Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co ja tu robię

co za ciemnota

Polecane posty

Gość co ja tu robię

Niestety, trzeba to głosno powiedzieć... w tym kraju panuje ciemnota! Nie dawno byłam swiadkiem pewnej sytuacji na poczcie, a mianowicie :klient chciał wpłacić jakąś sumę na konto swojemu synowi ale nie wiedział jak wypisać bankowy dowód wpłaty. BAAA... NAWET NIE WIEDZIAŁ CO TO JEST. Inna sytuacja: Jestem w salonie Orange i konsultant tłumaczy pewnenu Panu w wieku ok. 35 lat jak aktywować promocję. Żeby to zrobic należy wysłac pod podany numer okreslonego sms. Po wytłumaczeniu całej operacji klient stwierdza że sobie i tak tego nie włączy poniewaz nie umie wysyłac sms i żeby konsultant mu włączył. Takich sytuacji mogłabym mnożyć.

Gość nmmmm
nie kazdy jest taki inteligentny i oczytany jak ty ;)

a pan premier to niby potrafi obsługiwać komórkę? o przepraszam, gwoździa?

Gość mnóstwo osób po 50 roku
życia nie potrafi wysyłać smsów. Nie wiedziałas o tym ?

szkoda, że wybory nie są urządzone w ten sposób: wyślij sms-a, od razu pisowi spadłoby poparcie o 90% 😭

Gość bosanoga
a co z tymi którzy nie posiadają komórek?

Gość co ja tu robię
Tak naprawde nie chodzi tu o to co kto umie a czego nie, bo nikt nie jest wszechwiedzący, ale czy ktos próbuję sie nauczyć nowej rzeczy. Wydaje mi sie że niektórzy wola iść na łatwizne i powiedzieć : nie umiem, ty zrób to za mnie.

Gość moi rodzic emają ponad 50 lat
i nałogowo wysyłaja esy:-PWięc wiek nie ma tu znaczenia,albo umiesz albo nie;)

Gość sama jestes ciemna

A moja babcia skończyła już daaaaaawno temu 70 lat, słucha radia maruja, chodzi w moherowym berecie, ale smsy wysyła do koleżanek i do mnie regularnie:P Ale to fakt- głosowanie równie dobrze można by przeprowadzać internetowy, wtedy na pewno więcej osób by w nim uczestniczyło. Ale oczywiście to jest niewykonalne, bo ok. 20% społeczeństwa z internetu nie umie korzystać. Dziwne, że te osoby to właśnie elektorat PiS;)

ale co Cię tak dziwi deska? przecież elektorat pisu to ludzie bez wykształcenia, pochodzący ze wsi, starzy i schorowani w dużej mierze przejęty od Samoobrony o ojcu Rydzyku nie wspomnę, ów elektorat nie wie, co to internet, ich kontakt z nowoczesną techniką kończy się na umiejętnym nastawianiu częstotliwości radiowych :o

Deska ma fajną babcię, bez dwoch zdań! znalezione na necie: -wczoraj jak moj tato odwozil babcie do domu to spytal sie na co bedzie glosowac w wyborach -powiedziala ze \"ojciec tadeusz jeszcze nie zdecydowal\" padlem :/

Chlora ale co ci do tego ze takie PiSowskie babcie nie potrafią korzystać z internetu? Boli cię to czy jak? Nie dziwi mnie to ze ludzie nie korzystają z neta czy telefonu komórkowego bo wbrew pozorą to diabelskie, uzalezniające, stresujące urządzenia. Natomiast to że nie potrafią wypełnić druczku w banku jest trochę niepokojące.

Gość eeeeeeeee
czukerek luzu to były przykłady ;)

czukerek, jak ktoś, kto nigdy nie korzystał z internetu czy też komórki, może z góry zakładać, ze to szatański wynalazek? z tego, co wiem, większość tych amatorzyn, którzy boją się nawet spojrzeć na komputer, ma o internecie z góry wyrobione zdanie a wiesz dlaczego? bo ojciec rydzyk tak powiedział

Oj i tu się mylisz Cholra. Ja przez pare lat byłam przeciwniczką komputerów i internetu bo widziałam ze takie rzeczy uzależniają a ja więcej nałogów nie potrzebowałam. Moje zdanie nie wynikało z opini ojca rydzyka czy innych nawiedzonych ale z obserwacji.

Chlora, nie ojciec rydzyk tak powiedział, tylko w tym wypadku większość społeczeństwa tak mówi a czy większość społeczeństwa słucha ojca rydzyka? ja śmiem twierdzić, że te wszystkie urządzenia doby 21 wieku są złowieszcze a na ojca rydzyka leje, no i?

Gość
najlepiej by było ubezwłasnowolnić babcie i dziadków, schować im dowody ;) zamknąć w domu starców... nie rozumiem czemu młodych tak kłuje w oczy starość i niedołężność... przecież też kiedyś tacy będziemy

czyli waszym zdaniem, internet wyrządził więcej szkód niż przyniósł pożytku?

takimi ludźmi niezwykle łatwo manipulować. Kiedy stoi nad tobą kostucha, nie myślisz o niczym, jak o ratowaniu własnej dupy. ucieczką wszystkich grzeszników okazuje się być o. Rydzyk, a dobrze wiemy, z kim czarny dj trzyma sztamę. A kaczorom nie przeszkadza nawet to, ze tak brzydko wyrażał się o p. prezydentowej. Ludzie bez czci i honoru. obłuda i hipokryzja

neurosa, ja myślę, ze się bardzo mylisz. Ja bardzo szanuję moich dziadków i babcie, nawet bardzo ich lubię, lubię z dziadkiem jeździć na ryby, z babcią chodzić na zakupy, czy sobie gadać, gotować, razem robić np. ogórki kiszone;) Tyle tylko, że takimi ludźmi jest bardzo łatwo manipulować. I to jest najgorsze, ze ktoś ich wykorzystuje! I tak naprawdę moja babcia jest bardzo postępowa, ale ponieważ jest religijna, to słucha sobie RM i odmawia z radiem różaniec itd. Ale już dawno wie, że ja np. nie byłam u bierzmowania, nie chodzę do kościoła itd. i jej to nie przeszkadza. Moja babcia by się nie zdziwiła, gdybym np. zamieszkała z jakimś facetem bez ślubu, chociaż pewnie na moim ślubie by chciała być. Moja babcia mi mówi, że chciałaby prawnuki, a jak ja jej mówię, ze nie planuję, to ona na to, że nigdy nic nie wiadomo;) Moja babcia będzie pewnie glosować na PiS, chociaż sama się czasami z nich śmieje, krytykuje poczynania rządu i jestem pewna, ze w sumie ma inne poglądy. Ale została trochę zmanipulowana. I tyle.

Tylko zauważcie, że to nie internet robi szkody, tylko ludzie, którzy z niego korzystają sami robią szkody sobie albo innym:O Tak samo dynamit był wynaleziony w innym celu, niż ten, do którego zaczął służyć. Możesz powiedzieć, ze łopata jest zła, bo przecież można nią zabić człowieka. Tyle tylko, że sama łopata jest narzędziem i nikomu krzywdy nie robi🖐️