Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pizzaaaaaa

pizza

Polecane posty

Gość pizzaaaaaa

mam chęc na pizze, wolę sama ją upichcić:P czy ktoś mógłby mi podac przepis na taką pyszną pizze? Tylko zeby ciasto wyszło cieniutkie i nei bylo za duzo z nim roboty:P no i jakie dodatki polecacie? Jak zrobic taki sos pomidorowy? Bo wole sos niz keczup

Gość pizzaaaaaa
nikt nie pomoze?

Ja rozrabiam trochę drożdży z 3\\4 szklanki ciepłej wody i pół łyżeczki cukru.Do tego wsypuję tyle mąki aby powstało miękkie ciasto które nie może się lepić do rąk,do tego 2 łyżki oleju i szczypta soli.Tak robię ciasto.Ja robię na mące krupczatce.

Gość asiulkaHH
idz na forum o gotowaniu

Hmm Ja robiłam ciasto z przepisu podanego przez inną Kafeteriankę w dziale Gotowanie. Cyt: prosty przepis na ciasto do pizzy : 1 serek homogenizowany (mały waniliowy) 35dag mąki 2 jaja 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek oleju szczypta soli serek + jaja +olej + sól miksujemy dodajemy make + proszek wyrobic i rozwalkowac, wylozyc blaszke ddac farsz zapiec Kwestią kontrowersyjną wydawał mi się serek homo waniliowy, ale muszę przyznać, że robiłam ciato do pizzy już z wielu przepisów- i ciasto z tego najbardziej przypominało te, które podają w pizzerii

Gość pizzaaaaa
a moze ktos powiedziec ile drozdzxy jest potzrebne do zrobienia ciasta???

Gość ja robie pizze
z podobnego przepisu jak Ivanka. Ciasto wychodzi ekstra... Najprostrze - najlepsze ;) Nie lubie udziwnien ;)