Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aburn

Ściełam włosy

Polecane posty

Gość aburn

moje wlosy byly dlugie, dluzsze niz do ramion, dzis je scielam az do szi. dziwnie sie czuje na razie. a wy jak scielyscie wlosy, jak sie czulysie? nie zalujecie?

Gość fghjk
ja obcięłam przedwczoraj i mam też grzywkę:D bardzo dlugie włosy nosiłam przez prawie 20 lat

Gość Kammila
ja scielam tydzien temu :) przyzwyczailam sie juz nawet. teraz mi jest wygodnie, lekko i czuje sie atrakcyjniej ;)

Gość wwwwwwwwwwwwwwwww
włosy to połowa kobiecej urody nawet najpiekniejsza kobieta która zetnie wlosy sie oszpeci

Gość to nieprawda że jak kobieta
zetnie włsoy to się oszpeci!!!Czasami jest wręcz przeciwnie,niektóre kobiety lepiej wyglądają w krótszych włosach niż długich:-oNie kazdej pasuje styl "a'la topielica":-P

Gość fghjk
najpiękniejsza kobieta, która ma długie włosy i nosi je już 20 lat niestety nie jest w stanie niczym zaskoczyć nikogo, no chyba, że pojawiajacymi się zmarszczkami na twarzy, które są dużo bardziej widoczne niż u kogoś kto zmienia chociażby kolor włosów nie mówiąc już o fryzurze:D włosy to nie ręka czy noga więc odrosną;) ja tam nie żałuję, bo wreszcie czuję się WOLNA:) i nikt mnie nie poznaje:D mam niezły ubaw:D

Gość BEsa
dodkladnie- sciecie wlosow to odmiana, cos nowego. ktos, kto wciaz wyglada tak samo, niczego nie zmienia, jest NUDNY! a wlosy i tak odrosna ;)

Ja miałam kiedyś takie do połowy pleców blond. :) Ścięłam tak na równo z ramionami i przefarbowałam na winną czerwień. :p

Gość a ja żałuje
miesiac temu miłam do pasa popielaty blond...teraz ma do ramion z balejarzem

Wszelkie czerwienie i fiolety na głowie, ogólnie takie \"syntetyczne\" kolory niestety moim zdaniem szpecą kobiety... Pasuje to może młodym dziewczynom, które chcą wyglądać awangardowo, ale dorosłe kobiety z czymś takim niestety nie wyglądają ładnie. Naturalne kolory farb są najlepsze :)

Gość ja będąc jeszcze studentką
ścięłam włosy z długości - połowa pleców - na jeżyka (maszynką). Przez dwa dni nie mogłam się przyzwyczaić, ale okazało się, że nie dość że wygoda (schnęły w lecie 10 min) to jeszcze pasowała mi fryzurka. Najfajniejsze były przez tydzień reakcje znajomych, którzy przeważnie nie poznawali mnie :). Teraz mam włosy do ramion i chętnie bym je ścieła (nie koniecznie maszynką ;) ), ale chciałabym teraz zrobić trwałą więc zaciskam zęby... A jak będę wyglądać kiepsko, to spokojnie sobie zetnę włoski. Pozdrawiam

Żmijjka ja mam 20 lat dopiero albo aż. :p Ale podobno mi bardzo pasuje ten kolor, bardziej niż naturalny. :) I mówią to nie tylko mężczyźni, ale kobiety również. Zresztą ja się lepiej czuję w takim kolorze. ;)

Ja zawsze miałam włosy za pupę..ostatnio je rozjaśniałam a miesiąc temu sciełam na męsko i przefarbowałam z powrotem na brąz..Wszyscy mówią,że teraz w krótkich włosach wyglądam sto razy lepiej, a ja też czuję się wygodniej i bardziej atrakcyjnie...poza tym jest mniej problemu z myciem,suszeniem :)

Gość Ańdzioł
Angolek , kolor masz super.

Ańdzioł dzięki. :) Wiesz ja jestem nieśmiała i taka troszkę cicha, więc niech chociaż na moje włosy ktoś zwróci uwagę. Haha! :p

Gość fajny kolor Angolek
jaką farby używasz?Czy farbujesz je u fryzjera?Kolor nie bleknie z czasem?

Wiesz co ja \"farbuję\" szamponem koloryzującym Marion- winna czerwień. Jest bez amoniaku i moje włosy się przynajmniej tak nie niszczą. Raz użyłam farby i włosy strasznie zaczęły mi wypadać, były jakieś takie suche no i wróciłam do tego szamponu. :) Kolor mi szybko nie schodzi, bo używam z tej samej firmy specjalnego szamponu do włosów rudych, czerwonych itp a także maseczki utrwalającej kolor, która notabene jest boska. :) Farbuję moje włoski co 2, góra 3 tygodnie, a to dlatego, że strasznie szybko mi rosną włosy i pojawiają sie odrosty, a tego bardzo nie lubię. :o Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz. :)

Gość fajny kolor Angolek
dziękuję za opowiedź:-)Może wypróbuję ten kolor,byłam ciekawa czy robisz go farbą.Dobrze,ze używasz szamponu bo naprawdę od farby niszczą się włosy:-oZrobiłam sobie kiedyś "Blue velvet" z Welli(taka czerń z mocno fioletowym odcieniem)Kolorek było ok tylko włosy zaczęły mi strasznie wypadać:-oTeraz mam swój naturalny brązowy kolor,jak będę chciała go zmiencc to napewno użyję a nie farby która niszczy włosy:-o Jeszcze raz dzięki za odp.:-) Pozdrawiam🖐️

Gość pl.
bo kobieta z krotkimi wlosami jest uwazana za bardziej energiczna, zdecydowana i zywiolowa. odwazna bestia ;)

Gość Anetk*
hmm. ja ścielam z dlugich wlosow na krotkie mam grzywke na bok i mi sie nie podoba straznie sie czuje :( wogole nie wychodze bo wydaje mi sie ze wygladam okropnie :((

Gość a umylas juz wlosy
??? bo mi zaraz od fryzjera nigdy mi sie nie podoba...dopiero jak sama sobie umyje wlosy.

Gość wiśniowa nalewka babuni
Mam włosy tak do połowy pleców i nęci mnie strasznie, żeby je obciąc ale póki co obiecałam mężowi( wielki fan długich włosów), ze do końca roku jeszcze je pohoduję a potem obetnę. Mam cholernie dużo włosów do tego są grube, gęste i kręcone a nie znoszę kręconych to dodatkowo dochodzi mi prostowanie. Z niecierpliwością czekam na początek roku choc widok dorosłego faceta, który smyra mnie po włosach i cieszy się przy tym jak dziecko jest bezcenny :)

Gość no ale jak je za krotko
obetniesz to bedziesz miala niezla szope....

Gość Anetk*
pewnie ze mylam i to 3 razy nie moze ich sobie ulozyc :( musialabym je caly czas prostowaC;/ A NIE CHcem niszyczyc sobie koncowek :(:( Co mam zrobic?? nie mam odwagi sie w nich pokazac :(

Gość zbigniewa
ja też niedawno scięłam wlosy. Im dłuższe wlosy, albo raczej im dłuzsze te obcięte :P, tym wieksza niespodzianka - pozytywna albo negatywna. Nie zgadzam się, że kobieta, która zetnie wlosy, brzydnie. Nawet najpiękniejsze długie wlosy powinno sie czasem jakoś zmienić. Mam kuzynke, która od kiedy pamietam, prawie od 30 lat, nosi dlugie włosy do pasa, wszystkie równe - no ładne te wlosy i jej z nimi ladnie - ale tak nudno, caly czas to samo. Ja bym nie wytrzymala. Moja koleżanka ma parę razy do roku nowa fryzurę. Z długich i równych - krótkie cieniowane z grzywką, potem na króciutko, potem chwilę odrastaja, potem chwilę ma długie i znowu jakas zmiana. Bardzo mi się to podoba. Tez mam tak, że jak mi fryzjerka ułoży, to sie diwnie czuję. Od razu walę do domu, pod prysznic i dopiero jak sobie ułożę po swojemu, cuję sie dobrze. To jest kapitalne uczucie, jak takie podniszczone kudełki opadają na ziemię, a potem ma się fryzurę o jakimś ksztalcie, z pomyslem i przede wszystkim - zdrową

Gość Anetk*
Jak bym mogla to bym cofnela czas jak widze jakos dziewczyne ktora sie zetnie to zawsze jej w nowej fryzurce do twarzy, a jak ja sie scielam to nawet w lusterko nie patrze, jeszcze dobily mnie komentarze znajomych np. " co ty zrobilas wygladasz teraz jak 10 latka albo 50 :( "

Gość trutiolka
A ja mam włosy prawie do pupy i to nie prawda, że z długimi włosami nic nie można robić i wygląda się nudno. Jest wręcz przeciwnie. Trzeba tylko mieć trochę fantazji i odrobinę czasu, ale ja uwielbiam robić sobie przeróżne fryzury, zaplatać włosy, układać fantazyjne koki, nawet rozpuszczać można na wiele sposobów. Jedyny mankament to to, że często dziewczynom długie włosy wypadają i się niszczą ze zmęczenia, a takie cienkie nie wyglądają najfajniej, ale ja łykam sobie codziennie Onozis i mam nie dość, że długie, to jeszcze gęste i zdrowe :)