Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drtggdy

czy to nałóg?

Polecane posty

Gość drtggdy

Raz na miesiąc może częściej kupuje sobie paczke fajek. Wypalam ze 3-4 i wywalam paczkę do pieca bo mam wyzuty sumienia. Jednak później znów się to powtarza, i tak 3-4 tygodnie. Pojebane to. Czy to jest nałóg czy co to ma być?

Gość gość
Nałóg to jest jak sie pali 15 dziennie, jak ja:o🖐️

Gość drtggdy
Problem w tym, że mi to smakuje jak robię bardzo rzadko. Nałogowo bym nie mógł. Później już tylko nawyk i totalny nałóg. Myślę, że najlepiej jest jeden maksymalnie 2-3 na dzień. Ale ja nie mogę palić bo nigdy nie paliłem a to wstyd.

Gość Wstyd
to krasc i z dupy spasc :P

Gość była super-palaczka
Prędzej czy później się wciągniesz i będziesz kopcił jak smok - uwierz mi! Lepiej teraz rzuć to świństwo bo będziesz potem żałował.

Gość drtggdy
a znacie ta historyjke o 2 braciech i cygaru wkladanym do tylka tez tak sprobowalem i sie wciagnolem puzniej mam dola ze tak robie i wyrzucam cala paczke ale pozniej znowu mnie nachodzi i znowu to robie :(

Gość taka jedna mała z wawy
Niekoniecznie Ja mam podobnie Pale od 19 roku zycia a wiec prawie od 10 lat, ale nigdy się nie uzalezniłam. Pale kiedy mam cheć Mam okresy że wypalam 8-10 papierosów dziennie a bywają okresy że przez miesiąc czy dwa nie wypale ani jednego. Pale w kratkę okresy palenia przeplatam całkowita absencja. Gdybym musiała to bym calkiem przestała, tyle że ja lubię sój nałóg :)

Gość ta wyzej to totalna
idiotka sama napisała "nigdy się nie uzalezniłam" a pozniej " ja lubię sój nałóg " co za kretynka papierosy sa do dupy !!!

Gość taka jedna mała z wawy
tobra czubie więc sprostuję lubie palić papierosy, ale się od nich nie uzalezniam Czy teraz jesteś zadowolony/zadowolona? I nigdziwe nie napisałam że polecam innym jedni chlają gorzałę drudzy cpaja a ja sobie lubie zapalić Używki sa dla ludzi

Gość lolobrig
mala a Ty wiesz co to absencja a co to abstynencja? Wydaje mi sie ze cos Ci sie pomylilo!

Ja mam podobny problem ale kupuje raz na 2-3 tygodnie paczkę papierosów , wypalam w dzień dwa i potem przerwa znowu na 2-3 tygodnie. Nie potrafi do ko}ca rzucić palenia.To mi juz zostało jak przyzwyczajenie.

Gość Mam dostep do literatury
Medycznej Aby okreslic czy jest się uzaleznionym, nalezy przpeorwadzic test i odpowiedzieć sobie na kilka pytń nie pamiętam wszystkich ale kilka podstawowych 1. Ile średnio dziennie wypalasz papierosów a. 0-12 0 pkt b. 13-25 1 pkt c. pow 25 2 pkt 2. Ilośc nikotyny w papierosach a. do 0.6 mg 0 pkt b. od 0.6 do 0.8 1 pkt c. pow 0.8 mg 2 pkt 3. po jakim czasie od obudzenia zapalasz papierosa a. poniżej 5 minut 2 pkt b. do pół godziny 1 pkt c pow pół godziny O pkt 4. od ilu lat palisz regularnie papierosy a. pnizej 5 lat 0 pkt b. od 5 do 15 lat 1 pkt c. pow 16 lat Tych pytań jest jeszcze kilka ale nie pamiętam generalnie im mniej ma sie punktów tym mniejsze uzaleznienie i mniejsze szanse na choroby. I tak naprawde w silnym nałogu jest 15 - 20% palaczy , reszta tp poprostu osoby palące a nie nałgowi palacze. A i jeszcze jedno zagrożeni chorobami jesteśmy w momencie gdy palimy więcej niż 15 papierosów dziennie przez conajmniej 15 lat. To są suche fakty a każdy wie co dla niego najlepsze