Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeden taus

alimenty ile powiniene płacic!!!!

Polecane posty

Gość jeden taus

zona nigdy mnie nie kochała, mam y dwoje dzieci, odeszła z innym facetem. Ja zarabiam dośc dobrze. Ona chce ode mnie 2400 alimentów na dwoje dzieci. ja chce jej dac 1500 i zabierac dzieci na wakacje, kupic rower, ubrania ale nie bede utrzymywał byłej żony. czy 1500 na dwoje dzieci to godziwe alimenty?

Gość o ile dzieci nie są upośledzon
chore to bardzo wysokie te alimenty

Gość Lara26
Jeśli ona ma kochanka i ewentualnie dzieci go nie akceptują może wnieś do sądu o zasądzenie opieki rodzicielnskiej dla Ciebie? Masz dobre dochody, dobre warunki dla dzieci, etc. Zona ewentualnie będzie Ci płacić alimenty

Gość jeden taus
dzieci są zdrowe i żona chce je miec przy sobie. mam nadzieje ze w sadach siedza rozumni ludzie. Z jakiej racji mam utrzymywać zone, ktora zreszta pracuje.

Gość oj oj dzieci
ja na córke dostaje 200 a były zarabia 1800

Gość ja dostaję
700zł na dwójkę dzieci :O

Alimenty moga być zasądzone do 60% dochodów. Masz szczęście ze zona pracuje, to może sędzina spojrzy na to normalniej. 1500 zl to bardzo dobra suma.

Gość z kobietami nie ma się co
konsultować bo one od razu wyskoczą z połową :O w takich sprawach zawsze dyskryminują mężczyzn. W normalnych warunkach 500 zł na dziecko to przyzwoita wysokość

Gość jeden tatus
ale chyba bierza sad pod uwage, że spałacam kredyt mieszkaniowy, bo zonie kupiłem mieszkanie.

Gość obejrzyj to
mój ojciec płacił po 150 zł na mnie i tyle samo na siostrę...nie wystarczało nam na nic praktycznie, nie wspominając o książĸach i innych rzeczach. z drugiej strony uważam że 1500 zł to dużó, a 2400 to już przesada. w jakim wieku są dzieci? zabierać dzieci od matki to chyba bym nie radziła, ale najlepiej ustalić przez sąd ile masz płacić...z punktu widzenia dzieci im więcej tym lepiej, ale z punktu widzenia ojca to doskonale rozumiem że zdajesz sobie sprawę że nie wszystkie pieniądze będą przeznaczane na dzieci...

Gość według mnie to
1000 zł w zupełności wystarczy.. a jak przyjdzie nowy rok szkolny czy też wakacje wówczas więcej byś ex żonie dawał i dokładał się bo wówczas te wydatki są kosmicznie wysokie.. na zwykłe życie 1000zł to jest baardzo dużo na dwójkę dzieci ;) a sam z siebie możesz im dawać kieszonkowe by miały na własne wydatki ;)

absolutnie nie masz obowiązku płacić na żonę w tej sytuacji.. (rozwód bez orzekanie o winie?) 1500 to już bardzo dużo (zależy też gdzie mieszkają...) alimenty wylicza się sumując wszystkie wydatki na dziecko (w tym jedzenie, ogrzewanie, prąd itp) i dzieląc PRZEZ 2 bo dzieci mają oboje rodziców i oboje mają obowiązek je utrzymywać. jeśli ona wyliczyła sobie że miesięcznie wydaje ne dzieci 2400zł to powinieneś płacić połowę tej kwoty. proste. przedstaw dokumenty dotyczące kredytu itd - WSZYSTKO jest ważne

niestety w sądach nie siedzą rozumni ludzie a wysokosc alimentow zalezy od dochodu ojca. Nikogo nie obchodzi ze przyzwoitą wysokoscia byloby powiedzmy 500 zl na dziecko (no bo ile mozna wydac na nie na miesiac? poza tym matka powinna dorzucic drugie tyle, ale wiadomo ze to bajka) i teoretycznie mozna zasadzic nawet 20 tys tylko ciekawe na co......no ale wracajac do tematu - moj brat placi po 1tys na dziecko (ma dwoje) + 700zl alimentów na ex żone (przez 10lat od rozwodu) , ktora \"biedaczka\" nie moze znalezc pacy (nawet jej nie szuka, ale to SZCZEGÓŁ, zreszta odkad zostala zoną - 15 lat temu nie przepracowala zawodowo ani minuty). To ile wyniosa Cie alimenty zalezy od Twojej zony tzn od tego czy jest normalna, bo moj brat płacąc 2tys na dwojke dzieci DODATKOWO kupuje im jeszcze ubrania, jakies tam drobiazgi, zabiera je np. do aqua parku a ostatnio w góry a przecież łoży już swoja częśc na dzieci... Ps. To ze zalozyles rodzine z kims kto nigdy Cie nie kochal pozostawiam bez komentarza...

Gość jeden tatus
dzieci maja 6 i 8 lat. Zonie kupiłem mieszkanie 100 metrowe, więc madobre warunki mieszkaniowe. Ale na tym koniec. Uwazam ze 1500 zł to przyzwoita kwota na dzieci w tym wieku.

Gość jeden tatus
a przepraszam, ze pytam ale ile brat zarabia?

ma firmę i zarabia róznie, ale nie o to chodzi. Dzieci nie widzą przelewu na konto - dla nich najwzniejsze jest to co robi dla nich tata, a przy takiej sumie musi jeszcze oplacac wszelkie dodatkowe atrakcje gdy zabiera gdzies dzieciaki, dlatego chetnie obniżyłby te alimenty bo i tak wydaje dodatkowo kilka stow na miesiąc, no ale jego ex należy do gatunku wrednych samic zarabiajacych macicą, także sam rozumiesz... Ps. Dodatkowo zostawil żonie nowowybudowany dom i samochód

Gość jeden tatus
no ja firmy nie mam na szczeście. i mam nadzieję że jednak w sadzie trafi sie ktos rozsadny.

wszystko zalezy od kobiety - ona zawsze udowodni ze wydaje na dzieci nawet najbardziej atronomiczna sumę i ze własnie tyle powinna dostac. Sądy dzialaja SZABLONOWO !!!!! Mój brat od wczoraj jest oficjalnie rozwodnikiem - sędzina podczas rozprawy dlubala w nosie, pewnie sie biedaczce nudziło...no ale mimo wszystko życze powodzenia ;)

nefrytowakotka - jakie głupoty? Przeciez wiem co pisze :P Mój brat dostał rozwod WCZORAJ, co prawda z orzeczeniem o jego winie ALE alimenty w tej samej wysokosci (w tym na zonę) placi juz od jakies czasu (wtedy byla to sprawa o alimenty)