Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika Siewierz17

AUSCHWITZ OBÓZ ZAGŁADY, STRASZNE ?

Polecane posty

zapewne maja wlasna wersje wydarzen.... to tak jak z katyniem..... rosjanie mowili ze to niemcy, a niemcy ze rosjanie...:O:O

Gość Monika Siewierz17
ROSALINDA PACZEKO - wlasnie nie nad wszytkim, ale na to nie mam nerwów ;/

zgadzam sie..... masz 15 lat to wypierdalaj do piaskonicy tloku:O na katyniu bylam w sobote.... i wywarl na mnie podobne wrazenie jak pobyt w obozie.... jednak to trzeba wiedziec, musimy wiedziec jak bylo na prawde.... nie mozna zyc w niewiedzy. ale za to uwazam, ze agresja wobec niemcow jest nie dokonca uzasadniona... nie mozna obarczac wspolczesnych ludzi za to co dzialo sie kiedys....

Gość Monika Siewierz17
darkWater racja... ale nie raz to jest silniejsze i automatycznie obwiniamy np. takich Niemców

Gość Monika Siewierz 17
a ja ich wcale nie obwiniam nie bardzo wiem kto to zrobil?

Gość Monika Siewierz17
;/

Gość Monika Siewierz17
kto byl na takiej 'wycieczce' ... jaki jest mniej wiecej plan 'zwiedzania' ? naprawde szokujace rzeczy tam mozna zobaczyc? jeśli ksiazka byla dla mnie taka szokujaca.. sam oboz... tak tamo tylko 100 x bardziej :/ ?

jak sie wchodzi to najpierw ogląda się rzeczy należące do wieźniów - obuwie, odzież, drobiazgi, włosy yyyyyyyy potem są zdjęcia potem ogłada się pomieszczenia - te zwykłe gdzie \"mieszkali\" oraz np. karcery i inne takie a na koniec film dokumentalny ja filmu nie ogladałam poryczałam się zaraz na wejściu jak zobaczyłam przedmioty mależące do małych dzieci

Gość
ja tez jade z klasa w sobote, ale uwazam ze to trzeba zobaczyc a nie uciekac przed tym bo przeszlosci sie nie zmieni..

Gość Monika Siewierz17
dziekuje za odpowiedzi. ja juz nie mam zadych watpliwosci... pozostalo mi sie wycofac. heh.. kochana mamusia jest za tym zebym jechala;/ jak jej w kilku slowach uzasadnic dlaczego nie ?

propagandy? :O nie sądzę.... a chocby nawet? to jest po to by uzmyslowic nam jak to wszystko wygladalo

Rownie dobrze mozna poczytac na ten temat,zreszta wyemitowano juz tyle programow,ze chyba kazdy dorosly Polak doskonale wie jak to wszystko wygladalo.

starasz się byc zabawna dziecko, ale niestety Ci nie wychodzi jak każdy Niemiec tudzież Volksdeutch masz chujowe poczucie humoru

Gość Dżizys
chciałabym nadmienić,że kaci w obozach podczas II w św to Hitlerowcy------------------nie wrzucajcie zwykłych Niemców do jednego wora. większość Niemców nie była świadoma co sie tam naprawde wyrabia.

Gość Monika Siewierz17
jakby nie bylo ci ludzie ktorzy przezyli... i niektorzy zyja do dzis wyrazy wspolczucia dla nich :( wyobrazcie sobie jakie maja zmarnowane zycie!? jak to w ich psychice musialo sie zapisac...

Gość Monika Siewierz17
na ich twarzach nigdy nie pojawil sie szczery usmiech od czasu wyjscia z obozu. wyobrazcie sobie ludzi ktorzy nie potrafia sie cieszyc.. zyja bo zyja. sa wrakami.

Gość Dżizys
poprosze o bana na hildegarde. To jest zbyt poważna sprawa,żeby pisać w taki sposób, bo niestety ale szacunek powinien być. Zgłaszam cie, prostaku i chamie do wywalenia.:)

ja juz tez oponuje za tym na smietniku ale nie wiem czy kto mnie slucha tam wogole.... ban! sie nalezy, bardziej niz pewne

Gość Johnny83
I nie zapominajcie, co nam Krzyżacy robili. Psiekrwie jedne. Za to Niemcy też powinni beknąć. Niczeto nie popuścimy. Nie znamy własnej historii, ale każdą krzywdę, jaką wyrządzono naszym przodkom pomścimy i będziemy się mścić tak do usranej śmierci:O

Gość Johnny83
To nic, że nie przeżyliśmy tego, że najczęściej nawet nasi rodzice tego nie pamiętają, ale zemsta będzie straszna. Pojedziemy do tych paskudników i będziemy ich okradać i żyć na ich koszt:O

Gość Johnny83
A chciałbym jeszcze przypomnieć, że chrzest nie równał się przyjęciu wiary na naszych ziemiach. Tu palono, mordowano i plądrowano aby zaprowadzić porządek chrześcijański. Im też powinniśmy odpowiednio podziękować. "Zemsta, zemsta na wroga z Bogiem a choćby i mimo Boga"

Niestety wiekszosc naszych rodakow pamieta tylko to co chce,moze warto zaglebic sie w nasza historie,bo tacy swieci tez nie jestesmy