Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarnakosi

tarczyca!!!dramat!!!

Polecane posty

Gość czarnakosi

czesc wszystkim! mialam nadczynnosc tarczycy 0,0005 ale ze wzgledow skutkow ubocznych lekow dostalam radioaktywny jod! zaraz po miesiacu okazalo sie ze mam niedoczynnosc 25!!! dostalam euthyrox! nie pamietam doklanie dawki , nastepnie po uplywie miesiaca wynik tsh >75! dostalam euthyrox 100 i leki na serce !!! po uplywie kolejnego miesiaca tsh prawie 100!!!!!! samopoczucie DRAMAT!!brak mi slow!! a przeciez urodzilam niedawno maluszka!!!bez pomocy meza bym sie nie obeszla!! teraz mam tsh40 biore dawke euthyroxu 125 i leki na serce!! i znowu zaczynam sie zle czuc! szczerze, to zaczynam myslec o wyjezdzie za granice w celu kontynuowania leczenia!boje sie naszych lekarzy juz i mam dosc!!!! mam juz dosc!!! a moze znacie kogos rewelacyjnego???jakiegos endokrynologa???nie wazne skad!!!!!!! czekam na odp! pozdrawiam Marta

Też tak miałam - loty z nadczynności w niedoczynność i z miesiąca na miesiąc coraz więcej leków - na spanie, na serce, na nerki, na wątrobę... Bo co chwila coś sie psuło i trzeba było poprawiać. Odwarstwiłam leki, przestałam chodzić do lekarzy. Łykam witaminki, odżywiam się zdrowo, co jakiś czas robie kontrolę tarczycy. Cały czas jestem w lekkiej nadczynności (TSH 0,04), ale przynajmniej jest to poziom stały, nie mam stresu i nie truję się coraz to nowymi pomysłami lekarzy (przerobiłam trzech). Większość z nich nie ma żadnego długofalowego planu, każdego pacjenta traktują rutynowo nie wchodząc głębiej w przyczyny zmian poziomu hormonwó tarczycowych.

Gość revlon
Klinika Promed ul.Uniwersytecka 5 ( wejście od pl.Narutowicza) tel 822 18 11. To sa namiary na prof. Naumana z WArszawy.

Ja mam dobra doktor w Wołominie wyprowadziła mnie z niedoczynnośći przy tsh 96! A mi właśnie tak sie porobiło po porodzie, może tobie też? Teraz znowu jestem w ciązy i dzięki co miesięcznym badaniom wszystko idzie o.k:) Dr. Lisiecka-Ciuk Przyjmuje i prywatnie i państwowo:) Co do opieki medycznej to za granica nie trafisz lepiej, z tego co wiem to nasi lekarze najmniej zarabiaja ale najlepiej wykonuja swoje obowiązki:)

Gość bfdgd
Nie znosze jak ktos na koncu kazdego zdania daje wykrzykniki wrrrrrrr......

Czy zna ktoś lekarza, ktory potrafi WYLECZYĆ tarczycę z nadczynności czy z niedoczynności? Mam niedoczynność i od kilku lat biorę najpierw Letrox a obecnie Euthyrox. Uważam, że aplikowanie brakujących hormonów nie leczy tarczycy a tylko zmniejsza objawy niedoboru nie wydzielanych przez tarczycę substancji. Wyręczanie tarczycy w dostarczaniu organizmowi hormonów w żaden sposób nie polepsza chyba pracy tarczycy. Zaraz po diagnozie lekarz oznajmił mi, że \"leki na tarczycę\" będę musiała brać najprawdopodobniej do końca życia. Ma ktoś jakieś pozytywne doświadczenia w wyleczeniu tarczycy w Krakowie lub okolicy?