Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gieniiiaaa

kanałowe leczenie zeba

Polecane posty

Gość gieniiiaaa

czy to boli i ile trwa leczenie - na jednej wizycie? - ile czasu? blagam napiszcie cos o tym, bo sie boje. szukam na internecie, ale to takie informacje medyczne, a mi zalezy na opiniach tej drugiej strony, ktora jest temu poddawana

Gość 1111111111111
u mnie to były 2 wizyty,na pierwsszej rozwierciła,załozyła jakieś lekarstwo-to było ze znieczuleniem,nastepna wizyta to już usuwanie nerwów-bolało ale wtedy już nie mozna dawać znieczulenia

Gość nytty
u mnie też 2 wizyty, też najpierw rozwierciła, potem lekarstwo a na drugiej wizycie reszta, z tym że kompletnie nic nie bolało-no oprócz szczęki bo jednak trochę trzymałam ją otwartą :)

Gość gieniiiaaa
czytam, ze wlasnie przy usuwaniu nerwow daje sie znieczulenie, bo to podobno boli:( czy to oznacza, ze zab jest martwy jak sie go leczy w ten sposob? a jak jest martwy, to ile lat posiedzi w szczece? dzieki za odpowiedz:)

Gość gieniiiaaa
jakies dwa lata temu odpadl mi kawalek zeba. poszlam oczywiscie do dentysty. dentysta cos tam powiercil i go zalepil - w niecala godzine. teraz ten sam zab zaczal mnie bolec, a na tym wypelnieniu pojawily sie ubytki - takie czarne kreski. podejrzewam, ze teraz bedzie kanalowe leczenie, a wizyte mam dopiero jutro. nie boli mnie tak strasznie, wzielam w nocy tabletke i przestalo. ale trzeba cos z tym zrobic

Gość 1111111111111
mi przy usuwaniu nerwów nie chciała dać znieczuleniabo mówiła,że musi widzieć moją reakcję:o ale może to zależy od lekarza-nie wiem ,w momencie gdy mnie zabolało to powiedziała,że właśnie usunęła nerwa,ząb jest oczywiście martwy,więc przy kolejnym ewentualnym leczeniu nie będzie juz bolał,po tym kanałowym leczeniu,byłam z tym zębem jeszcze raz,teraz siedzi sobie w mojej szczęce i nie sprawia zadnych kłopotów,nie jest nawet ciemniejszy,całkiem ładny ząbek :D a leczenie było kilka lat temu

Gość gieniiiaaa
a ile powienno kosztowac dobre leczenie kanalowe, bo mi zaspiewala 80 zl. czy to nie za malo czy normalnie, bo chce to zrobic porzadnie a nie jakimis byle jakimi materialami. przepraszam, ze tak zameczam, ale ten lęk... a dentysta nie tlumaczy tylko robi swoje

Gość 1111111111111
niestety nie pamiętam ile zapłaciłam ale możesz poprosic o najlepsze wypełnienie jak Ci na tym tak zależy myślę,ze 80 zł to norma

Gość gienkkkaa
dziewczyny, a czy to leczenie zawsze odbywa sie z tymi mikroskopami czy cos tam i czy robia obowiazkowo zdjecie rtg?