Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MissUkraina

Okulary dla aktywnych, modne oprawki - co wybrac?

Polecane posty

Witam:) Otoz, jutro wybieram sie na miasto po nowe okulary. Chcialam zapytac, jakie oprawki sa modne, kolory, ksztalty, materialy. Wade wzroku mam taka - lewe oko -3.75, prawe - minus 3.5 Niestety, nie lubie plastikowych szkiel, a antyrefleksy czy powloka polaryzacyjna na szklach przeszkadzaja mi w pracy, otoz szkielka beda tradycyjne. Twarz mam okragla, wlosy i oczy ciemne. Jak myslicie - co bedzie bardziej praktyczne w oprawce - metal czy plastik? Dodam, ze nie musze stale zakladac okularow, tylko pod czas czytania, robienia na drutach, szycia, pracy przy kompie, w kuchni, zeby ochronic oczy przed uszkodzeniami mechanicznymi.

Gość co ty wogole gadasz
jak to? ja mam mniejsza wade i nie wyjde z domu bez okularow a Ty piszesz, ze tylko do czytania itd. ?? ja bez okularow (-2.5) nie poznaje znajomych na ulicy i nie widze nr autobusu :-O

Gość marceliona
ja mam tylko -1 i - 0,5 a bez okularow nie poznalam wlasnego chlopaka ostatnio bo widze zamazane wszystko wiec nie wiem jakim cudem autorka topiku widzi bez a ma taka wade

Gość gość
Na twoim miejscu poradzilabym się w jakims salonie optycznym, ja osobiście mogę polecic Ci www.panhilary.lodz.pl bardzo szeroki wybor, wysoka jakosc

Gość gość
obecnie osoby aktywne mają duży wybór oprawek okularowych, wiele producentów robi takie okulary, ja sobie świetne oprawki znalazłam w Tarnobrzegu u http://kosinski.tarnobrzeg.pl/

Gość gość
ja ostatnio tez szukalam dla siebie i duzo fajnych wzorow znalazłam u www.panhilary.lodz.pl można tez trafic u nich naprawde dobre promocje

Gość wiktoriaderulo
no przy takiej wadzie to ledwo poznaje się ludzi na ulicy :D Zobacz sobie tutaj http://czteryoczy.pl/rayban-rb-3025-004-58-3p.html maja takie wzory i firmy, które są aktualnie na topie. Ale tak naprawdę nie ma co kierować się modą,, tylko poprzymierzać co c***asuje, bo mozesz potem wygladac karykaturalnie :) teraz sa modne takie typowo z lat 80/90, tzw telewizorki :D no i lennonki, ale mi na przyklad najbardziej pasuja kocie.

Gość gość
Warto się przejść na Westerplatte do Świata Okularów - www.swiatokularow.com Mają profesjonalną obsługę, robią badania wzroku i na okulary nie trzeba tutaj czekać tygodnia czy dłużej. Ja swoje dostałem już po 1 dniu. Dobrze zrobione okulary o rzeczywiście dużej mocy, świetnie leżą na nosie, nic mnie nie uciska.

Gość gość
Jeśli chodzi o optyków w Krakowie, to mam kilka pewnych miejsc. Choćby na Westerplatte jest dobra firma – Świat Okularów. Duży plus u nich za obsługę, możliwość wykonania bardzo precyzyjnych badań i ceny. Jeśli chodzi o markowe oprawki to mają ceny niższe niż rynkowe. Można sobie bez problemów dobrać oprawki dopasowane do twarzy, jest z czego wybierać. Mają tylko nowoczesne, modne oprawki.

Gość gość
Dużo nosiłem różnych okularów w życiu już od maleńkości także trochę mam doświadczeń. W tej chwili dobrze mi leżą i odpowiadają Tonny, które zamawiałem ze strony www.e-glasses.pl . Solidna konstrukcja, nie muszę się bać że coś się oderwie, przekręci, czy jeszcze w jakiś innych sposób wypaczy i będę musiał do serwisu biegać co miesiąc czy dwa, a jednak łączenia to jest feler w wielu modelach okularów.

Gość gość
Mam dwie pary okularów, jedne zwykłe na co dzień, a drugie sportowe które zakładam na mecze i obie pary zamawiałem w Oko Design ( www.oko-design.com ). Bardzo pozytywne miejsce, z dobrą obsługą i szerokim zakresem usług. Od badań wzroku, przez szkła i oprawki, po serwis okularów. Polecam!

Gość kingakx
Eurooptyka robi dobre okulary, ja u nich w Myślenicach to wyjątkowo krótko czekałem na realizację bo zrobili na poczekaniu. Firma jest w sieci, mają swój serwis online – http://eurooptyka.pl.

Gość gość
Oprawki Oscar Magnuson mam kupione i są bardzo fajne, idealnie pasują pod mój codzienny styl. Ja okulary mam zamówione w Oko Design -http://oko-design.com. Dobra obsługa na miejscu, nie trzeba po trzy razy do nich chodzić żeby cokolwiek załatwić. Badania są na miejscu, wystarczy się wcześniej umówić na konkretną godzine.

Gość gość
Najlepiej udać się do salonu optycznego, w którym doradzą wam w doborze odpowiednich i modnych oprawek. Okulary muszą być nie tylko modne ale też dopasowane do twarzy. Ja dobierałam swoje okulary w salonie optycznym Fielmanna. Ekspedientka bardzo mi pomogła w znalezieniu idealnych okularów.

Gość marriis

Jestem z Gdyni i ostatnio musiałam wymienić szkła w okularach. Jako że oprawki były mocno zużyte, zdecydowałam się na nowe. Byłam u Optyka Łukasza Plata www.optyk-plata.pl i pierwszy raz muszę przyznać, że podobam się sobie w okularach. Oprawki dobrane wręcz idealnie. Moim zdaniem najlepszy optyk w Gdyni!

Gość Milenka 87

Warto przejść się po salonach optycznych i zobaczyć jak prezentują się dane oprawki, lub zamówić je online, tutaj polecam VisionOpticExpress.pl  gdzie sama zamawiałam.

Myślę, że najlepiej przejść się do salonu optycznego i przymierzyć kilka oprawek. Wtedy będziesz wiedziała czego szukać. Okulary przede wszystkim muszą pasować do kształtu Twojej twarzy. Ja swoje okulary kupiłam w salonie www.optyk.krakow.pl.