Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zirytowanaaaaaa

REZONANS MÓZGU NA CITO 1- 4 tygodni !! SZOK !!

Polecane posty

Gość zirytowanaaaaaa

Dostalam skierowanie na rezonans mozgu bo cos tam mnie glowa boli itp . I lekarz zaznaczyl ze ma byc zrobiony na cito i wiecie co tam bylo napisane : Rezonans mozgu : Na Cito 1-4 tygodni , Stabilny 1-6 miesiecy ! Wyobrazacie sobie. Przeciez nikt zdrowy nie idzie sobie zrobic tak o rezonansu mozgu ! tylko skoro ktos juz idzie zrobic takie badanie to chyba podejrzewa ze cos u niego w glowie sie dzieje a jezeli naprawde to cos powaznego to w ciagu tych 6 a nawet 2 miesiecy czekania na badanie moze umrzeć !! Polska sluzba zdrowia !! SZOOOOOOOOK !!

Gość zirytowanaaaaaa
Ale przeciez z guzem mozgu w ciagu nawet 4 tygodni to oni moga juz pogrzeb zamawiac ... umawiaja na badanie za kilka miesiecy a pozniej mowia " przykro nam ale guz zostal za pozno wykryty " ... szok

Gość prywatnie zrobią ci od razu

Gość Dżizys
tak, za 800 złotych :O

Gość zirytowanaaaaaa
Ale po to sa szpitale panstwowe zeby pomagac ludziom ktorzy nie maja kasy na te prywatne... i bardzo pomagaja... :/

pociesz się,że dzieci też tak traktują-ja czekam z małą na RM.A sprawa pilna, bo mozna by dziecku zmienic lek a tak sie tylko męczy. Ale nasze państwo ma to w swojej okrągłej wypasionej dupie.:O

Gość tak ale ty jesteś pacjentem
ambulatoryjnym, więc nawet na cito może to trochę trwać. zrozum są kolejki, badanie trwa tochę czasu i ludzi upychają jak mogą (mój chłopak ma co roku wykonywane to badanie wiec wiem jak jest). Jeżeli przypadejk jest na prawdę nagły to kładą do szpitala i masz badanie od razu. A jeżeli to tylko ty się spieszysz to nie jesteś umierająca i te pare tygodni poczekasz. Ostatnio na skierowaniu mój chłopak też miał adnotację na cito i badanie wyznaczone na ponad miesiąc w przód. Miał do wyboru: kłaść się na oddział, bulić kasę, albo czekac.

Gość zirytowanaaaaaa
Rozumiem ale guz mozgu to nie jest ospa ze Cie zsypie tylko on sie nie ujawnia wiec jak mozna tyle czekac...

moj chłopak jest po operacji guza mozgu i tyle musi zawsze czekać. da się przeżyc. Objawy zaawansowanego guza są dużo poważniejsze niż tylko bol głowy i na pewno by tego nie zlekceważyli. Nie irytuj się, bo nic nie zmienisz i tak, weź serię głębokich oddechów i myśl pozytywnie, Życzę zdrowia!!

Zirytowana - a można, niestety można. Limity na te badania pokończyły się już w marcu. Jak komuś zależy na swoim zdrowiu, to musi zrobić prywatnie. U mnie kosztuje to 700 zł.

Gość zirytowanaaaaaa
Błękitna tylko niestety inna sprawa jest że komuś zależy na zdrowiu a inna ze trzeba miec pieniadze zeby zrobic prywatnie... niestety :)

a nie dasz rady polożyc się na oddział? to jest sposób. Możesz też poszukać pobliskiego szpitala który tez wykonuje takie badania, najlepiej jakiegoś psychiatrycznego, albo z dużym oddziałem neurologicznym, chodzi o to by był bardziej wyspecjalizowany. jeśli masz skierowanie to też cię przyjma na badanie, moga mieć wiecej limitów.

Gość zirytowanaaaaaa
Mi az tak sie nie spieszy zeby sie klasc do szpitala...mysle raczej o tych ludziach ktorym naprawde sie cos powaznego dzieje w glowie

to ich kładą na oddział i mają badanie od ręki albo na dniach.

Gość zirytowanaaaaaa
jezeli guz sie nie ujawnia to nie klada ...

Gość jak sie guz nie ujawnia
to po **** robic rezonans :-P bo chyba nie profilaktycznie? 1-4 tygodnie na cito jako pacjent ambulatoryjny to calkiem OK moim zdaniem