Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joaannna

jak ustawic irde w komputerze?

Polecane posty

Gość joaannna

jakie ustawienia internetiwe nalezy zastosowac aby moc przesylac z komputera na komorke za pomoca irdy? komputer widzi telefon ale nie mozna nic przeslac i jest napisane ze nalezy zmienic ustawienia dostepu do internetu tylko nie wiem jak:( prosze o pomoc:)

Gość WSOzP im Teresy Orlowski
ustawienia dostępu do internetu nie mają tu nic do rzeczy, trzeba mieć "dongla", czyli urządzenie USB - IrDA, chyba że komputer ma już wbudowany port IrDA (niektóre laptopy mają). Po podłączeniu urządzenia poczekać aż system wykryje nowy sprzęt (do Win98 potrzebne są sterowniki, do większości Linuxów też), następnie w telefonie włączyć port irda, "pocałować" oba transcievery ze sobą (to jest transmisja na podczerwień, więc muszą być one dosyć blisko i skierowane do siebie) i jazda. Od siebie dodam, że często mi to zawodzi i jest powolne, zdecydowanie lepiej używać bluetooth (jeżeli jest taka możliwość oczywiście)

Gość joaannna
hmmm mam irde podlaczona i komputer wykrywa telefon ale wyslac sie nic nie da z komputera na telefon .... :/

dużo zależy od rodzaju portu jaki masz (czyt. producenta). Niestety, nawet będąc na miejscu mogłoby być problematyczne rozwiązanie tej zagadki, a na odległość jest to prawie niemożliwe

Gość joaannna
myslalam ze moze cos trzeba zmienic w opcjach internetowych ale widze ze raczej nie :/

no to, to akurat na pewno nie :)

Gość joaannna
to trudno dzieki za chec pomocy i pozdrawiam:)