Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czwarty miesiąc

ciąża, końcówka 4. miesiąca- czy już mi się otworzyły kanaliki w biuście czy co?

Polecane posty

Gość czwarty miesiąc

Jestem w końcówce 15. tygodnia; od wczorajszego poranka boli mnie biust, tak jak w pierwszych tygodniach ciąży. Dziś, przy ściśnięciu, z obu brodawek wypływają przezroczyste (chwilami lekko białawe) kropelki. Niedużo ich. Nie wypływają samoczynnie, tylko raz na jakiś czas przy ściśnięciu. Czy któraś z was miała podobnie? Czy mam uznać, że to coś niepokojącego? Ciąża przebiega jak dotąd prawidłowo, nie biorę żadnych leków, tylko witaminki dla ciężarnych.

Gość czwarty miesiąc
dziękuję za odpowiedź...bałam się, czy to normalne, że to JUŻ ;)

to jeszcze nic takiego wyobraź sobieze ja urodzilam dziecko prawie 3 lata temu a mi do tej pory przy sciśnieciu brodawek wyplywa mleko - nie wiem ile bo na kropelce kończe bo nie chce prowokowac piersi do produkcji mleka. czy ktoś może mi doradzic czy tak może byc ?

zarunia--->oj tego to nie wiem moze poprostu idz na kontrolna wiyte do gina i powiedz ze Ci sie tak dzieje... 4miesiac-->nie jeszcze nie narazie to podejrzewam ze to jest tzw siara.

Gość czwarty miesiąc
dziękuję :) we wtorek mam kolejną wizytę u gina, więc się dopytam dokładnie co i jak...ale wiecie jak to jest, nigdy wcześniej w ciąży nie byłam, więc nie wiedziałam czy mam się bardzo martwić ;)

Gość bziczek
też wcześnie pojawiłą mi sie siara. Musiałąm waciki wkłądać w stanik bo samoczynnie wyciekało kilka kropel. Póxniej unormowało się i przynajmniej samo nie ciekło - dopiero jak pierś scisnełam. Ale czuje "napływ" - piersi mi nabrzmiewają :O

Gość Z tego co wiem to jedynie
nie można podczas ciazy odciągać siary, to może pobudzić produkcję mleka, przyspieszyć poród. U mnie jest zupełnie inaczej. Jestem w 30 tc. Piersi od początku ciąży praktycznie się nie powiększyły i jak na razie żadnej wydzieliny nie ma.

To jest normalne :) ... Różnie to bywa - u mnie siara pojawiła się dopiero w 8 miesiącu ciąży natomiast moją koleżankę już od 4 miesiąca zalewało mleko i musiała nosić w staniku pieluchy tetrowe :)

Gość czwarty miesiąc
dzięki dziewczyny :)