Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glosujmyyy

Głosujmy na PK!

Polecane posty

Gość glosujmyyy

najmniejsze zło

Gość
na pewno nie :o na tym polega równouprawnienie, że każdy może należeć do każdej partii bez względu na płeć...

Gość ja będę głosował
na TK :-)

Gość Eeste
co widac w naszym obecnym systemie partyjnym i składzie partii, zreszta PK jest popierana przez facetów;) Takie są własnie baby, tutaj maja problem bo same kobiety, ale kazda inna partia ma na swoim koncie o wiele gorsze zaniedbania, ale to jest kobieca solidarnosc!:o

Gość hehehehe ciekawe czy 1 procent
beda miec LOL

Gość
To znaczy, że kobieta musi popierać partię kobiet, niezależnie od poglądów, a jeśli nie popiera to nie jest solidarna? Już sama Gretkowska odstrasza... No to zróbmy partię mężczyzn (ale by feminy piszczały), partię grubych, partię chudych, partię wysokich i niskich etc, etc, etc Ja się w Polsce nigdy nie czułam dyskryminowana i nie widzę potrzeby walki o prawa kobiet.

Gość Eeste
no widzisz, a ja sie czasami czułam, ale to nie znaczy ze popieram głownie z tego powodu PK. Nie chodzilo mi o to, ze musi kazda kobieta zagłosowac, lecz o to, ze argument iz jest to Partia KOBIET, jest dla mnie troche absurdalny, biorąc pod uwage, ze moze własnie w takim srodowisku kobiety w koncu poczuja sie pewniej i beda mogły tez cos robic w tym kraju, gdzie rzadza faceci z nielicznymi wyjatkami (Gilowska). A poza tym trzeba dać szanse innym po tym co sie dzieje w tym kraju. Oczywiscie nikt nikogo nie bedzie zmuszac do głosowania na PK, jednak kazda partia ma w sobie jakis feler:P

Gość
Cytuję ze strony internetowej poniżej: Polska jest Kobietą Politycy zmieniają się, odchodzą z rządu, a kwestia polepszenia warunków życia kobiet i ich praw zostaje niezmieniona. Dlatego uważam, że kobiety powinny założyć własną partię, bez względu na to czy mają lewicowe czy prawicowe poglądy. Kobiety, które są aktualnie w parlamencie nie reprezentują wystarczająco naszych interesów. Tkwiąc w sporach ideologicznych nie załatwimy nawet tego minimum spraw dotyczących nas wszystkich i najbardziej bezbronnych - dzieci. opieki medycznej nad kobietami (zwłaszcza w okresie ciąży, porodu, badań okresowych) przywrócenie funduszu alimentacyjnego przyznanie nie jałmużny, ale godnych zasiłków wystarczających na wychowanie dziecka w ubogich rodzinach zlikwidowanie domów dziecka na rzecz domów rodzinnych wyrównanie płac z mężczyznami zaostrzenie kar w przypadku maltretowania kobiet, gwałtu czy zmuszania do prostytucji realna polityka prorodzinna opieka nad samotnymi matkami edukacja seksualna refundacja środków antykoncepcyjnych i leczenia niepłodności możliwość samostanowienia w kwestiach planowania rodziny Nowoczesne państwo, to już nie tort, z którego ktoś chce wyszarpać swój kawałek kosztem innych grup. To elastyczny mechanizm dostosowujący się do zmian społecznych. Dzięki nim w europejskich krajach anglosaskich czy skandynawskich modernizuje się gospodarka i model opieki socjalnej. Polegający na zdobytym doswiadczeniu, że taniej zapobiegać niż ponosić koszty złej polityki społecznej. Według badań socjologicznych, jeśli nie ingeruje się w życie dzieci zanim ukończą pięć lat, na całe życie utrwalają się w nich negatywne wzorce spoleczne. Nasze żądania mają doprowadzić do reform skostniałego państwa, unowocześnieniu go tak, by nasze dzieci miały podobne warunki do rozwoju jak w nowoczesnych krajach Unii Europejskiej. Chodzenie z pikietami pod sejm, manifestacje, zbieranie podpisów, są szlachetną i heroiczną formą protestu, ale jak widać nieskuteczną. Dlatego kobiety powinny wejść do sejmu. Stworzyć realną siłę nacisku politycznego - partię. Nie musimy się tylko buntować, żyjemy w demokracji i możemy sięgnąć po swoje prawa zgodnie z zasadami państwa demokratycznego. Wierzę, że się to nam uda i kobiety bedą miały w nowym parlamencie partię reprezentującą swoje interesy. Polepszenie losu kobiet jest w interesie naszego kraju, więc każdy świadomy tego mężczyzna jest wśród nas mile widziany! Ich ilość w zarządzie partii będzie wyznaczona przez parytet. Ważne są nie cechy płciowe, ale cechy umysłu - przekonanie, że zmodernizowanie Polski jest możliwe przez polepszenie losu kobiet. Manuela Gretkowska

Gość
Postulaty są pod publiczkę, chwytliwe ale niemożliwe do realizacji. No i bardzo ogólnie sformułowane.

Gość Eeste
A postulaty PO i PiS to oczywiscie nie pod publiczke;) Akurat cos o tym wiem, w rodzinie polityk jeden sie znajduje:O

Gość
Postulaty: przywrócenie funduszu alimentacyjnego - ciekawe jak poradzą sobie z problemem fikcyjnych rozwodów? bo jakoś nie poruszyły tematu... przyznanie nie jałmużny, ale godnych zasiłków wystarczających na wychowanie dziecka w ubogich rodzinach - wskutek czego kobiety będą rodzić na potęgę i zamiast iść do pracy będą siedzieć w domu przed telewizorem, często z piwkiem w ręku, podczas gdy zasmarkane dzieciaki będzie wychowywać ulica. Podatnicy zapłacą. zlikwidowanie domów dziecka na rzecz domów rodzinnych - czyli domów w których będzie ok. 4 dzieci na 1 opiekunkę... niestety nie podają jak zamierzają tego dokonać i czyim kosztem opieka nad samotnymi matkami - a nad samotnymi ojcami? edukacja seksualna - to znaczy? refundacja środków antykoncepcyjnych i leczenia niepłodności - może by tak zrefundowały leki dla przewlekle chorych? możliwość samostanowienia w kwestiach planowania rodziny - no i co to znaczy?

mysle ze obojetnie czy wygra pis czy po w sejmie nadal beda sie klocic i zadna z partii nie bedzie w stanie samodzielnie rzadzic. dlatego wole zaglosowac na pk. mam nadzieje ze ta partia wejdzie do sejmu i sprobuje zawalczyc o nasze dobro:)