Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paczka morska ekspresowa

Jak odpampersować 2-latka?

Polecane posty

Gość paczka morska ekspresowa

Ja to u Was wygladało? Ja mojego od kilku dni puszczam "do chodzenia" bez pampka... ale On leje po nogach i fajda w majtki... i zupełnie mu nie przeszkadza, że ma mokro i kupę w majtkach nosi. Jak mu tłumaczę, że do tego słuzy nocniczek to zakłada go sobie na głowę. :O Mały ma 21 m-cy.

Gość ale fajowo
spróbuj z nocnikiem grajacym niech siedzi jak zrobi to go pochwal i ciesz sie razem z nim ale cały czas go pilnuj. Jak nie bedzie chciał siedziec odrazu to spróbuj za chwile. Z czasem dziecko zrozumie o co chodzi z nocnikiem :)

Gość nie odrazu będzie suces
:) ale trzeba próbować! U nas kiedy syn skończył 1,5 roku na środku pokoju postawililiśmy nocknik żeby się do niego przyzwyczaił.Po 2-3 dniach sam chciał do niego siadać ale to była rafczej forma zabawy.Teraz ma 2 lata i tez sika pod siebie ale coraz częsciej woła. Nie ma co się załamywac w końcu zakapuje o co chodzi :D

zaobserwuj po jakim czasie od posiłku czy picia synek robi siusiu, i staraj sie w tym czasie go posadzic na nocniku. i po spaniu tez od razu na nocnik. sukces wychwalaj pod niebiosa :) a jesli sie nie uda to trudno.nie rób wymowek. i nie wolno przetrzymywac dziecka na nocniku dłuzej niz 10 min. jak nie wyjdzie wam z nocnikiem, bo tak tez sie zdarza, rozważ zakup dzieciecej podkładki na sedes, dziecko bedzie brało z was przykład i moze chetniej załatwi się do sedesu. ja jeszcze małam jeden sposob, mała miała dwa nocniki, na jednym siedział miś na drugim ona. Zyczę sukcesów :)