Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cos o luteinie pomozcie

czy mozna przedawkowac luteine w ciązy

Polecane posty

Gość cos o luteinie pomozcie

jak wyzej. jestem w 10 tc, dziennie biorę 6 tabletek luteiny dopochwowo. badanie poziomu progesteronu miałam raz, na samym poczatku ciąży (mniej wiecej 10 dni po owu) i był 52, przy normie od 50 dla 1 trymestru. dostałam jednak konska dawke ze wzgledu na wczesniejsze poronienie. biore to do tej pory, i sie zastanawiam czy luteine mozna przedawkowac? jesli tak to jakie sa tego objawy? i do którego tyg się ją bierze?

Gość upupupupupuppupu

Jeśli taką dawkę przepisał Ci lekarz to widocznie tak powinnaś brać. nie przepisałby Ci dawki, którą mogłabyś przedawkować.Luteinę bierze się zazwyczaj do ok 12-tego tygodnia ciąży.

Gość cos o luteinie
nglka, dzieki za odpowiedz. ale chodzi mi o to, ze nikt nie kontroluje tego poziomu a wydaje mi sie ze jak na 10 dni po owu nie był on wcale taki niski wtedy. w poprzedniej ciąży miałam wynik 45, i dostałam chyba 3 czy 4 tabl a teraz wynik jest wyższy a tabletetek 6? no i czy ktoś wie jak objawia sie przedawkowanie? czy ma to jakiś wpływ na dziecko?

nie podajesz ani jednostek, ani norm laboratoryjnych. Każde laboratorium ma inne normy i każdy wynik podaje w konkretnych jednostkach. Bez tego nie można nic powiedzieć.To jest tak - progesteron nie zaszkodzi, a może tylko pomóc, więc lepiej nie kombinuj ;)Jeśli ma wpływ na dziecko, to tylko pozytywny.

Gość cos o luteinie
dzieki nglka, taka juz ze mnie panikara :) 🌻