Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ja tylko pytam...

świeże rozstępy-co robić?

Polecane posty

Witam Was! Proszę o ratunek;) Wczoraj zauważyłam na brzuchu rozstępy. Przez całą ciążę masowałam się balsamami ujędrniającymi (nie przeciw rozstępom), ale pewnie co bym nie robiła to i tak by się pojawiły... A czy jest jakiś sposób, by je zmniejszyć na tym etapie, gdy są jeszcze czerwone? Czytam w necie, że gdy są świeże, to można jeszcze coś z nimi zrobić, ale nie wiem co. Normalnie aż doła złapałam:( Od 2 tygodni nie przytyłam nic i teraz mi się zrobiły, jeszcze bym zrozumiała, gdyby to się stało po gwałtownym przytyciu, a nie teraz...

Gość drewniak holenderski
Zapytaj kosmetyczki albo w aptece.

czesto kremy nie pomagaja na rozstepy, moja lekarka powiedziala mi ze,glowna przyczyna ich powstawania jest zanik wlokien sprezystych, zmiany hormonalne uwarunkowane okresem ciazy, a mianowicie wzrostem aktywnosci kory nadnerczy i nadmiernym wydzielaniem kortyzolu.Jedyna skuteczna droga do unikniecia RC byloby obnizenie podwyzszonego stezenia kortyzolu:( ja mam cale uda i posladki w rozstepach, ale sie tym nie przejmuje, smaruje kremami, oliwkami bo tyle moge zrobic, nie rob sobie wyrzutow z tego powodu:) najwazniejsze zeby dzidzius byl zdrowy, mysl o nim, a nie o rozstepach:) one z czasem zbledna i nie bedzie ich widac-moja kolezanka tak miala, powodzenia