Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lękliwa a.

jutro idę do pracy...

Polecane posty

Gość lękliwa a.

Jutro mój pierwszy dzień w nowej pracy. I niby fajnie, cieszę się, że będę pracowała, nie boję się szczególnie, że sobie nie poradzę. Praca związana jest z moim wykształceniem, zainteresowaniami i wiem, że w sensie merytorycznym poradzę sobie. Ale... to duża firma, a ja mam problemy w kontaktach z innymi ludźmi. Najchętniej pracowałabym w domu. Jak myślę, że będę musiała wszystkich o wszystko pytać czy po prostu integrować się, to już się tak nie cieszę. Trafię do zespołu kilkudziesięciu osób, które pewnie pracują razem od dawna, znają się i niechętnie przyjmą kogoś nowego.. Bardzo chciałabym być śmielsza i nie taka wrażliwa, ale przejmuję się każdym słowem, spojrzeniem...nie umiem się zmienić :( Dziękuję, jeśli ktoś przeczytał te moje żale.

Gość łotr
to wcale nieprawda że ludzie w korporacjach niechętnie przyjmują nowych do swojego grona. wręcz przeciwnie. na pewno sobie poradzisz.

Gość eeeeeeetaaa
ja poszlam na stdua tydzien temu. juz w drugi dzien nawialam i chcialam rzucic...powaznie..teraz chodze jakby na luzie o wiem ze moge rzucic...a to wszystko przez problemy z zadaptowaniem sie..:D chociaz nie chce rzucac studiow i ten luz mi przechodzi,ale dzisiaj poznalam pare osob, jest lepiej. U ciebie tez bedzie dobrze

Gość swinkowaaaa
powodzenia, im wiecej ludzi w biurze tym weselej :)

Gość konstanz
Głowa do góry! Będzie dobrze! Pamiętaj,że pierwsze wrażenie jest bardzo ważne. Daj sie poznac z jak najlepszej strony! Dla każdego pierwszy dzień w pracy jest stresujący! Ale zawsze musi byc ten "pierwszy raz". nie zapominaj o uśmiechu,on zawsze rozładowuje napięcie. Nie zapominaj też o tym by byc sobą!!! To najważniejsze! Jeśli jesteś spokojna i cicha to nie kreuj sie na przebojową i głosną osbę. Bądz naturalna,uśmiechaj się a jak czegoś nie wiesz to pytaj. Kto pyta nie błądzi i to nie wstyd,poza tym nie musisz od razu wszystkiego wiedziec i na wszystkim sie znac. Myślę,że szybko przełamiesz pierwsze lody i znajdziesz ciekawych przyjaciół. Myślę,że jak będziesz sobą,będziesz sie uśmiechac i nie będziesz patrzec na innych z góry to ludzie szybko cie polubią a ty szybko się zaklimatyzujesz. Jeśli nawet nie ze wszystkimi znajdziesz wspólny język to się nie przejmuj-jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził! Życzę powodzenia i pozdrawiam!

Gość lękliwa a.
ech, właśnie pierwsze wrażenie to nie jest moja mocna strona:( przyjaciół zdobywam dopiero po długim czasie, jeśli ktoś mnie nie skreśli na początku (a zwykle tak bywa, ludzie mnie po prostu olewają, nie liczą się ze mną), a będzie chciał mnie poznać. Boję się, że w zyciu niczego nie osiągnę. Mam dobre pomysły, ale nie potrafię do nich przekonać innych, mam wrażenie, że mimo umiejętności zawsze będę najniżej w zawodowej hierarchii:(

Gość konstanz
Właśnie-nie zamartwiaj sie na zapas! I daj znac jutro jak ci poszło!

Gość lękliwa a.
postaram się... dziękuję za słowa otuchy:)

Hej , bedzie dobrze - zobaczysz. konstanz ma racje - badz soba, odpowiadaj na pytania z usmiechem, sama pytaj jak cos nie wiesz ale staraj sie tez dac cos z siebie. No i przede wszystkim nic na sile, nie staraj sie \"przyklejac\" na sile do ludzi... Jesli jest przerwa na obiad to przy okazji innego tematu przed poludniem zapytaj gdzie wszyscy jedza... i czy mozesz sie dolaczyc (choc normalnie powinni ci zaproponoawac, no ale gdyby nie...) Zycze powodzenia !!! ... kazdy z nas to kiedys przechodzil lub bedzie przechodzil !