Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

annikk

nie mam juz sily w polsce podejscie do antykoncepji to poj sredniowiecze!!!

Polecane posty

mam 26 lat i narzeczonego ktorego bardzo kocham nie chcemy miec dzieci w ogole nie jest to kwestio niedojrzalosci i prosze nie pisac ze \" zmieni nam sie\" dla mnie dzieci to totalne ograniczenie i mkoniec zycia a poza tym...po prostu ich nie znosz...organicznie i ogromnie...nic na to nier poradze iwcale nie chce rozwala mnie podejscie do antykoncepcji...glownie chodzi o zalkaz wazektomii....nie biore hormonow( bralam kilka rodzajow...efekty uboczne ...tragiczne) nie chce spirali...psychicznie mnie odrzuca prezerwatywy...?ile mozna? niewygoda, zawodnosc...kiedy pekla jedna kilka miesiacy temu przzylam nagorszy koszmar mojego zycia...blokade do seksu mialam przez 2 miesiace nadal sie boje...schizuje... dlaczego wazektomia nie jest legalana???? ostatnio znalazlam kilka miejsc gdzie wykonuja ja ale pod ostrymi warunkami...takimi jak. posiadanie dzieci i wiek po 35... to chore!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! przeciez m,ozna odddac spreme do banku spermy i nie ma potem problemow z zaplodnieniem ( u plodnych partnerow) gdy ktos zmieni zdanie! dlaczega taka wygodna malo inwazyjan( pod wzgledem ciaglego wplywu na zdrowie mezczyzny) jest demonizowana??? dlaczego KOBIETY maja sie truc hormonami( skonczylam kieru7nek pokrewny medycynie i wiem jak powazna jest to integraca w organizm...nikt o tym nie mowi w gabinetach bo i po co...a trudno sie dziwic kobietom nieobeznanym w medycynie ze uwazaja to jedynie za cos co zapobiega ich ciazy...) mam tego dosc, tego ciaglego leku i niepewnosci i poczucia uprzedmiotowienia napisalam to bo zasady i mentalnosc tego kraju sa chore moze ktos mysli podobnie moherowych wyznawcow prosze o niudzielanie komentarzy...nie do was sie zwracam na koniec pytanie czy zabieg taki jest legalny na wyspach? i ile moze kosztaowac poszukam o tym inf. ale moze ktos wie pozdrawiam wszystkich myslacych inaczej:)

właśnie... dowiedz się w UK albo innym CYWILIZOWANYM kraju. W Polsce niestety nasz ojciec dyrektor zabrania skrobanek, antykoncepcji i wyrzucania na śmietnik też.

Gość przerazonaaaa
nie no bez przesady !! nie mów tutaj o wyrzucaniu na smietnik ;/ to ja okrutne, pozdawione wszelkiej moralnosci. a jezeli ktos nie chce miec dzieci to powinien stosowac antykoncepcje albo tak jak autorka topiku skonczyc z tym raz na zawsze. dziecko to ogroma odpowiedzialnosc oraz masa wyrzeczen. ja jestem za aborcja. uwazam ze lepiej zeby dziecko sie nienarodzilo niz mialo nieodpowiednich rodziców (nastolatki, narkomanki) i nie mowcie ze z tego powodu czlowiek ma ogromne wyrzuty sumienia i nie moze normlanie zyc. to jego decyzja i trzeba ją szanować.

to nie antykoncepcja. A jak się znudzisz facetowi i znajdzie taką z którą by chciał mieć dzieci? I nie mów, że się nie znudzisz, nie wiem, ale historia zna takie przypadki

Gość całkowicie
cię rozumiem ale proszę wyjaśnij co to jest wazektomia czy jakoś tak :)

Gość ** ** ** ** ** ** ** *** ***
już za naszą zachodnią granicą można zrobić taki zabieg...genralnie uważam że problem który przedstawiasz to mały pikuś...ja ostatnio w stolicy po peknietej gumie na ostrym dyżyrze ginekologicznym uslyszalam ze recepty na postinor nie dostanę bo dzialanie leku kłóci się z wartościami wyznawanyi przez panią doktor...pani ginekolog była taka mocherowa że nawet odmówiła mi wypełnienia swojego zasranego obowiązku czyli skierowania mnie do lekarza który taki lek wypisze. musiałam szukać na własną rękę, a jak znalazłam lekarza który mi wypisał receptę to dostałam razem z receptą wykład że aborcja jest w polsce nielegalna....to jest dopiero ciemnogród!!! przy takich jazdach to nie dziwota że o podwiązaniu jajowodów można zapomnieć

widze ze nastapilo tu drobne niezrozumienie :) pisalam o PODWIAZANIU NASIENIOWODOW u mezczyzny....nie zdecydowalabym sie na podwiazanie jajowodow gdzyz to chyba rzeczywiscie jest nieodwrcalane ale u mezczyzn to troxche inaczej wyglada jak napisalam w 1 poscie.....mozna oddac sperme do banku...i wtedy jak taki mezczyzna chce miec dzieci to prosze bardzo....niektorzy moga sie czepiac \"nienaturalnego \" sposobu ale jak komus zalezy na dziecku to chyba nie czepia sie tego jak doszlo do zaplodnienia pisalam o osobach ktore tego chca....my chcemy...nie mam i nie chce nikomu blokowac drogi do potomstwa tym bardziej ze wiadomo ze ludzie sie rozchodza... co do ** ** ** ** ** masz racje to ciemnogrud tym bardziej ze masz prawo do tego aby kady lekarz ci to zap[isal wrzuc namiary tej baby na forum o czarnej liscie ginekologow niech ludzie unikaja tego :o

www.wazektomia.pl dla zainteresowanych widac ze podejscie troche sie zmienia ale jak wspomnialam, nie dla bedzietnych kawalerow :o

Podwiązanie nasieniowodów jest zabiegiem mniej inwazyjnym niż podwiązanie jajowodów - owszem - ale zrosty i martwica nasieniowodów często nieodwracalnie doprowadzają do bezpłodności. dlatego nie można tu mówić w kryteriach ewentualnej odwracalności. jeśli stać Cię, by kiedyś zafundować sobie dziecko z in vitro + zabiegowe pobranie nasienia od męża / partnera - to hulaj dusza :-)

do autorki --kochana ty tu piszesz o tym że niechcecie dziecka i decydujecie sie na waektomie i was bluzgają Nasz kraj to zacofanie w każdej kwestji zobacz tabletki złe bo nie znasz swojego ciała :D prezerwatywa zła :D najlepiej rozmnażać sie jak króliki tylko kto na dzieci da JA CIĘ ROZUMIE CHOĆ SAM JESTEM MATKO BO KOCHAM DZICI I CHCIAŁAM JE MIEC ale nie wiem czy jeszcze kiedyś sie zdecyduje na jeszcze jedno po tak ciężkim porodzie poczekam kilka lat i jak nie zmienie podejscia to też coś wymyśle by szaleć beztrosko

jajeczka od płodnej kobiety też pobrać można, to żadne wytłumaczenie. ja osobiście jestem za legalizacją tych zabiegów - obu. ale takie stawianie na szali - tobie podwiążemy bo może u ciebie się da cofnąć (szansa pozostaje tylko dla 30proc facetów, i dochodzą zrosty i powikłania o których pisze NGLKA, no i zawsze może się samoistnie cofnąć i zapłodnienie gotowe :) ) też czytałam mnóstwo o tym :) w uk, w niemczech - bez problemu zrobią. cena jest zależna od kliniki zapewne