Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiem że to już było

wyprawka

Polecane posty

Gość wiem że to już było

Witam, mam pytanie- co powinnam zabrać ze sobą do szpitala- chodzi mi o rzeczy dla mnie i dla dziecka, oraz jakie rzeczy są mu potrzebna na te pierwsze dni- np. linomag?? waciki do pępuszka??? jakieś herbatki?? pomóżcie niedoświadczonej mamie

temat chyba zawsze aktualny :) Jesli chodzi o szpital: Dla Ciebie: - koszule nocne - majtki 1 razowe - podklady - plyn do higieny intymnej - reczniki (2 szt). - stanik do karmienia - wkladki laktacyjne - inne kosmetyki (w zaleznosci co chcesz ze soba wzias :) ) Dla dziecka: - 4-5 kompletow ubranek - pampersy - husteczki do pupy U mnie to wystarczylo. Rozek dawal szpital. Polozne kapaly w Oilatum tez szpitalnym. Poza tym podklady przywiozlam do domu bo szpitalne byly o wiele wiele lepsze. Zupelnie nie sprawdzily sie jakies plyny pod prysznic, balsam itp itd :) bylam po cc i jak juz doczlapalam sie pod przysznic rankiem to uzywalam plynu do higieny intymnej. Co do karmienia.... zalezy czy chcesz akrmic piersia czy butelka.

Gość wiem że to już było
dzięki za podpowiedź- a jeżeli chodzi o pobyt malucha w domu- co jest mu potrzebne z apteki- na razie mam tylko linomag

na pewno sol fizjologiczn a pozniej morska do noska. I u nas sprawdzil sie sudocrem. I to wszystko Oczywiscie tez wszystko do pepuszka - spirytus, waciki i gaza,

u mnie w szpitalu położna dała mi jak narazie listę co jest potrzebne ze sobą dla mnie i dzidziusia...ubranka dla dziecka wg życzenia pacjentki... Chusteczki nawilżane, pampersy - to podstawa...tak mówiła położna...no i linomag, ale ja kupiłam bepanthen:) U nas w szpitalu trzeba mieć kocyk i rożek swój...więc widzisz że warto iść do siebie do szpitala po taką listę:) A w domowej apteczce mam: sól fizjologiczna, spirytus, waciki i gaziki, sudocrem...woda morska...zamierzam jeszcze kupić paracetamol w czopkach ale to już po porodzie...