Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mONIJKA

pytanie o dni płodne i cykl

Polecane posty

Gość mONIJKA

sluchajcie zawsze myslalam ze dlugosc cyklu oblicza sie tak ze liczy sie od 1 dnia miesiaczki a osttani dzien cyklu to 1 dzien kolejnej miesiaczki! przykladowo jesli dostalam okres osttanio 8 wrzesnia a teraz 4 pazdziernika to cykl mam 27 dni ale jak patrzylam na rozne wykresy w necie to okazalo sie, ze moj cykl skonczyl sie dzien przed rozpoczeciem mojego noweg okresu tzn 3 pazdziernika mam wiec cykl 26 dniowy???? a i jeszcze mam pytanie czy jak zaczyna mi sie lekkie krwawienie ale np o 22 czy 23 w nocy to mam juz liczyc okres od tego dnia??

jeżeli liczysz od 1 dnia do 1 dnia to jest to bez sensu (--> logicznie kolejny cykl zaczyna się 2 dnia @; nie da się liczyć 1 dnia dwa razy :O) liczy się od 1 dnia @ do ostatniego dnia przed dostaniem @ a więc masz cykle 26 dniowe cykli nie wylicza się co do godziny - przyjmuje się orientacyjnie że jest regularny co 26 dni :D

Gość dokładnie jest tak jak napisał
a moja poprzedniczka - Twój cykl był 26-dniowy i tak to się oblicza:)

Gość mONIJKA
dzieki rzeczywiscie malo logicznie myslalam kurde szkoda, ze mam te cykle takie krotkie jeszcze musze tak cierpiec jak mam okres

nie tylko Ty musisz cierpieć;)

masz tylko 2 krótszy niż podręcznikowy (28) więc nie narzekaj są dziewczyny z 20-dniowymi na przykład :)

i te to dopiero mają problem, bo zajść w ciążę mogą praktycznie zawsze:O

Gość sssaczek
za wsze to jest cocacola :P po odbytej owulacji 3 i po 3 dniu wyżeszej temp. przy sluzie niepłodnym - nie ma szans na zajście w ciążę kom jajowa żyje tylko 24h a zdolna do zapłodnienia jest przez 12 h

Gość mONIJKA
o kurde nie mialam pojecia ze takie moga byc krotkie cykle to rzeczywis cie nie mam najgorzej

Gość panie w Afryce
..maja z reguly co 3 tygodnie. Przerabane.