Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a.b.c.d.e.f.

Loreal puder True Match czy True Match Minerals?

Polecane posty

Gość a.b.c.d.e.f.

Witam. Mam zamiar kupić sobie w najbliższym czasie jakiś puder. Zastanawiam się nad którymś z tych dwóch i nie wiem który wybrać. Jeżeli któraś z Was jakiś z tych pudrów używała to bardzo proszę o opinię. Chodzi mi głównie o to, czy dobrze matują, czy nie wysuszają, ale też nie "natłuszczają" za bardzo skóry (mam cerę mieszaną i niektóre pudry po jakimś czasie bardzo mi przetłuszczały skórę i miałam dosłownie tłustą, klejącą w dotyku), czy nie zostawiają śladów na ubraniach, czy można stosować bezpośrednio na skórę, nie na podkład, czy dobrze kryją np. zaczerwienienia, czy widać na twarzy, że to puder (przeważnie pudry "osadzają" się na włoskach i nieładnie to wygląda), no i oczywiście czy nie zatykają porów. Itd. Bardzo Was proszę o szybką pomoc.

Gość a.b.c.d.e.f.
Nikt mi nie pomoże??

Gość GracjaSpacja
Uzywalam True Match (mialam wersje z lusterkiem i gabeczka - szczegolnie podobalo mi sie to, ze ta ostatnia byla chowana w innej czesci opakowania niz puder). Matowal nawet niezle, ale nie oszukujmy sie, jesli masz mieszana cere tak jak ja, to bez poprawek w ciagu dnia sie nie obejdzie. Na szczescie nie trzeba ich dokonywac nadmiernie czesto. Wiele moich znajomych go chwali, niektorzy twierdza wrecz, ze nalozony na krem czy inny kosmetyk rozswietlajacy, puder potrafi calkowicie wyeliminowac jego blask. Ja niestety nosze grzywke i to pod nia glownie swieci mi sie skora. Nawet najlepszy kosmetyk nie jest w stanie tego zniwelowac. Obecnie uzywam pudru Rimmel, ktory wybralam glownie ze wzgledu na idealny dla mnie odcien. Do True Match prawdopodobnie jeszcze wroce.

Gość a.b.c.d.e.f.
A może znacie jakiś inny puder niż te 2, który spełnia to co napisałam???

Gość GracjaSpacja
Uzywalam True Match (mialam wersje z lusterkiem i gabeczka - szczegolnie podobalo mi sie to, ze ta ostatnia byla chowana w innej czesci opakowania niz puder). Matowal nawet niezle, ale nie oszukujmy sie, jesli masz mieszana cere tak jak ja, to bez poprawek w ciagu dnia sie nie obejdzie. Na szczescie nie trzeba ich dokonywac nadmiernie czesto. Wiele moich znajomych go chwali, niektorzy twierdza wrecz, ze nalozony na krem czy inny kosmetyk rozswietlajacy, puder potrafi calkowicie wyeliminowac jego blask. Ja niestety nosze grzywke i to pod nia glownie swieci mi sie skora. Nawet najlepszy kosmetyk nie jest w stanie tego zniwelowac. Obecnie uzywam pudru Rimmel, ktory wybralam glownie ze wzgledu na idealny dla mnie odcien. Do True Match prawdopodobnie jeszcze wroce.