Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BNBN

Ból zęba wyleczonego kanałowo

Polecane posty

Gość BNBN

Moja 6-górna pobolewa mnie pomimo tego, że była zatruta, miałam w niej przez 3 tygodnie antybiotyk, bo wdał się stan zapalny. Kanały są wypełnione plombą, jedynie sam srodek zęba wypełniony póki co cementem, który zostanie niebawem zastąpiony plombą.Jestem 3 dni po wizycie u stomatologa, a moja 6 mnie boli-ćmi.Czuję jej korzenie, jak się ruszą i coś mnie tam swędzi. Czy ten ząb został żle wyleczony, czy ten ból może się jeszcze utrzymać i to normalne?Czy powinnam poddać to leczenie reklamacji i być może wyrwać zęba?

Prawdopodobnie ten ząb nie jest jeszcze \"umartwiony\", czyli nadal ma nerw, alebo, jak ktoś wyżej wspomniał, masz zgorzel. Tak czy inaczej pomóc musi stomatolog. No i z pewnością na taki bolący ząb nie można zakładać wypełnienia.

Gość BNBN
Troszkę sie przejęzyczyłam-moze ta 6 nie boli, ale mnie drażni, czuje że coś tam jest i dziwnie ćmi. Przy wypełnianiu kanałów plombą nie odczuwałam bólu, tak więc powinnien byc martwy.

No to jest różnica - czuć, że coś jest inaczej, a odczuwać ból. Może poprostu szczęka musi się przyzwyczaić do nowego ułożenia z zaplombowanym zębem. A może coś się dzieje. To może wiedzieć tylko dentysta.

Gość miałam podobnie
Też miałam ząb wyleczony kanałowo i nadal go odczuwałam. Zadzoniłam do mojego dentysty. Kazał mi zrobić prześwietlenie i wszystko było ok. Tak na wszelki wypadek zapisał mi antybiotyk. A ząb po leczeniu kanałowym możesz odczuwać jeszcze przez pól roku.

koniecznie zrób prześwietlenie tego zeba i idz z tym do swojego stomatologa bo mogłaś mieć taką sytuację że jeden z kanałów jest na samamym końcu bardzo wążiiutki i dentysta jak go czyścił mógł nie doczyścić do końca z nerwów bo mu igła nie weszła bo kanal za wąski i mógł myśleć ze doszedł do końca. Ja tak miałam i musiałam mieć drugi raz otwierany jednen kanał i czyszczony jeszcze raz. Na szczęście jeszcze przed zaplombowaniem całego zęba.

Gość poza tematem
alexsia zastój piszemy przez "ó" Ale to tak na marginesie :)