Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AdriannaXXXXX

znieczulenie przewodowe zęba- miał ktoś??

Polecane posty

Gość AdriannaXXXXX

czy to boli? podobno nasiękowe jest mniej bolesne ale nie mozna go stosowac prz dolnych zebach od 6 wzyz... jak to jest??

Gość AdriannaXXXXX
?? a leczenie kanalowe dasie przezyc(podejrzenie,m ale tylko podejrzenie martwicy zęba) bez znieczulonka??

Gość AdriannaXXXXX
nikt nie mial przewodowego? no to podobno samo znieczulenie bardzo boli... hej, pomozcie,,

Gość ** ** ** ** ** ** ** *** ***
nie znam sie na znieczuleniach ja dostaje zawsze zastrzyk w dziąsło i już...jedno wiem co do kanałowego to zależy od zęba...raz piatke miłam robona ze jedym zastrzykiem i było wszystko caca a zaraz obok jak miałam martwice w szóstce do dostałam trzy dawki i i tak płakalam na fotelu z bólu...genaralnie nie wyobrażam sobie kanałowego bez zneczulenia przecież dentysta usuwa ci nerw z zęba!

Gość AdriannaXXXXX
no wlasnie, tu sie rozchodzi przeicez o nerw. tylko, ze moj lekarz chce "miec jasny obraz moich odczuc"i nie za bardzo chce mi dac znieczulenie. poza tym mialam ropien i wlasnie dlatego bede miala otwieranego zeba. ten ropien teraz dopiero schodzi. czy w takim wypadku moge dostac znieczulenie? to przy samaym ropniu bedzie. wlansie wyciekla mi ropa fuj.

Gość AdriannaXXXXX
ludzie, chodzicie przeciez do dentysty, moze jednak cos wiecie!?

Gość AdriannaXXXXX
Sa tu na pewnoe tacy, cos ie znaja na rzeczy.. nooo

Gość AdriannaXXXXX
kurcze. no...

Gość AdriannaXXXXX
fajnie:o

Gość AdriannaXXXXX
co za swiat, jakbym napisala w temacie cos zboczonego to byscie sie nie mogli dopchac..:o

Gość AdriannaXXXXX
ej, no.

Gość AdriannaXXXXX
dobra, nie to nie. chamany

Gość dddddddddddddd
popytaj na www.dentonet.pl

Gość ** ** ** ** ** ** ** *** ***
nie rozumiem po co mu wgląd w twoje odczucia skoro to czy poprawnie jest wyczyszczony ząb widac na rtg...dla mnie brzmi to jak jakaś rzeźnia zresztą kanałowe i tak zawsze boli/czuć choćby nie wiem jak kobylaste dostać znieczulenie to i tak w momecie gdyby cie mialo zaboleć to zaboli...tyle że jaby ktoś dźgnął szpilka nie nie jekby przywalił młotem

Gość channel michael
A ja tez mam pytanie czy zab ktory nigdy nie bolal moze byc usuniety czy jest nadzieja ze mozna go ratowac??

Gość kilajsdlnasdk
ej, martwy ząb nie powinien bolec, no chyba, ze dopiero umiera.. to jest...

Gość anita24
miałam takie znieczulenie przy wyrywaniu zęba bo normalne znieczulenie nie działało a to nie bylo takie zwykłe wyrywanie bo ząb był pokruszony i kawałek po kawałku go wyrywał dętysta...nie chce mi się opisywać ale straszne to było.Jeśli chodzi o to znieczulenie to wygląda to tak igła i strzykawka i zastrzyk w policzek ale oczywiście wewnętrzna część bolało to ale jakoś dałam rade.Najgorsze jest samo wstrzykiwanie tej substancji ale pózniej już nic się nie czuje.Dalej już nic się nie wypowiem bo aż tak się bardzo nie znam.

Gość Skutek
Znieczulenie przewodowe trzeba przyznać, że boli bardzo, ale da się przeżyć- stosuje się je w ostateczności, przy leczeniu kanałowym, gdy rzeczywiście boli, a le ból przy kanałowym nie jest silny. Ja raz miałem kanałowe bez znieczulenia bo nie bolało. to zależy jak bardzo zaniedbałaś zęba. Ja miałem w ten piątek znioeczulenie przewodowe w szóstce na dole, ale raczej odradzam., bo mam niemiłe wspomnienie. Znieczulenie nasiękowe jest całkowicie bezbolesne.

Gość gość
Znieczulenie przewodowe wcale aż tak nie boli. Uklucia igły praktycznie się nie czuje, nieprzyjemne jest tylko wtlaczanie płynu ale to nawet nie jest bólbardziej to takie rozpieranie i trwa kilka sekund. Po paru minutach następuje odretwienie policzka dziąsła i języka po stronie wbicia igły. Odretwienie może trwać nawet do 8h i w tym czasie należy nie pić ani nie jesc nic gorącego, trzeba też uzazac żeby się nie pogrysc. Jeżeli nie zgadzasz się na leczenie bez znieczulenie to dentysta musi się do tego dostosować. Jeżeli robi problemy to radzę go zmienić .

Gość gość
Znieczulenia przewodowe go nie stosuje się tylko podczas leczenia kanałowego(zazwyczaj gdy jest leczenie kanałowe to nie podaje się znieczulenia bo ząb jest juz martwy wiec nie odczuwamy bólu, podaje się znieczulenie gdy ząb jest jeszcze żywy) . Znieczulenie nasiekowe stosuje się do zębów górnych ewentualnie można tak znieczulic jedynkę dwujkę i trójkę na dole. Do reszty zębów stosuje się znieczulenie przewodowe, jest to spowodowane inna budowa. Na górze znieczula się tkanki a na dole kość jest grubsza jest mniej tkanek i trzeba znieczulich cały nerw. Zawsze można poprosić o powieszchnie znieczulenie(żele, maści itp ) dzięki czemu nie będzie się czuło ulkucia

Gość gość
Nie każdy dentysta o tym mówi ale po znieczuleniu nie można prowadzić samochodu

Gość gość
co za bzdury gadasz. prowadzic auta nie mozesz po znieczuleniu calkowitym,z anestezjologiem

Gość gość
Mialam podczas usuwania dolnych osemek i wcale nie bolalo. Mialam tez usuwane 7-6 chirurgicznie i tez zastrzyk nie bolal.najgorsze jest domiazgowe.

Gość moniczka35
Ja też miałam znieczulenie przewodowe...jak mi je wstrzykiwali to po prostu poczułam jakby przeszył mnie prąd...a odrętwienie warg i policzka...trudno trzeba to przeżyć.... I najlepiej nic nie jeść dopóki nie ustąpi odrętwienie warg...

Gość gość
Znieczulenie przewodowe jest dosyć bolesne , miałam wczoraj :( trzyma jakies 3 h