Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opryszczka niemozliwe

Czy przez opryszcke mozna poronic????

Polecane posty

Gość opryszczka niemozliwe

tak uwaza moja znajoma...:(

Gość nie no......
bez przesady

Gość bziczek
eeee.... to nic groźnego, jeśli miewałaś opryszczke juz wcześniej czyli wiru jest zaprzyjaźniony z twoim organizmem :P

Jak nie, jak tak :) Cytuję: \"Zakażenia pierwotne wirusem opryszczki mogą powodować poronienie, poród przedwczesny lub zakażenie noworodka w czasie porodu prowadzące do groźnej infekcji często śmiertelne\" źródełko: http://www.poronienie.pl/bad4.html

Przy poronieniach nawracających badanie na opryszczkę jest jednym z pierwszych, jakie się wykonuje. No ale mam nadzieję, że takie rzeczy to jakieś marginalne sprawy...

Gość karenina
Autorko, oczywiście rozumiesz, że koleżance chodzi o opryszczkę narządów płciowych, a nie taką występującą na ustach. Przez tą pierwszą jak najbardziej można poronić.

Gość dommmmmi
Wszystko bedzie dobrze. Wiem z doswiadczenia.

Gość guuuga
opruszczka zdarza sie w czaasie ciazy i jest to normalne, gorzej jest jak wystepuje co miesciac albo jest to opryszczka narzadow rodnych

Dziewczyny ja dostałam skierowanie do szpitala, bo mąż miał skwarkę a siostry córka ospę (to jest ten sam wirus). Niestety czasem dziecko w łonie matki może doznać komplikacji przez taki wirus opryszczki. Tylko żed nie pamiętam w którym to było trymestrze (nie we wszystkich jest to groźne), tyle razy byłam w szpitalu w ciąży że nie pamiętam, sorki!