Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Owsianka z mlekiem

Szatan w Biblii- fragmenty gdzie występuje ... pomozcie

Polecane posty

Gość Owsianka z mlekiem

Witam, musze na jutro napisac w jakich fragmentachBiblii wystepuje szatan.Jak narazie wymyslilam kilka : Ksiega rodzaju- kuszenie Adama i Ewy, Księga Hioba. kuszenie Jezusa w Ogrojcu i na pustyni, moze pamietacie coś jeszcze? Moze jest tu ktos z wyksztalceniem teologicznym :) ? z gory dziekuje

Gość google.pl lub google.com

Gość Owsianka z mlekiem
Chyba nie myslisz ze zakladalabym topik o tematyce zawartej na google.pl Szukalam, niestety nie ma tego o co mi chodzi, owszem jest wyjasnione co to jest szatan itp ale to nie tyczy sie mojego tematu, wiec jezeli nie potrafisz pomoc to dziekuje

szatan w biblii występuje przy kuszeniu Pana Jezusa na pustyni powinno to być we wszystkich ewangeliach przed męką,występuje też w księdze rodzaju podczas kuszenia Ewy

Gość no nie rozumiem...

Gość na google nic nie ma
kolezanka juz pisala :)

Gość Owsianka z mlekiem
w takim razie jakie zagdnienei wpisaliscie w google? KOchana inicjatywe wykazalam, szukalam tego nie tylko na necie ale rowniez przegladalam Biblie, wiec moze nei jestem tak blyskotliwa jak ty

Gość thx...thx
Kiedyś grupa turystów znalazła się na drodze wiodącej do Palestyny. Przewodnik opowiadał im o nadzwyczaj ciekawych obyczajach, panujących na Bliskim Wschodzie. Między innymi zauważył: „Przyzwyczailiście się oglądać stada owiec, których pilnuje pasterz. On zawsze kroczy za nimi. W Palestynie zetkniecie się z zupełnie odmiennym obrazem: tam pasterz prowadzi owce, a stado idzie za nim. Zwierzęta postępują tak, jak czytamy w Piśmie Świętym. »Owce moje głosu mojego słuchają i Ja znam je, a one idą za mną»” JAN 10,27. Gdy turyści dotarli do Palestyny, ich oczom przedstawił się obraz wręcz odmienny od tego, który zapowiadał przewodnik. Był to pierwszy obrazek z Palestyny. Stado szło wzdłuż drogi, a na końcu kroczył człowiek. Przewodnik poczuł się zawstydzony i ze zdziwieniem spytał głośno przechodzącego mężczyznę: — Dlaczego idziesz za stadem, a nie przed nim? Opowiadałem właśnie gościom, że pasterze na Wschodzie prowadzą swoje stada idąc przodem! — Całkiem słusznie! — odparł zapytany. — W tym kraju pasterz zawsze wyprzedza owce. Ja jednak nie jestem owczarzem, nie jestem pasterzem. Jestem rzeźnikiem.

Gość swinkowaaaa
ja wpisalam "szatan w biblii" "szatan w biblii przyklady" "szatan w biblii fragmenty" "devil in bible"

Ehh jak zwykle zawistne pomaranczki zjada biedne dziewcze :O Forum jest po to aby pomagac itp. Moze naprawde nie znalazla nic w googlach. Poza tym chodzi jej o fragmenty, jak napisala na poczatku. Mysle ze wypisalas na poczatku dobre fragmenty, jest to sytuacja gdzie szatan wystepuje OSOBISCIE a nie gdzie tylko sie o nim mowi Jak cos znajde to dam znak :)

Gość swinkowaaaa
no przeciez podalam fragmenty :) a z tego co pamietam, owsianka z mlekiem zna angielski , wiec ten link do anglojezycznej strony powinien pomoc , bo tam sa rozne dzialy .... ciezko byc pomaranczowym w obecnych czasach - ehhhh

Ohh swinkowaaa ty od zawsze jestes pomaranczowa i Ciebie znam :P Chyba zapisze sie do tego konkursu rymow :D:D

Gość swinkowaaaa
nie czujesz, ze rymujesz :) kiedys bylam czarna... ale wtedy byl zly czas dla czarnych.... :)

Gość hero
kgkk