Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna...

Proszę o pomoc- odwołanie sie od decyzji

Polecane posty

Gość bezradna...

Od małego mieszkam w rodzinie zastępczej; wychowuje mnie babcia. Mieszkamy w bloku w 2 pokojowym mieszkaniu, razem z nami mieszka moj wujek ktory jest niepełnosprawny( zespoł Downa), Przechodzę przez proces "usamodzielniania się" w zwiazku z tym złozyłam wniosek o pomoc pienięznną do prezydenta miasta za posrednictwem pomocy spolecznej. ucze sie w szkole policealnej gdzie niestety nauka jest płatna, koszt miesieczny to 150 zł + dochodza do tego dojazdy oraz stroj roboty ktory rowniez nie jest tani. Złozyłam wniosek i niestety odpowiedz jest odmowna, gdyz dochod na członka rodziny wynosi 782 zł , zatem przekracza kryterium dochodowe (702 zł) , chciałabym sie odwołac od tej decyzji lecz za bardzo nie wiem jak , nie znam sie na prawie ani rownież na pisaniu takich pism .... naprawde jest nam bardzo cięzko, same opłaty wynosz ok tys złotych +leki dla babci ktora choruje na nadcisnienie i wujka ... nadchodzi zima trzeba bedzie kupic obuwie i odzież... dorabiam weekendami w hipermarketach jako hostessa , by moc chociaz sama na siebie troszke zarobic ale przez to opuszczam sie w nauce :( czy ktoś mogł by mi cos doradzic w jaki sposób moge sie odwołac? bardzo proszę

Gość bezradna...
nikt nie pomoze?:(:(:(

możesz się odwołać oczywiście i jeszcze raz podać powody ubiegania się o pomoc ale sukcesu ci nie wróżę przekraczasz dochód o ok 80 zł - a to dużo dla urzędu potrafią odrzucić wniosek z powodu kilku zł

odwołanie kierujesz tam gdzie kazali się w decyzji odwołać z powołaniem się na dokładny nr decyzji, datę i organ który go wydał

a spróbuj popytać o dodatki pielęgnacyjne (opiekuńcze czy jakoś tak) - może na wujka lub ze wzgl na wiek babci coś takiego uda się zdobyć?

Gość Nałęczowiankę
W Twoim mieście na pewno istnieje bezpłatna pomoc prawna przy Ośrodku Pomocy Rodzinie lub MOPSie. Tam się udaj

Gość bezradna...
dziekuje za odpowiedzi... kurcze sprobuje takie cos napisac ale watpie ze to cos pomoze:( dzieki dziewczyny