Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość negatyfffka

czy mogę odstawić tabletki w połowie cyklu

Polecane posty

Gość negatyfffka

po raz pierwszy zaczne brać tabletki antykoncepcyjne novynette i strasznie sie boję skutków ubocznych. Stąd moje pytanie czy w razie czegoś bardzo nie znośnego moę przestać je brać np po tygodniu stosowania? czy muszę dokończyć opakowanie. Proszę o pomoc gdyż dziś powinnam je brać a nadal się tego boję:(

Gość to nie bierz wcale
głupia panikaro, po co se utrudniac zycie

Gość negatyfffka
bo ciąży boję się jeszcze bardziej, a tabletki są najbardziej skuteczne.

Gość to nie bierz wcale
jak sie bedziesz zle czula to wtedy sie martw

Gość negatyfffka
czyli mam się nie przejmować skutkami których może nie być i spróbować?

Gość negatyfffka
przyznaję się mam problemy z podejmowaniem decyzji i to dużo tym bardziej jeśli chodzi o moje zdrowie:(

Gość to nie bierz wcale
jak nie sporbujesz to sie nie dowiesz, to chyba jasne :| albo nie uprawiaj seksu

zacznij brac tabletki,a nie mysl o ,,skutkach ubocznych\'\'-bo je podswiadomie przywolasz;-) ja biore tabletki juz dosyc dlugo,nie przytylam,nie boli mnie glowa, czuje sie dobrze. jesli nawet bedzie cos sie dziac,to lepiej zuzyj opakowanie do konca,bo organizm przez pierwsze opakowanie bedzie sie ,,przestawial\'\'na chormony;-)

Gość qwirrwqoiiii
ja tak samo jak ty-biore bo sie boje ciazy,barzdiej niz skótkow ubocznych(jestem panikara)ale..przy yasmin nie wytrzymałam-odstawialm w połowie opakowania,bo myslałamz,e wykorkuje.miałam ból serca,głowy,piersi,zawroty głowy nudnosci.wcześniej novynnete-7lat i zero ksótków ubocznych,zmieniałam,bo wydawało mi sie,ze to od novynette,ale sama tak do końca niewiem.jesli skutki uboczne beda nie do wytrzymania-odstaw

Gość negatyfffka
dzięki za informacje panikara ze mnie niesamowita boje się i ciąży i tabletek. Pytanie który niepokój lepszy?jak odstawiłaś tabletki to przeszły skutki uboczne, miałaś jakieś następstwa swojej decyzji?

Gość teściara
lepiej nie przerywać, tylko do końca opakowania grzecznie stosować, po skończonym opakowaniu spokojnie można odstawić. A nie przerywać, bo odstawienie tabletek prowadzi do "wywołania" @, czyli jak odstawisz np.: po tygodniu to cały cykl a przy tym układ hormonalny zostanie zachwiany, więc lepiej do końca opakowania dotrwać. Mój gin przy każdej wizycie mi powtarza, "tylko proszę nie przerywać opakowania", więc chyba lepiej nie przerywać :)