Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tun-sij

DEPO- PROVERA NA LECZENIE TORBIELI

Polecane posty

Witam!! Kilka dni temu podczas rutynowej kontroli u ginekologa, okazało się, że na lewym jajniku mam 4 cm torbiel. Lekarz poinformował mnie, że w przeciągu roku powinnam pomyśleć o dziecku, jeśli chcę je mieć. ( mam 26 lat i nie mam jeszcze dzieci). Dla mnie ta diagnoza była prawie jak wyrok. Planowałm dzieci, ale nie wcześniej, niż za dwa lata. Po rozmowie z prawie mężem doszliśmy do wniosku, że tak naprawdę już teraz możemy pozwolić sobie na dziecko. Jednak najpierw leczenie tej torbieli. Mój ginekolog przepisał mi zastrzyk depo - provera, który ma za zadanie zlikwidować torbiel. Ja jak cielę poszłam i pozwoliłam sobie wstrzyknąć ten lek. (pielęgniarka robiąca zastrzyk, stwierdziła, że jest to inna dawka niż ta stosowana do antykoncepcji) Dzisiaj usiadłam i zaczęłam czytać wszystko na temat depo-provery. Jestem w szoku. Czy faktycznie tak długo będę musiała czekać na powrót płodniści ?? Powiedzcie proszę czy może być tak, że płodność nie wróci?? Nie rozumiem, dlaczego lekarz wiedząc, że mam rok na zajście w ciążę przepisał mi ten lek.( z całą pewnością zapytan go o to, przy najbliższej wizycie)

Gość KYTI
Bralam Depo Provere na ten sam problem co Ty mialam torbiel 6cm. Wzięłam 2 zastrzyki depo provery co 28 dni . Przy 1 jak i 2 zastrzyku mialam krwotoki niewyjasnionego pochodzenia i lekarz zmienił Prowere na zoladex . Torbiel po 2 zastrzykach zmniejszyla się jakies 2 cm.Czyli lek zadzialał ,przez te 2 miesiące czułam się dobrze nie mialam żadnych skutków ubocznych . Pamiętaj że każda kobieta na leki reaguje indywidualnie -nigdy nie sugeruj się opiniami innych.