Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziekuje z gory za odp

pytanie do dentystow

Polecane posty

mam pekniety zab, gorna czworke, pekniety wglab az do samego nerwu. dentysta mi dzis powiedzial, ze nie ma dla niego ratunku, tylko trzeba wyrwac. czy faktycznie nie ma ratunku dla takiego przypadku? z gory serdecznie dziekje za odpowiedzi lub podpowiedzi :)

Gość krista co dupą dżista
no nie a co chce sz zrobic skleic klejem. nie da rady musissz wyrwac bo bedzie ci prochnial wtym peknieciu i bedzie coraz gorzej

Gość nie jestem dentysta
ale mialam podobna historie.Niestety sklepic w srodku sie nie dalo, mozna goi bylo trzymac, ale nic z tego nie wynikalo, To pekniecie sie przesunelo,zaczeloi draznic dziaslo, zaczelo puchnac, paprac sie, zab sie zaczal chwiac ( on sam byl zdrowy) ale nic by z tego nie wyszlo,wyrwalam

no tak, to jest logiczne, tylko sie boje i nie chce miec brakozembia :D

Gość czworka to nie tragedia
zrobia ci mostek, nawet nie bedziesz pamietac,ze to nie twoj

mostek ... doprowadzi mnie do bankructwa no i nie chce, zeby mi psuli poboczne bogu ducha winne zemby :(

Gość no ale lepszy mostek niz
paprzacy sie zab. Implant by cie zruinowal, mostek nie,zaczepia ci nowy zab o stary. Nie masz niestety wyjscia

dzieki za odpowiedzi :) przynajmniej teraz wiem, ze nie mam wyjscia, a nie ze dentek mnie potraktowal na odczepnego ;) bylam u niego pierwszy raz, bo mieszkam w nowym miescie i nie mam sie tu kogo poradzic co i jak, poszlam do pierwszego lepszego blisko domu. mostek o ponad polowe tanszy od implantu, ale i tak zezre polowe pensji z ktorej zyja 2 ludzie :P

landrynko, czekam na zeznania :)

landrynko, czy dowiedzialas sie czegos ciekawego?? :)

Gość forum ZDROWIE
Temat: kto ma mostek, implant lub wyciagana proteze na wyrwany zab? 02:17 dziekuje z gory za odp 02:17 dziekuje z gory za odp pytam, bo mnie cos takiego czeka i chce poznac ludzkie opinie 02:30 czekajcie gamonie Ja mam. I co z tego ? 03:14 dziekuje z gory za odp to ty mi napisz co z tego pisze przeciez, ze chce poznac ludzkie opinie na te zembiaste tematy 03:15 z gory dziekuje za odp np. ktora z w/w opcji lepsza, jak sie czlek czuje, o co chodzi ogolnie. jestem w tym temacie calkiem nie kumata 03:21 czekajcie gamonie No to szybko bo już ide spac: zaniedbałem ząb (ząb trójka po leczeniu kanałowym, próchnica pod plombą, plomba wypadła w korzeniach zaczęło się coś robić, ale nie poszedłem do dentysty) i musiał zostać usunięty. Poniewaz to ząb z przodu więc dentysta zaproponował mi wstawienie implantu. Ja powiedziałem "OK" . I mam znów pełny "garnitur". I tyle. Chyba że masz jakieś konkretne pytania 03:26 czekajcie gamonie A jeśli chodzi ci o ceny, to niestety robiłem to wszystko prywatnie i za wszystko (implant tytanowy, korona porcelanowa, zabieg) zapłaciłem trochę ponad 2000 zł. 08:29 ecinka-e to jakos malo zaplaciles za ten implant ,zawsze prywatnie sie robi na NFZ nikt tego nie robi ...a moze to mostek? 08:31 ecinka-e http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3565071 &start=30 01:08 dziekuje z gory za odp dzieki ecinka za link duzo sie dowiedzialam o implantach i to chyba nie dla mnie ... pewnie zdecyduje sie na mostek, choc i on ma swoje zle strony

Gość uupppppssss
A nie może zęba spiłować i dać białą koronkę na niego??? E ci dentyści,polecają usunięcie, bo za mostek mają więcej kasy. Wiem, że jak jest korzeń,to można osadzić koronkę i po co usuwać i drugi ząb piłować pod koronkę? Idż do innego stom. ,może coś innego powie.

wlasnie powiedzial mi, ze na koronke juz za pozno, bo zab jest pekniety do samego korzenia :(

a moze ktos sie podzieli wrazeniami o mostkach ?? :)

Gość uupppppssss
Ale jak jest korzeń,to zakładają sztyft i osadzają koronkę. Pytaj innego!!! Ja bym się upierała na własną odpowiedzialność.

Gość uupppppssss
A boli Cię ten ząb? Pewnie jesteś młoda i jak będziesz bez 4? Jak usunie 4, to spiłuje 5 do korzenia prawie i osadzi na niej koronę.A jak dostaniesz zapalenie? to co? usuną też 5? Powinnaś zrobić prześwietlenie moim zdaniem.

mialam przeswietlenie. dostalam antybiotyk, ktory zaczynam brac kilka dni przed usunieciem, zeby nie bylo infekcji przed i po. zab boli mnie bardzo, stad ten caly ambaras. boli przy dociskaniu, ale i czasem mam taki bol, ze sie az mozg lasuje. mloda to jestem powiedzmy srednio ;) (35 na karku :P ).

Gość kto pyta nie blondzi

Już dawno wyrósł mi ząb mądrości, ale od dwóch dni drażni mi wewnętrzną stronę policzka, mam tam podrażnione, kupiłam sobie SACHOL, ale moje pytanie jest następujące, czy idąc do dentysty on stwierdzi, że od razu go wyrywamy czy istnieje możliwość "spiłowania" tej części która mnie drażni? Bardzo proszę o podpowiedź.

Gość a ile kosztuje
mostek ?? brak mi dolnej szostki, a ze mam szeroki usmiech to widac niestety

Gość możnaby
go zatruć i nałożyć koronkę, ale pewności, że od korzenia nie będzie się psuł nie ma, więc taki sam koszt i pewność to wyrwać i założyć ząbek na koronce sąsiedniego zęba.