Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

truskawa172

co na suche włosy?

Polecane posty

Mam okropnie suche włosy , nie wiem jak juz sobie z nimi radzic.. Moze znacie jakies sposoby i odzywki na suche włosy ? Pozdrawiam

Gość ja używam odżywki
do włosów z avonu, owocowa jakaś chyba papaja i morela, czy jakoś tak, kosztowało mnie to z 8 zl, a włosy się błyszczą i ładnie pachną

tez mam takie suche, nie wiem czy to nie z jakichs niedoborow. odchudzasz sie? bo ja tak mam tez sucha skore na dloniach(wewnatrz), brakuje mi sily lykam biofer folic ale nie wiem czy pomoze, na razie tak jakbym miala troszke lepsze wlosy a samopoczucie nie bardzo...

OPEN-UPPP - odchudzam sie ale dopiero do tygodnia , a moje włosy sa suche od dłuższego czasu ,wiec to nie ten powód . Mój powod to to , ze kiedys mialam dosc czesto rozjaśniane, ale wrócilam do swojego koloru (brązu), no i nie moge sobie z nimi poradzic. Używam tez prostownicy prawie co 2 dzien... Poszperałam troche w necie i znalazłam , ze podobno bardzo dobra jest odzywka WAX , mozna ja dostac w aptece , po jakies 17 zl , moze warto spróbowac?

nie warto sprobowac;-/ wlasnie kupilam sobie ta dla brunetek liczylam ze cos to da... no coz przeliczylam sie. oj prostownicy to juz sobie nie wyobrazam, ja nawet suszarki prawie nie uzywam, co to bedzie w zimie?;) mialam kiedys blond pasemka, przestalam je robic jak fryzjerka zrobila mi prawie biale i chyba popaliła, czyli juz rok wracam do naturalnego ale wydaje mi sie ze z tego przesuszenia moje wlosy traca kolor i wydaja sie jasniejsze, a ja nie mam takich jasnych, tylko szatyn mozna miec jakas anemie nawet jak sie nie odchudza. zalezy co jesz i jak przyswajasz zelazo. naprawde zauwazylam ze jak jestem bardzo chuda, to moje wlosy doslownie przypominaja snopek;-/ nie mozna ich nawet rozczesac, sa napuszone

Gość jest dobry sposób
przed umyciem głowy wmasuj w nią oliwkę albo olej kuchenny roślinny,potrzymaj to na głowie ok.3-5 godzin (na głowie torebka albo czepek foliowy) jak będziesz chciała zmyć najpierw mała ilość wody, rozmasuj długo i dokładnie ,potem umyj dwa razy ,spłucz.. i tak raz w tygodniu przez miesiac lub dwa... za każdym razem będzie różnica... a po miesiącu ,wystarczy raz na 3 miesiące.... efekt murowany ,bez względu jak bardzo są suche P.S. najlepiej oliwa z oliwek:):) polecam, sprawdzone:):):)

Gość jest dobry sposób
a i dodam ,włosy nie wygladają na przetłuszczone czy brudne:) sa miekkie lsniace i delikatne

Gość magdzia3
mogę ci polecić odżywkę z Kallosa Latte, sama mam suche włosy i ta najbardziej mi pomogła.A używałam wiele dove,nivea,pantene,gliss kura całą masę także wax nic nie pomagał.

Gość weeeez
co 2 dzien prostownica i Ty sie dziwisz?? czego byś nie użyła przy tak czestym prostowaniu włosów te sie w koncu skruszą...

Gość Mela-cispka
JEdwab z SUNSILKA chyba. Uratował mi włosy ;)

smarowalam olejem rycynowym, czasem nafta i nie widzialam roznicypo jedwabiu mam nawet wrazenie ze sa bardziej suche po umyciu a latte jak najbardziej polecam, nie jakies cudo ale troche pomaga

a ja mam tego axa i jestem bardzo zadowolona, tez uzywam prostownicy co 2-3 dzien i nie niszcza mi się juz tak włosy. wax super na nie działa pod warunkiem, ze się go prawidłowo stosuje, w innych porzypadkach nie daje rezultatu

Gość suvbeg
Gdzie można w Łodzi kupić biosilk, ten płynny jedwab???

Też już zakładałam taki topik.. i dowiedziałam się, że na suche włosy dobre są: -jedwab Biosilk -Jedwab Styling z Joanny -Frizz control z AVONU -tabletki Vitapil -L\'OREAL expert absolut repair -wosk Henna Treatment WAX -olejek rycynowy + żółtko + nafta kosmetyczna też mam BARDZOO suche i zniszczone włosy :( Jak narazie to użyłam tylko tego olejku rycynowego.. ale reszte musze sobie kupić :)