Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malenka 23

Czy to prawda ze po ciazy bardzo wypadaja wlosy ??? Prosze wejdzcie !

Polecane posty

Gość malenka 23

Witam :) Jestem w 8 m-cu ciazy i ostatnio slyszalam ze po ciazy bardzo zaczynaja wypadac wlosy :( Czy to prawda ? I czy mozna wtedy przyjmowac jakies leki zeby je wzmocnic a jesli tak to jakie ? Bardzo prosze o odp

Gość anatellla
nie przyjmuje się leków ,mozesz robić dwa razy w tygodniu maseczke (cytryna,jajako,drożdze) wymieszac na glowe i godzine potrzymaj potem umyj. i tak dwa razy w tygodniu. nie ma regoly jednym wypadaja innym nie. mi wy[padaly wlosy i zeby osłably. pozdrawiam

Gość mnie wypadło
dwie trzecie włosów:(Nie żartuję:(Ale było to parę miesięcy już po ciąży.Przestałam wtedy już karmić i mogłam używać leków.Do tego dostałam czgoś takiego jak ciemieniucha,taki łupież podobno od hormonów i walczę z tym do dziś:(A włosy przestały wypadać:)Na szczęście:)

niestety. Mi zaczely wypadac kiedy przestalam karmic. Biore teraz wyciag ze skrzypu polnego (Bellisa) i uzywam szamponow i odzywek przeciw wypadaniu wlosow.

o jeju wyleciała mi 1/4 wszystkiego co mialam na glowie. włosy były wszedzie nawet w pampersie mojej córki... ale teraz juz mniej wypadaja a na miejsce tych które wylecialy wyrosły malutkie włoski :) ja bralam skrzypowite ale raczej niewiele mi pomogla.

Gość malenka 23
a mozna w czasie karmienia lykac jakies witaminy na ich wzmocnienie ??

Gość malenka 23
kobietki odpowiedzcie :( czy w czasie karmienia mozna brac jakies witaminy na wzmocnienie wlosow ???

nie wiem czy witaminki ci cos pomoga bo wypadanie jest spowodowane zmianami hormonalnymi, moja bujna ciazowa czupryna zaczela sie przezedzac ok 4 do 6 mcy po porodzie ale teraz juz prawie 8mcy po mam mini grzyweczke uffff, bo bylo baaardzo niecidekawie wyciagalam cale garscie wlosow z odplywu i byly wszedzie w calym domu,

polecam z czystym sumieniem ,bo sprawdzony na mnie i córce:REVALID uaktywniają się cebulki wlosowe i rosną nowe włosy,od samej skóry głowy,śmiesznie to wygląda ,bo jak jeżyk wystający spomiędzy długich nie wiem,czy można zażywać podczas karmienia ale potem na pewno warto

Gość malenka 23
1967-->>a czy ten revalid stosowalac w czasie karmienia swojej coreczki czy dopiero jak ja odstawilas ?

wpisz w google Revalid---wyskoczy ci ich strona w internecie,maja oprócz tabletek doustnych preparaty typu szampon,tonik do włosów.....tych mozesz używac oczywiscie nawet w ciazy,reszte możesz doczytać ale wydaje mi się,że lepiej zaczekać do skończenia karmienia piersią,moje dziecko miało 11 lat gdy wypadła jej ni z tego ni z owego połowa wlosów,na szczotce zostawały jak po chemioterapii,myślałam,że zwariuję ze strachu,podstawowe badania nic nie wykazały,kupiłam revalid i się skończyło,zaczęły odrastać,lekarz stwierdził,że to po prostu skok pokwitaniowy i niedobór pierwiastków i minerałow...czyli tak jak po ciąży....

wpisz w google Revalid---wyskoczy ci ich strona w internecie,maja oprócz tabletek doustnych preparaty typu szampon,tonik do włosów.....tych mozesz używac oczywiscie nawet w ciazy,reszte możesz doczytać ale wydaje mi się,że lepiej zaczekać do skończenia karmienia piersią,moje dziecko miało 11 lat gdy wypadła jej ni z tego ni z owego połowa wlosów,na szczotce zostawały jak po chemioterapii,myślałam,że zwariuję ze strachu,podstawowe badania nic nie wykazały,kupiłam revalid i się skończyło,zaczęły odrastać,lekarz stwierdził,że to po prostu skok pokwitaniowy i niedobór pierwiastków i minerałow...czyli tak jak po ciąży....

Gość malenka 23
bardzo Ci dziekuje. Wpisalam juz w wyszukiwarke ten revalid ale tam pisze zeby zapytac sie lekarza bo nie ma zadnych danych odnosnie stosowania go w czasie karmienia :(

1967 ale u mnie takie male wloski zaczely wyrastac bez zadnego revalidu. tak sie chyba dzieje ze po ciazy czesc wlosów wypada ale odrastaja nowe wlasnie takie maciupkie i na poczatku krociutkie :)

Gość malenka 23
czytalam tez ze dziewczyny w czasie karmienia lykaly PRENATAL albo BIOFER FOLIC nie wiesz moze ktory z nich jest lepszy ???

Gość malenka 23
bardzo prosze o odp bo to dla mnie bardzo wazne :( a o ten revalid zapytam sie lekarki...

Włosy, szczególnie pod koniec ciąży mają większą skłonność do przetłuszczania się. Ma to związek z podwyższonym poziomem progesteronu, który stymuluje gruczoły łojowe na skórze głowy. Równolegle włosy stają się grubsze, mocniejsze; gdyż ponad 90% z nich jednocześnie wchodzi w fazę wzrostu. Może zwiększyć się także owłosienie na twarzy, ciele. Krótko po porodzie włosy zaczną wypadać w dużych ilościach, ustępując miejsca nowym. Ten proces może trwać nawet 1,5 roku. Włosy samoczynnie odzyskają formę. Wystarczy zadbać o dobrą dietę i suplementację witaminową.

malenka a ty juz urodziłas? bo jesli tak to idz do gina i niech ci przepisze witaminy dla kobiet w cizy na okres karmienia albo bierze te ktore bralas do tej pory jesli cie uszczesliwi łykanie tabletek. tyle ze najnowsze badnia dowiodly ze wiele witamin duzo gorzej wchlania sie z tabletek niz z pokarmów czy tez z witamin pod postacią plynna tzw kropelki... wlosy po ciazy wypadaja zazwyczaj ale jeszcze nei slyszalam zeby ktos wylysial- odrastaja nowe to normalna kolej rzeczy i zadnymi witaminami nic nie zmienisz ani nie przyspieszysz. mozesz sobie po porodzie łykac elevit , materne i tego typu witaminki. mozna tez brac skrzyp polny

Gość malenka 23
jeszcze nie urodzilam,termin mam za miesiac :) ale martwie sie tymi moimi wloskami po prostu :( dlatego pytam :( a czy wlosy zaczynaja wypadac w czasie karmienia piersia czy dopiero po odstawieniu malucha ??

Gość żadnej z moich znajomych
nie wypadały włosy po porodzie.

Gość malenka 23
kobietki a nie wiecie moze ktore witamiki sa lepsze ? Biofer folic czy prenatal ?

w czasie karmienia powinno sie brac te same witaminy co w czasie ciąży, ja po urodzeniu dziecka nadal łykałam feminatal jednak wypadaniu włosów nie da sie raczej zapobiec gęste włosy w ciąży są podarunkiem od zmienionej wtedy gospodarki hormonalnej ;) a po ciąży, jakieś 3-4 miesiące - wypadają po prostu te wszystkie włosy, które nie wypadły w trakcie ciąży, wrażenie faktycznie może byc przerażające, bo włosy co rano ciągną sie po poduszce ale nie ma obwa - odrosną, ja miałam po ciąży długie włosy, żeby je troche odciążyć po prostu sporo je skróciłam, nie wyłysiałam, później miałam od skóry mnóstwo odrastających włosów i wszystko wróciło do normy

Niestety, wypadają. Po porodzie strasznie osłabiły mi się też zęby: w dwóch mialam leczenie kanałowe, co było dziwne, bo normalnie moje zęby raczej nie chorują.

malenka: w preparatach witaminowych,które bierzesz podczas ciazy i karmienia piersią nie ma wszystkich minerałow w prenatalu brak np.magnezu,którego wypłukiwanie z organizmu przyspiesza np. stres,o który w pierwszych m-cach życia dziecka nie tak trudno:D mam dwoje dzieci i powiem,że tak jak dziewczyny piszą,brałam w ciazy i podczas karmienia prenatal lub maternę(teraz chyba wycofano ją z obrotu i apteki wyprzedaja tylko zapasy),podczas karmienia dorzuciłam trochę magnezu z B 6 a potem preparaty z siarką,skrzypem,pokrzywą i całym tym zestawem dobroczynnym na skórę,włosy i paznokcie pogadaj z lekarzem,co on ci zaproponuje..

Gość malenka 23
podnosze kobietki piszacie !!!