Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sha

WAGINIZM?? Pomozcie

Polecane posty

Gość sha

Mam 29 lat. strasznie chce miec faceta ktory mnie pociaga. Jestem z jednym przez cale 6 lat ale mnie nie pociaga, jest poza tym fajnym czlowiekiem. staram sie zerwac z nim wszelki kontakt ale jest trudno. Jestem dosc atrakcyjna, ale niesmiala. Podoba mie sie ktos juz od roku ale nie wychodzi mi podrywanie... Mam straszny problem w ' dolnych regionach' - zaden facet nie zdolal tam nic zdzialac, zreszta wszyscy poddali sie i sobie poszli po pierwszym razie, oprocz tego z ktorym juz jestem (bylam ) dlugo, bo mu to nie przeszkadza. Mnie to przeszkadza okrotnie. Nie wiem co zrobic - jeden lekarz zalecil operacje a drugi powiedzial ze musze poczekac na odpowiedniego faceta. Macie jakies opinie ?

zbyt mało wiem o Tobie, aby Ci pomóc na pewno przydałaby się odpowiednia psychoterapia, aby zlikwidować problem nie wiem czy masz skurcze uniemożliwiające w ogóle penetrację, czy też odczuwasz ból podczas stosunku na pewno właściwa będzie wizyta u specjalisty, poznanie przyczyny tej dolegliwości są także środki farmakologiczne pomocne w takich przypadkach najlepszą metodą jest połączenie farmakoterapii i psychoterapii powodzenia

Gość sha
Skurczow chyba nie mam. Bylam u kilku specjalistow. Zaprzeczaja sie co do psychoterapii. O srodkach farmakologicznych nie slyszalam , czy moge zapytac o jakie na przyklad chodzi?

posłuchaj, jest to typowa reakcja lękowa powinnas iść do dobrego seksuologa skoro zaburzenie to jest spowodowane lękiem, pomocne są wszelkie środki zmniejszające napięcie - leki psychotropowe z rodziny trankwilizatorów ale podawanie ich powinno być skolerowane z psychoterapią same w sobie są jedynie środkiem doraźnym

\"Mam straszny problem w \' dolnych regionach\' - zaden facet nie zdolal tam nic zdzialac\" - bardzo niezrozumiale to napisałaś, właściwie to nie wiem w czym problem, więc nie wiem co Ci poradzić.