Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

najboska

Yasminelle a problemy z pęcherzem. Proszę o radę!!!

Polecane posty

Od czterech miesięcy stosuję tabletki antykoncepcyjne Yasminelle. Od tego moment zaczęły sie moje problemy z pęcherzem. Byłam u lekarza, najpierw stwierdził zapalenie pęcherza. Brałam trzy różne serie antybiotyków, które nic nie pomogły. Potem lekarz stwierdził, że to może jednak nie jest zapalenie pęcherza i odesłał do ginekologa. Ten stwierdził infekcję pochwy, dostałam kolejne antybiotyki, które tez nic nie pomogły. Miałam robione badania( badanie ogólne moczu, posiew, usg) które nie potwierdziły tezy o zapaleniu pęcherza. Wyczytałam że Yasminelle zawiera środek moczopędny i być moze jest przyczyną moich dolegliwości. Czy któraś z Was miała podobne objawy? Proszę o pomoc.

Gość deedeee
Yasminelle odwadnia, stad Twoje czeste wizyty w ubikacji. Tez tak mialam.

O, matko... Najboska, a jakie masz objawy oprócz częstszej potrzeby siusiania? Bo zapalenie pęcherza to nie tylko częstomocz. A Yasmin/Yasminelle (to to samo) rzeczywiście ma środek moczopędny, poza tym, odwadniając, często wysusza skórę, sądzę, że wysuszenie błon śluzowych tzw. okolic intymnych też jest możliwe (słyszałam już skargi). Wygląda na to, że na bezdurno najadłaś się antybiotyków :(. Bo oczywiście posiewów z antybiogramem i mykogramem nie miałaś?