Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sddsadsadkalkd

termin wyplaty wynagrodzenia

Polecane posty

Gość sddsadsadkalkd

Czesc Wszystkim! Mam pytanie - moze ktos z Was bedzie wiedział. Dostalam umowe - zlecenie na okres miesiaca, w ktorej jest niezbyt precyzyjnie okreslone kiedy nastepuje wylata (tzn napisane jest ze po wykonaniu zlecenia, ale niema dokladnej daty, tak jak to bylo przy poprzedniej umowie). I moje pytanie brzmi - czy sa jakies przepisy regulujace takie sprawy? Z gory dziekuje za odp. Pozdrawiam serdecznie.

Gość bertolucija75
umowa zlecenie musi miec określony okres na jaki zostaje zawarta ,czyli od -do.Ostatni dzień takiej umowy to dzień wypłaty należności.Najkrócej.

Gość sddsadsadkalkd
a czy w takim razie legalnym jest napisanie, ze wyplata nastapi w ciagu 7 dni od daty zlozenia rachunku w kasie zleceniodawcy?

Gość bertolucija75
A proszę Cie ,napisz jeszcze czy taka adnotacja jest w druku tej umowy czy gdzieś dopisana? Wiesz o co mi chodzi? Mam przed sobą umowe zlecenie i nie widzę żeby coś takiego tu było.

Gość sddsadsadkalkd
ja mam to napisane na umowie, ze wynagrodzenie bedzie platne po wykonaniu zlecenia w kasie zleceniodawcy w terminie 7dni o zlozenia rachunku.

Gość bertolucija75
Przejrzałam Kodeks i piszą że wypłata należności należy się po wykonaniu zlecenia,chyba że co innego wynika z umowy.Także nie bedę się mądrzyc i jest to prawidłowe.

Gość sddsadsadkalkd
ok. ja tez wlasnie znalazlam zapis o wynagrodzeniu w kp. dzieki za zainteresowanie i odp. aha... jeszcze jedno... jesli mam w umowie ze pracuje od - do - konkretnego dnia, czy moge ja rozwiazac w trakcie trawania? czy sa jakies tego konsekwencje? (pracodawca nieponiesie zadnych strat)

Gość bertolucija75
możesz, ale musi Ci zapłacic za dotychczasowo wykonane czynnoSci

Gość bertolucija75
aha, a" gdy umowa zostaje zerwana bez ważnego powodu" to może żądac od Ciebie odszkodowania.

Gość sddsadsadkalkd
ok, jeszcze raz dziekuje. Milej nocki i kolorowych snow.

Gość bertolucija75
ok.gdyby co to pisz i pytaj.Pomogę jak tylko będe mogła.(Pracuję w B.Rachunkowym)

Gość sddsadsadkalkd
ok. to moze wymienimy sie numerami gg badz mailami?

Gość bertolucija75
ok.Ale jak możesz podaj pierwsza (gg) bo w zasadzie nie mogę udzielac informacji,trochę się boję że ktoś z otoczenia mnie odszuka.

Gość sddsadsadkalkd
podam Ci mailem. oto moj: aga_s83@wp.pl napisz do mnie swoje gg to sie odezwe z mojego numeru

Gość bertolucija75
Ok. Tylko piszą " chwilowe problemy z dostępem do skrzynki".Jak tylko uruchomię to napiszę.Lecę do łóżeczka.Pozdrawiam.🖐️

Gość sddsadsadkalkd
ok. papa