Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam siebie

Dlaczego ludzie odbieraja sobie zycie, choc nie maja powodu??

Polecane posty

Gość pytam siebie

Dzis ktos sie znowu rzucil pod pociag...zawod milosny.Ja mam tyle problemow, a wciaz zyje.Zastanawiam sie czy jestem tchorzem ?

Gość pytam siebie
czy wszytsko co nas spotyka ma sens?Nie wiem

Jedni maja slabsza psychike inni mocniejsza....Jedni radza sobie w zyciu inni nie.... Roznie to bywa...A ja bym sie po prostu najzwyczajniej w swiecie nie odwazyla zabic.Nie wiem czy to tchorzostwo.....balabym sie....Ale mimo,ze zycie potrafi dac nam w dupe to i tak chce mi sie zyc...Raz bywa lepiej,raz gorzej....Ale trzeba byc silnym i jakos sobie radzic

Gość dziara
jak ktoś się skutecznie zabił...to miał powód...choćbyś uważała że nie nie chodzi o odwagę czy jej brak...nie chodzi o twardość charakteru chodzi o stan psychiczny

Gość przecież mówi się
że z każdej sytuacji jest wyjście. Czasem jedynym wyjściem jest samobójstwo. Wiem po sobie.

Gość WSOzP im Teresy Orlowski
trzeba mieć sporo odwagi wbrew pozorom, żeby odebrać sobie życie, a już na pewno w taki sposób, przecież aż do momentu uderzenia można zeskoczyć.

to samobójstwo jest tchórzostwem dużo trudniej jest żyććććććććććććććććććććććććććććććććććććććććććććććććććććććććććć

Gość dziara
jest jakieś takie zdanie i rzeczywiście wszystko tłumaczy "Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

Gość WSOzP im Teresy Orlowski
dziara -> dobre&mocne

Gość do walki z czym
z cierpieniem? głupie... :o

Gość pytam siebie
wlasnie o tym rozmyslam..sa osoby ktorym zawod milosny potrafi odebrac wole zycia.Ja mam przechlapane zycie, opiekuje sie chora matka, mam ojca brata alkoholikow.A jednak nie potrafie se zabic.Czasem o tym mysle.Mowia , ze mam sile ale nikt nie wie ile razy placze wieczorem, wstaje, de do lustra, patrze na tego zaplakanego dzieciaka w lustrze i mowie sobie , "przestan plakac".Mysle, ze sily sie kiedys koncza

wg. Ciebie nie ma a wg. nich jest.. i to na tyle poważny że chcą skończyć z sobą.

Jak mozna wogóle pomysleć ze można odebrać sobie zycie bez powodu? Myślisz ze zrobili to dla zabawy? z nudów? oni po prostu nie mieli siły zyć i nie spotkali nikogo kto mógłby im pomóc

Gość cccccccccccc
Bo czasami bywa tak, że wpadasz w dół i lądujesz na samym dnie. I gdy myślisz, że niżej już nie będziesz - wtedy życie rzuca łopatę i mówi kop.