Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

viburcol - ma ktoś ulotke?

Polecane posty

Wyczytalam własnie w necie ze viburcol mozna podawac rowniez przy bolesnym zabkowaniu. Niestety nie mam ulotki bo juz wyrzucilam i nie wiem ile w tym prawdy :( Małej sie wyrzyna dolna jedyneczka i jest taka niedobra ze szok ani pól sekundy nie posiedzi sama. panadol jej pomógl na 10 minut a potem znów ryk. moge jej podac viburcol? ma ktos moze ulotke i moze przeczytac czy to jest tez na zabkowanie?

Gość nie mozna podac....

Gość i komu tu wierzyc
?

jusiek prosze przeczytaj jmi kiedy mozna podawac oprócz kolek oczywiscie i bóli brzuszka

Możesz podać Viburkol,sama daje małej. Cytuje..... W stanach niepokoju u dzieci skutecznie działa Viburcol N, nowoczesny lek homeopatyczny w postaci czopków. Złagodzi on przykre dolegliwości okresu ząbkowania, również wówczas, gdy dziecko gorączkuje. Jeśli malec jest niespokojny w wyniku odczynu poszczepiennego, czopek podany 3-4 godziny po szczepieniu przyniesie ulgę i ułatwi spokojny sen.

bulba dzieki- to samo znalazlam w necie w jakiejs aptece internetowej ale chciałam sie jeszcze upewnic. co jeszcze moge jej podac/ zrobic zeby jej pomóc? smaruje jej dziaselko calgelem dam ten viburcol... nie wiem co jeszcze moge.

Gość piiikkudddddddddddd
Viburcol N, złożony lek homeopatyczny w postaci czopków, jest stosowany u niemowląt i małych dzieci w stanach niepokoju przebiegających zarówno z gorączką, jak i bez gorączki. Preparat jest pomocny w przypadku bolesnego ząbkowania, kolek niemowlęcych, odczynów poszczepiennych, a także infekcji. Łagodzi rozdrażnienie i przywraca spokojny sen. Może być stosowany już od 1 dnia życia dziecka. Wskazania: Stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci. Infekcje wirusowe (leczenie wspomagające). Bolesne ząbkowanie. Dawkowanie i sposób stosowania: W ostrych stanach włożyć 1 czopek do odbytu kilka razy dziennie. Po uzyskaniu poprawy 1 czopek 2-3 razy dziennie. U niemowląt od 1 dnia życia do 6 miesięcy maksymalnie 1 czopek 2 razy dziennie. Pamiętaj ! przed użyciem zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowania, oraz informacje dotyczące stosowania i przechowywania produktu leczniczego. Nie stosuj po upływie terminu ważności podanego na opakowaniu. Przechowuj w miejscu niedostępnym dla dzieci. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. W razie wątpliwości skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą. Oceń produkt i wyraź swoją opinię

Coś nie wskakuje......mój lekarz poradził,jak już nic nie działa,czopki,żele i tp to wtedy zbij gożdzika tłuczkiem bardzo mocno i zmieszaj z żelem.Wtedy smaruj małej dziąsła.Gośdzik działa przeciwbólowo.

wskazania stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci,infekcje wirusowe {leczenie wspomagające} bolesne ząbkowanie

ok dałam jej... z tego co pamietam to to zaczyna działac tak po 20 minutach do poł godzinki wiec poczekam... narazie troszke sie uspokoila chyba sie zmeczyla plakaniem bo saypia powolutku... tak mi jej zal... tyle wszystkiego na raz :(