Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KOBIETA*

skonczmy z agresja, nie dajmy sie sklocic politykom

Polecane posty

Gość KOBIETA*

odsiewajmy ziarna od plewu zarowno w PO jak i w PIS sa ludzie wartosciowi i karierowicze nie mozna stawiac Kurskiego na rowni z Mezydlo chociazby glosujmy na tych lepszych

Gość KOBIETA*
PIS ma wielu agresywnych agitatoro, LPR rowniez, ale czemu UPR? ktos wyjasni?

Masz zupełną rację. Udają że się kłócą, że niby jest różnica między po, pis i lid. A to jedna i ta sama banda. Chcą Was podzielić i stworzyć wrazenie że wybierasz jedno lub drugie. A tak naprawdę jedyna wolnościowa partia to Unia Polityki Realnej, która startuje teraz z list Ligi Prawicy Rzeczpospolitej. Dlatego jest przemilczana w mediach, a samo \"LPR\" jest rozwijane w liga polskich rodzin. Żebyście nie wiedzieli, że naprawdę jest inny wybór, niż ten sam co od 18 lat w kółko.

Gość KOBIETA*
skun..wiesz UPR jest juz tak dlugo - 20 lat!! (Unia Polityki Realnej (UPR) - polska, konserwatywno-liberalna partia polityczna założona jako Ruch Polityki Realnej 14 listopada 1987 w Józefowie) i niewiele wniosla- miala swoje ulotki( sama kiedys czytalam- po czasach socjalu mozna bylo sie zachlysnac taka wolnoscia) , weszla do sejmu- ale ustawy przez UPR przygotowane nie zyskaly nigdy poparcia. Wiec po co tworzyc partie kanapowa? kilka miejsc w senacie, ktore nic nie zmienia? i co to za oksymoron- liberal konserwatysta liberalne obyczaje, konserwatywna gospodarka? ;)

Gość KOBIETA*
UPR opowiada się za systemem w którym władza (w szczególności ustawodawcza), nie ma możliwości ingerencji w obszar wolności człowieka wyznaczony przez prawa naturalne . W szczególności ma to dotyczyć praw rodzicielskich, wolności sumienia i wyznania, swobody podejmowania działalności gospodarczej, wolności umów, wolności nauki, wolności słowa i swobody poruszania się. Jak to sie ma do religijnej LPR i PR i np sprawy aborcji?

KOBIETA* ---> chyba coś Ci się pomyliło. UPR to liberalna gospodarka (ULTRAliberalna!!), a obyczaje konserwatywne - i jest to jak najbardziej do pogodzenia, a nie oksymoron :o Przypominam, że ustawa lustracyjna z 1992 r. zgłoszona przez Mikke została przyjęta niemal jednogłośnie, a potem obalano rząd, bo komuchy srały po nogach. Później UPR już za bardzo nie miał kiedy się wykazać 🖐️

Gość on-wawa
Masz rację Kobieto, nie uprawiasz jako nieliczna, agitki \"najlepsze UPR, LiD, PO czy PiS\". Niech każdy głosuje na tych co uważa. Ja głosuję na PiS, ale namawiam tych co nie wierzą w PiS, żeby głosowali na PO, czy LiD, czy PSL, zamiast później narzekać i wyliczać jakie to małe poparcie ma zwycięzca- bo mała frekwencja.

Gość KOBIETA*
nie pomylilo- to byla ironia Otóż po to kobieta sobie znajduje faceta, żeby był od niej mądrzejszy, silniejszy i wykonywał za nią różne czynności, jak rąbanie drzewa, całkowanie i inne, dla kobiet niedostępne. Robiłem taki eksperyment, jakieś 30 lat temu, że pytałem niewiasty w okolicach 20 lat, które skończyły szkołę średnią, podchodziłem na ulicy i grzecznie pytałem, co to jest logarytm. Żadna nie wiedziała, a wszystkie skończyły szkołę średnią. Autor: Janusz Korwin-Mikke typowe zdanie faceta operujacego inteligencja logiczna. tymczasem mamy rozne inteligencje- tworcza, emocjonalna, przestrzenna itp I wlasnie inteligencja emocjonalna jest lepiej przydatna w zyciu i prowadzi do sukcesow jak wykazaly nowsze badania.

Gość KOBIETA*
Mężczyźni lubią myślenie ogólne, abstrakcyjne, analityczne, kobiety zaś wolą konkretne zadania i rozwiązywanie problemów praktycznych- to zdanie wyjasnia rozne podejscie do polityki

Gość KOBIETA*
a jaka wartosc ma logarytm w zyciu codziennym?! juz jak sie tego uczylam to uwazalam, ze nigdy ta wiedza mi sie nie przyda- i nie pomylilam sie. Prawdziwa sztuka jest np uspokoic dziecko, zrozumiec przyjaciela, poradzic sobie przy glodowych placach.