Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HelperkaDizzie

CZY PO NUMERZE KONTA MOŻNA ZDOBYĆ DANE OSOBOWE?

Polecane posty

Gość HelperkaDizzie

Czy jeśli podam komuś mój numer konta, to ta osoba będzie w jakikolwiek sposób w stanie sprawdzić moje dane osobowe? (np. imię i nazwisko) Proszę o odpowiedź, bo to dla mnie bardzo ważne.

Gość plz wie ktoś
?? Proszę o pomoc

Gość dziękuję za odpowiedź
A czy jest jakiś sposób, by pobierać opłaty na konto, bez możliwości żeby ktoś sprawdził moje dane?

Gość NIE.....
ze względu na możliwość oszustwa.

Gość dziękuję a w takim razie
czy istnieje jakiś system pobierania opłaty od osób, który gwarantuje ochronę moich danych?

Gość nie sądzę
ale nie powiem na 100%

Gość dzięki
:) jeszcze ponawiam pytanie, bo może ktoś wie napewno?

Gość puk pukpuk...hihi
proszę pomocy:) Zna ktoś bezoieczny sposób na pobieranir opłaty? (oprócz usługi sms)

Gość svgsgsgsgsgs
Odświeżam temat.

Gość 89Sylwester
Ta osoba nie będzie w stanie sprawdzić danych o ile nie pracuje w twoim banku:classic_cool:

Gość svgsgsgsgsgs
No tak ale czy czasem przy robieniu przelewu na powiedzmy mój numer konta nie wyświetlą się jej moje dane? Inny przykład, idziemy do banku przelewy jakaś sumę na dany numer konta i prosimy o potwierdzenie takiej transakcji, wtedy na kwicie będą przecież dane posiadacza konta i numer oraz kwotę jaka przelaliśmy?

Gość John Lemon
Spokojnie M., możesz śmiało podawać! :classic_cool:

Gość crisssq
no chyba nie

Gość crisssq
To co czyli nie ma możliwości odbioru pieniędzy tak by wpłacający nie zobaczył np. moich danych osobowych?

Gość 65723
"Inny przykład, idziemy do banku przelewy jakaś sumę na dany numer konta i prosimy o potwierdzenie takiej transakcji, wtedy na kwicie będą przecież dane posiadacza konta i numer oraz kwotę jaka przelaliśmy?" Jeśli nie podasz danych to nie wpłacisz pieniędzy w banku. A Ty autorze przestań kręcić, bo ewidentnie próbujesz kogoś oszukać. Najpierw paczka bez danych nadawcy, teraz to. :o 🖐️

Gość crisssq
Nie o to chodzi. Bank sobie może mieć moje dane. Po prostu nie chciałbym aby osoba co mi by wpłaciła coś na konto znała moje dane. Tu chodzi o taką sprzedaż rzeczy intymnej. Przecież wiadomo, że jak bym chciał oszukać czy coś to i tak odpowiednie służby by znalazły dane poprzez bank, a dokładniej właśnie numer konta. Tu nie chodzi o to. Chciałbym po prostu tak by kupujący nie poznał przy wpłacie moich danych. Wcześniej oczywiście by o tym wiedział, mógłby też być sposób taki, że zapłaciłby przy odbiorze ale tak też się chyba nie da aby było anonimowo?

Gość a co sprzedajesz/
Siki, kupa czy gluty z nosa? 😴

Gość a co sprzedajesz/
Do Niemiec nie da się wysłać za pobraniem.

Gość Astor Maritti
Do przelewu wystarczy tylko nr konta, nie musisz podawać danych (systemy bankowe "wczytują" tylko nr konta, dane to razie W), no chyba, że to jakiś głupi bank, ale w mbanku, eurobanku wystarczy tylko nr konta. Pieniądze można wpłacać "przez pośrednika": https://bluecash.pl/ - gdzie nikt nie będzie wiedział kto wpłacił, wystarczy tylko nr konta.

Gość crisssq
O dzięki. Ten pośrednik to jest już jakieś rozwiązanie. A czy zna ktoś może takiego pośrednika jeżeli chodzi o zagranice? I przelewy z innych Państw UE?

Gość 65723
western union :classic_cool:

Gość gość
Podbijam temat tez chce sprzedawac intymne rzeczy jak dziala ten bluecash?

Gość gość
hej temat stary ale napisze mam problem babka mnie i innych oszukała podejrzewam żę dane są nie prawdziwe ale nr konta jest założony o 200 km dalej niż miasto które podała czy mogę jakoś wyszukać krętaczkę po nr konta bankowego???

Gość gość
haha ja konto zakladalam w placowce banku 400km od mojego domu. na wakacjach. co za problem. do przlewu wystarczy nr konta a co do imienia i nazwiska to nie wiem