Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 567568568

Prosze o pomoc poloniste..

Polecane posty

Gość mgr Ambroziak
tak?

Gość 567568568
Potrzebuje naprawde polonisty,potrzebuje porady w sprawie recenzji.WIem jak sie pisze zazwyczaj recenzje z filmu badz z teatru ale nie wiem czy dobrze mysle jesli chodzi o recenzje z ksiazki.CO musze najpierw podac?jak zaczac?przeciez nie napisze ze dnia tego i tego przeczytalam ksiazke:(

nie potrzebujesz polonistki, tylko googli ;) wpisz \'recenzja książki\' i wyskoczy Ci recenzji w 3 zadki... więc chyba się połapiesz jak powinna wyglądac...? ;)

Gość 567568568
Poprostu nie wiem jak zaczać,wszedzie wyskakuje odrazu opinia o ksiazce a musze miec jakis wstep:(

ale jaki chcesz miec wstęp? \'książka taka a taka, to dzieło jakieś tam kogoś blablabla, które coś tam i coś tam\' możesz też wspomniec coś o poprzednich dziełach autora... i czy TA książka jest charakterystyczna dla niego, czy zupełnie inna... czy wpisuje się w jego dotychczasową twórczośc, czy jest czymś \'nowym\', zaskoczeniem... a potem to już normalnie ;) jaki chcesz inny wstęp?:P

Gość 567568568
hmm:( dzieki

ale serio pytam... jaki chcesz wstęp inny? jak się uprzesz, to możesz napisac, że \'niedawno w Twoje ręce dostała się jakaś tam książka...\' albo, że ktoś Ci polecił ;)

Gość 567568568
Czyli moge napisac wstep ze ksiazka pt autora tego i tego cos wspomniec o jego wczesniejszej tworczosci ,w jakiej epoce tworzyl i w ogole ,potem przedstawic krotko sens ksiazki,i na koncu swoja wlasna opinie .

piszesz co to za ksiazka, kiedy powstala, kto napisal. mozesz wspomniec o autorze. genezie ksiazki. a pozniej napisac ogolnie o czym jest. a dalej dawac swoja ocene;) studiuje dziennikarstwo

Gość 567568568
Musialam sie upewnic i popytac czy dobrze mysle,dziekuje za pomoc:):)

Z książki... wspomniec o twórczości, WSPOMNIEC... może o 2, 3 najważniejszych dziełach... no i w jakim gatunku pisuje... a reszta się zgadza ;) a ja studiuję filologię polską :P

Gość 567568568
hehe:):):)dzieki