest we mnie potrezba by urodzic dziecko- by zostc młoda mama jeszcze w trakcie studiow. ale wiem tez ze narazie nie mam na to srodkow pienięznych i mieszkaniowych. Ale gdybym je miała prawdopodobnie zdecydowałabym sie na dziecko swaidoma wszelkich konsekwencji i gotowa by wiecej pracowac i pogodzic wychowanie dziecka ze studiami, bo uwazam ze wykształcenie jest bardzo potrezbne - ale nie jest nakazane ze kobieta musi studia ukonczyc majac 25 lat..prawda/ Stosuje antykoncepcje ale wiem, ze gdyby zawiodła, to moze przez chwile pojawiłby si.e strach (tego nie ukrywam) ale napewno moje dziecko zostałoby otoczone opieka i miłością zarowno moja jak mojego partnera. Dlatego, na litosc Boską, przestańcie mowic tu o wstydzie, głupocie odnosząc to do ogółu. Sa nieodpowiedzialne dziewczyny dla których seks to tylko zabawa , sa te dla których to element miłosci...sa takie, które dziecka nie chcą, takie, które go peragna mimo młodego wieku .. czy powinnismy tez potepiac kobiety 35 letnie , które postawiły an kariere i nie potzrebuja dziecka? mamy prawo do wolności, do robienia tego co chcemy..dopoki nasze czyny nie rania innych- jest ok. taka 19-letnia mausia moze otoczyc dziecko wieksza opieką niz 25-latka.

Gość asddfsdfsdf
ty luzzz ale pierolisz, kto sie z nia niegadza? jaaaaaaaaaaa

Moze i zyjemy na innym swiecie lecz pod innym wzgledem.NIETOLERANCJI ze strony niektorych tu osob.Bo nie przezywacie tego co te dziewczyny.A majac20lat to uwazam ze nie jest to jakas tragedia(nawet19i18)Tak bylo jest i będzie.Wy tego nie zmienicie niestety.SZczęscia zycze wszystkim tym ktore go nie maja!!!:)

Gość madziałka
a ja jestem zniesmaczona waszymi opiniami na temat nastoletnich matek!Najlepiej na stos z nimi,kamieniami obrzucać,dzieci pozabierać do DD a matki na banicje!!Ludzie kurna żyjemy w średniowieczu??Osobiście moja była wychowanka z DD zaszła w ciąże mając17lat i jest najwspanialszą matką jaką kiedykolwiek w życiu spotkałam mimo tego,że sama nigdy matki i wzoru do naśladowania nie miała!!

Gość madziałka
Ps.sama zaszłam w ciąże mając 20 lat i nie widzę problemu z tym związanego!!