Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o jezu..

sprawdzcie mi cwiczenie z angielskiego prosze!

Polecane posty

Gość o jezu..

chodzi o wyrazy pisane wielka litera. Czy zdania sa poprawne czy te wyrazy trzeba przestawic do innych zdan...? I'M LOOKING for the contract lens that I dropped on the floor. He's a real animal-lover and he HAS two cats and a tortoise. You ARE LOOKING like your father in ths photograph. This jug HOLDS excectly one litre of liquid. I SEE how to do it now. Tell me what DO YOU THINK of the new teacher. Who ARE you SEEING at the club tonight? My parents ARE HAVING a wonderful time in America. Who IS HOLDING the baby in that photograph? nie moga byc uzyte zadne inne wyrazy jesli juz to zamienione na wyraz z innego zdania.

Gość dobrze jest
możesz spierdalać

jest ok, pare literowek - mam nadzieje ze to przy przepisywaniu sie zrobily :) ale wyrazy w dobrych miejscach :)

Gość o jezu..
ale mi sie nie podoba to zdanie who are u seeing at the club...taka forma jest poprawna?

Gość o jezu..
tak przy przepisywaniu, dziekuje bardzo :)

Gość do autorki tematu
mi też to zdanie sie nie podoba. Takie nachalne. Co to kogo obchodzi?

Gość o jezu..
nic :) a jeszcze takie zdanie jak powinno byc i don't undrestend what is he saying, is he speaking english or german? czy what he says? nie wiem...

Gość Lois
A nie powinno być: you LOOK like your father?

Gość o jezu..
tak, tzn ze ,ma byc you look like your father? a co z tym ostatnim zdaniem...?

who are you seeing at the club - to znaczy z kim sie spotykasz, w domysle, ze dzisiaj, kiedy wyjdziesz do tego klubu. \'who do you see at the club\' - oznaczaloby , kogo widujesz w klubie (kto tam zwykle bywa , kiedy ty tak jestes) I don\'t understand what he is saying - nie rozumiem co on mowi teraz , w danym momencie, kiedy go slysze. \'what he says\' - znaczy, ze go w ogole nie moge zrozumiec. Patrz tez na drugie zdanie, ono jest w tym samym czasie - is he speaking... zwykle, jesli masz jakas dluzsza wypowiedz , i to co mowisz, laczy sie jakos, zdania beda w tym samym czasie (oczywiscie nie wtedy, kiedy mowimy o przeszlosci albo przyszlosci...) chaotyczne wyjasnienie, mam nadziej, ze zrozumiesz cos z tego :)

ja jestem za \'looking like your father\' - bo to jet tez chwilowe, tylko na tym zdjeciu, nie, ze zawsze wygladasz jak twoj ojciec, tylko na tym zdjeciu. tak samo z dzieckiem :)

Gość o jezu..
abssinthe dziekuje a wiesz moze co z tym zdaniem z wyrazem look? looking?

Gość o jezu..
ale look ma byc raz uzyte w cont i raz w pr simple...

Gość dotty
Tam chyba powinno być Tell me WHAT YOU THINK of the new teacher, a nie Tell me WHAT DO YOU THINK of the new teacher, bo to nie jest pytanie tylko zdanie oznajmujące.