Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniad

dodatkowa owulacja

Polecane posty

Gość Aniad

Witajcie, jestem 11 miesięcy po cesarce i mam od poprzedniej ciąży przepukline pępkową. Dzis okres spóźnia mi drógi dzień (co mi się nigdy nie zdaża) test ciążowy robiłam dziś rano i wyszedł negatywny, to znaczy sama nie wiem czy negatywny bo dróga kreseczka była bardzo słabiutka prawie niewidoczna. Tyle ze ja z mężem nie kochałam się prawie przes cały miesiac tylko na 2 dni przed miesiączką bez zabezpieczenia. Czy jest możliwe że jestem ofiarą dodatkowego jajeczkowania, lub opuźnionego jajeczkowania?? A jeśli jestem w ciąży to czy istnieją jakieś zagrożenia związane z przepukliną pepkową?? pomóżcie mi!!

Nie ma czegoś takiego, jak dodatkowa owulacja 2 dni przed miesiączką, to jest fizjologicznie niemożliwe :O. A czy miałaś wydłużoną pierwszą fazę cyklu (w stosunku do typowych) i wskutek tego później owulację - tego Ci nikt nie powie, jeśli nie obserwowałaś temperatury i śluzu.

Gość deeeeedeeeee
Nomina dobrze mowi. Niestety nie przewidzisz. Zwlaszcza, ze jestes po ciazy. Hormony mogly zaszalec, ale nie ma czegos takiego jak podwojna owulacja w cyklu. A moze to, co wzielas za miesiaczke, bylo plamieniem owulacyjnym?

Drogie koleżanki. Mam pewien problem. okres mam regularny od dłuższego czasu, dosłownie co do dnia. Ostatnio okres dostałam 14 listopada trwał ok 5 dni. mineły równe 2 tyg i znowu 28 listopada dostałam DRUGI OKRES! co mi się nie zdarza. Fakt ok 2 lata temu tez tak miałam ze w 1 miesiącu dostałam 2 miesiączki ale zlekcewazyłam to. Jak myślicie.. czy mogła u mnie wystąpić 2 owulacja i stąd ten okres??? bo innego wytłumaczenia nie widze ;/ Napewno pójdę z tym do lekarza bo to chyba za normalne nie jest ;/ ale chciałam się poradzić czy u was też to występuje, i jaka moze byc tego przyczyna?? Może stres? tego ost. mi nie brakowało.. Ciąża? nie. gdyż od ok miesiąca nie spałam z chłopakiem. POMÓŻCIE!