Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka frust ratka

Moje pobudki intelektualne na macierzynskim spadly ponizej zera

Polecane posty

Gość matka frust ratka

Co ogladam w tv: - klan - m jak milosc - na wspolnej - taniec z gwiazdami - you can dance Co czytam: - zycie na goraco - pudelka - olivie O czym rozmawiam: - o pieluszkach - o kupkach - o rozwoju dziecka O czym mysle: - co mam jeszcze dzis do zrobienia w domu - czemu ten czas tak zapierdala - dlaczego jest poludnie a ja jeszcze zebow nie zdazylam umyc O czym marze: - o jakims cudownym bodzcu intelektualnym ----------------------------------------------------------------- Prosze o wasze zestawienie:P

Gość matka frust ratka

oto moje zmartwienie: jak jutro pojadę do mini-mala po mięso - czy aby na pewno baby nie będą się darły w sklepie? yyhhh...

hahaha Zajebiście to ujęłaś Moje zestawienie było podobne więc postanowiłam to zmienić i poszłam na studia magisterskie. Mam nadzieję ze teraz się to zmieni. Od przyszłego tygodnia piątek, sobota niedziela na uczelni a w tygodniu będę się ostro uczyć. Zostanę kujonem nr 1.

hejka nie tylko ty 👄 ja jeszcze do listy dopisuje Majewski show rewelka naciesze sie na caly tydzien a tak to tez czasem mnie trafia bo przylapuje sie na tym ze mam dziury i chyba wezme sie za szlifowanie jezyka niemieckiego ale najpierw musze zejsc z kafeP:P:P:P:D

Gość matka frust ratka
ech, a ja obiecalam sobie , ze modzie na sukces sie nie dam. a magystra mam juz od lat pieciu.

To chyba z toba nie jest jeszcze tak źle :P ja ogladam big brothera :D:D:D:D:P:D

ja to się naoglądałam wszystkich badziewiastych seriali, jak byłam w ciąży (ale Modzie na sukces nie dałam rady :-P) Teraz nie oglądam prawie wcale telewizji, tylko w niedziele czekam na \"gotowe na wszystko\" i czasami obejrzę jakiś film. Przez pierwszy rok życia mojego dziecka nie czytałam nic poza gazetkami dla mam, ulotkami i Kafeterią:-P Teraz nadrabiam straty: łykam co mi w ręce wpadnie - ale to najczęściej też żadna ambitna literatura :-)

ja siedzę juz długo w domu i czuję się głupsza czasami nie mogę sie wysłowić brakuje mi słow. Zle sie z tym czuję.

kasiulaha - też to miałam. Jąkałam się strasznie, dukałam coś tam, dosłownie 3 zdań nie moglam sklecic. Całe szczęści minęło mi to, czego i Tobie życzę.

Gość matka frust ratka
u mnie też coraz gorzej z wyslawianiem sie jak jestem wsrod ludzi - pol biedy jesli sa to mamy - ale jak trafie na towarzystwo niedzieciate to normalnie silę się żeby coś zapodać "mondrego", a tu nic - kaszka i papka w mozgu - kołuje mi ostatni odcinek m jak milosc, przeplatany rysiem z klanu i myslami, ze paczka pieluch sie konczy, a na jutrzejszy obiad trzeba zakupy zrobic. tragedia normalnie. p.s. zapomnialam dodac, ze big brothera czworke tez ogladam

Gość matka frust ratka
do kapikapi - u ciebie leca teletubisie,bo masz starsze dzieci, a ja mam coreczke 2 miesieczna, wiec i na teletubisie czas przyjdzie. a jezeli chodzi o obowiazki domowe, to spoko, ze wszystkim zdazam, nie narzekam, bo ogolnie jestem calkiem niezle zorganizowana - pranie, sprzatanie, zakupy, gotowanie, jeszcze panu mężowi robie czasem kanapki do pracy nawet.

Gość matko frustratko
ja obejrzalm dzis kolo poludnia facscynujacy program ( na dwojce chyba) o tym, jak niemowle reaguje na swiat, o potrafi no w 2gim, 3cim miesiacu( badania psychologow i neurologow amerykanskich), jaki to chlonny umysł i ile mozna wycwiczyc! Zalowalam,ze gdy moje byly male takich programow nie bylo, teraz przy wnukach chyba mi sie przyda. Jest mnostwo programow pop-naukowych o dziciach, na discovery, planete. Mnie zreszta zawsze fascynowalo uczenie moich dzieci - nigdy w zyciu, na studiach, w pracy tak sie nie rozwinelam , tyle wiedzy nie przyswoilam i nie wypraktykowałam! No i sa efekty! Do dziela!

no to nic dziwnego, że nie masz ani czasu ani energii przy 2 miesięcznym dziecku. Chęć na czytanie wróci, zobaczysz, mówię z własnego doświadczenia, umiejetność rozmawiania nie tylko o dziecku też się pojawi :-)

przez pierwszy rok po urodzeniu mojego Bobrzęcia też nic mi się nie chciało :( - no czytałam trochę, ale to moje pasja, wiec ... samo przeszło :) Bobs już wiecej czasu potrafi sobie zorganizować a mi zaczęło brakować bodźców intelektualnych :) fakt, jest cieżko ... odzwyczaiłam się trochę, ale powoli ... teraz w ramach treningu szarych komórek uczę się fajnego języka :) a telewizor już w czasie ciaży wywaliliśmy :)

Gość matka frust ratka
wczoraj przed spaniem zaczelam czytac ksiege 1000 i jednej nocy, ciekawa jest, trzeba od czegos w koncu zaczac.

kapikapi-----> dobre. I niestety prawdziwe. Faktycznie wyjmuję zabawki z wanny i sprawdzam pralkę przed praniem:D A do pobudek intelektualnych, wystarczą mi te, ktore mam w pracy,. Po pracy to chcę sie odmóźdźyć i oglądam nie wymagające specjalistycznego myślenia programy w TV.

a ja ogladam tylko big brothera a tak to minimini... caly dzien leci minimini bo sluchamy piosenek :P wczoraj złapalam sie na tym ze jak zostalam sama w domu i chcialam poogladac tv to z przyzwyczajenia wlaczyłam minimini :P Maniula na tv jeszcze za mała i ogladac jej nie pozwalam za to slucha sobie pioseneczek bebe lily i nodyego :) a co do wyjscia do ludzi- nie ejst tak źle. oczywiscie ze mój główny temat to Maniula i pampersy ale jak sie spreże to potrafie tez wymyslic inny :P mam to szczescie ze co 2 tyg wychodze do ludzi i to moich rówieśników, takze nie jest źle :)

Gość balladynka32
moje intelektualne pobudki to kafeteria - to jest dopiero tragedia :D a reszta to cyc i pieluchy.

Gość paulka jeśli to nie tajemnica
na jakiej uczelni studiujesz?

Gość Iwcia84
Ja jeszcze nie urodziłam, 5 miesiąc ciąży, ale siedzę w domu i moj umysł już też nie pracuje, z powodu zagrożonej ciąży. Codziennie to samo:budzę sie o 6, spać dłużej nie mogę, nic mi się nie chce nigdzie nie wychodzę, mieszkam na wsi, więc gdzie tu wychodzić...i mój ulubiony repertuar serialów: klan m jak miłość plebania barwy szczęścia miodowe lata ostatnio z nudów to juz powtórki oglądam....