Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poniedzialeeeek

przetłumaczy mi ktoś to na francuski?

Polecane posty

Gość poniedzialeeeek

Byłaś na wycieczce w Paryżu. Opowidasz o tym zanajomemu. powiedz: - kiedy tam byłaś i ile dni - jakim środkiem transportu jechaliście z Polski do Francji - co zwiedziłaś - co Ci się podobało najbardziej ( aimer le plus) i dlaczego z góry dziękuje :)

postaram sie szkrobnac kilka slow wieczorkiem, o ile to jeszcze aktualne... Tylko napisz odpowiedzi na pytania : - kiedy tam byłaś i ile dni - jakim środkiem transportu jechaliście z Polski do Francji - co zwiedziłaś - co Ci się podobało najbardziej ( aimer le plus) i dlaczego

Po polsku odpowiedzi i jeszcze napisz z kim tam bylas(es) - wycieczka klasowa, indywidualnie, ze znajomymi. No i czy BYLES czy BYLAS ...

Gość poniedzialeeeek
pewnie, że aktulane już pisze ;)

Gość poniedzialeeeek
Cześć Jan :) We wrześniu byłam z moimi przyjaciółmi na wycieczce w Paryżu. Byliśmy w Paryżu 5 dni. Z Polski do Paryża jechaliścy szybkimi liniami ( to jest chyba TGV). Zwiedziliśmy wieżę Eiffla, Łuk Triumfalny i Luwr. Najbardziej podobała mi się wieża Eiffla, ponieważ podoba mi się jej konstrukcja, ona mierzy 300 metrów. Lubię taką arichtekturę. Paryż jest piękny. Pozdrawiam

Gość poniedzialeeeek
z góry dziękuje za pomoc ;))))))

Gość poniedzialeeeek
pomoze ktoś??

Troche poprawilam : Z Polski do Paryża jechaliścy pociagiem - czesc trasy szybkimi liniami... Najbardziej podobała mi się wieża Eiffla, ona mierzy ponad 300 metrów i bylam zafascynowana sposobem w jaki zostala zbudowana... Paryż jest pięknym miastem z cudowna archiektura. Salut Jan (albo Jean) En septembre je suis partie avec mes amis à Paris. Nous avons fait le voyage en train dont une partie en TGV (Train Grand Vitesse). Nous sommes restés à Paris 5 jours. Pendant ces 5 jours nous avons visités la Tour Eiffel, L’Arc de Triomphe sur la place de Charles de Gaulle–Etoile ainsi que le Louvre. Ce que j’ai aimé le plus c’était la Tour Eiffel – elle mesure plus de 300 mètres (320 m exactement), et j’ai été fascinée par la façon dont elle avait été construite. Paris est une belle ville avec une architecture magnifique. Amicalement

Gość apsztyfikant
o kur(wa to nie tu :D

REBEKO72moze bys napisała dziewczynie jak to sie czyta to bedzie jej prosciej a nie jak sie pisze co z tego ze napisałas jak nie mozna tego przeczytac.Ja znam francuski tyle o ile tylko ze nie umie pisac w tym jezyku ale dogadac sie potrafie

dziewczyna sie napracowala a tu jeszcze takie wymagania, dajcie spokoj, wymowe napewno zna, troche wlasnej inwencji:O

Gość poniedzialeeeek
dziękuje :) a nie bedzie ze ja bylam to I'ai ete ???

Cos kafe szwankuje juz mi 2 razy zmazalo to co napisalam, do 3 razy sztuka !!! \"J\'ai été\" tez moze byc - to tak jakbys powiedzila byłam w Paryzu - i koniec Jak powiesz \" je suis partie \" to raczej \"pojechalam do\" i opisujesz co widzialas - czyli jakby opowiesc, ciag dalszy... Fonetycznie nie dam rady bo nie mam polskiej klawiatury... sorki

Gość poniedzialeeek
ale nie potrzebuję fonetycznie. Ale i'ai ete może też być?? wielkie dzięki :)

Gość łojojojojojojoj
oj, widzę że maturka się zbliża... powodzenia życzę :)