Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneta wroc

Koszmar z cera, co zamiast podkladow?

Polecane posty

Gość aneta wroc

Witam.mam bardzo zniszczona cere.Ciagle sucha,chociaz miejscami sie swieci.Pasuje m tylko porcelanowy kolor podkladu, ale wygladam teraz okropnie!Podklad uwidacznia sucha skore , nie maskuje wrecz podkresla since pod oczami i zmarszczki mimiczne.Wygladam teatralnie :/Moze jakis krem ktory troszke matuje?Ma wlasciwosi kryjace??

Gość kkkjjj
A co chcesz ukryć ? Powaznie pytam - to odnosnie tych własciwosci kryjących .

Gość aneta wroc
cienie pod oczami, mam ogromne:(Troche podskornych rzeczy

Gość kkkjjj
To co opisałac , to wyglada na klasykę przesuszonej skóry . Przestań stosować podkład na cała twarz . Jesli chodzi o cienie pod oczami - nie doradze - ale są korektory przeznaczone specjalnie pod oczy . Na te podskórne rzeczy - tez polecam korektor - sama uzywam Avene dwukolorowego - zielono-bezowego w kredce , swietnie sie sprawdza , bardzo ładnie tuszuje - miejscowo . Zacznij intensywnie nawilzać skórę , bo w zimie te objawy przesuszeniowe tylko sie nasilą . Niestety bez testów kremów raczej nie dasz rady - aktualnie mam Dermedic Acne intensywnie nawilżajacy na dzień , krem pichtowy - na noc . Podkład jesli juz stosuje to dylko delikatnie na nos , bo jest wrażliwy na zmiany temperatury . Zero wody do mycia twarzy - bardzo po niej się pogarsza (przynajmniej i mnie ) - uzywam do mycia żel Physiogel on nie wymaga wody . Rano smaruję twarz kremem + korektor na te pojedyncze cuda + troche pudru ale sypkiego . Wystarcza . A i jeszcze jedno - odnosnie odcienia skóry , chyba mamy podobny :) Nie narzucam Ci takiego postepowania , ale mozesz spróbować , u mnie sie sprawdza .

Gość sssssss
radze uzaywac na noc krem oliwkowy Ziaji,jest nieziemski i tani. Mi pomogl na przesuszona cere, bardzo pomogl

Gość co ty jej doradzasz
zeby myla sie samym zelem?to dopiero wysuszy twarz...nie sluchaj jej,jesli nie chcesz wysuszac twarzy chlorowana woda,to uzyj przegptowanej I nie musisz wcale zeli uzywac,one niszcza skore,myj sie sama woda,a od czasu do czasu(wiadomo kurz,pot )zel b.delikatny(np apotheker sheller.maja dobre