Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agusikaaaaa

bole podczas owulacji?????

Polecane posty

Gość agusikaaaaa

wydaje mi sie ze wlasnie mam dni plodne, to moj 18 dzien cyklu i dopiero teraz mama bardzo duzo rozciagliwego bialo przezroczystego sluzu. w tamtym meisiacu po obserwcji sluzu mialam jakso 10. w tym jest dziwnie czuje jakies klucia obok pepka i jakby male szarpania w okolicach pachwiny p olewej stronie. brzucho wydaje mi sie jak balon. moenatmi miewam bole jka przy okresie. wiem ze jajniki sa duzo nizej ale nie wiem czmeu tak 4 cm od pepka mnie pobolewa. czy to normalne? mzoe to problem z pecherzem bo uciskajac brzucho czuje ze mnie pobolewa, troszke wiecej sikam i jest to tak starsznie zolty mocz. jak by ktos odp to dzikeuje bardzo bo niesttey nie mgoe w nablizszych dniahc udac sie do lekarza.

ból owulacyjny to objaw pośredni i do tego niepewny, bo:- owulacja nie boli (pękający pęcherzyk nie jest unerwiony)- może boleć ucisk rosnąego pęcherzyka na inne narządy, może boleć inny narząd.Nikt nie odpowie Cina pytanie, czy to owulacja - nie ma domowego sposobu, który umożliwiłby przewidzenie owulacji co do dnia, czy godziny - nawet testy owulacyjne przewidują przedział 12-48 godzin.

Gość agusikaaaaa
wiem ze do obserwacji sluzu tzreb ameirzyc temperature, ja obserwuej tylko sluz i codziennie zapisuje. takze dzs to jest masakra z tym sluzem.. zrobilo mi sie morko jak bym miala miesiaczke. wiec mysle ze to to bo nic innego... tylko te dziwne bole... woogl jak by pwoeiskzone brzucho i jescio od piersi w dol do brzuch ajakby podpuchniete jak oglaldam fotki dziecwyzn w ciazy to o matko niektore wlansie tak mialy tylko bardzi duzooo do gory. pewnie schizuje..... ah

Gość kokokokokokoko
ngLka nie wiem dlaczego piszesz,że owulacja nie boli!!!!! właśnie,że boli mi powiedział to ginekolig. Myślałam,że to wyrostek ale poszłam do gina ,a ten powiedział,że to ciałko żółte i owulacja może tak się objawiać, więc nie pierdziel głupot.

Gość 5 miesięcyo
oczywiście, że owulacja boli, ja czasami mam takie bole że muszę brać tabletki przeciwbólowe

Gość olusia.
Ja w tamtym miesiącu miałam taki ból w podbrzuszu że tez musiałam brac tabletke przeciwbólową bo nie mogłam sie wyprostowac,byłam u gin i własnie mówil że to ból owulacyjny,na usg było widac duży pęcherzyk który wieczorkiem pękł bo poszlam na drugi dzien na usg rano i juz go nie bylo.

Gość DZIDZIUS++++++++++
ja tez mialam wczoraj takie bóle jak opisuje agusia, z lewej strony przy pepku..mialam 14 dzien cyklu wczoraj kochalam sie z mezem bez zabezpieczenia myslicie,ze sa duze szanse na ciaze?staramy sie o baby:) czy juz po tych wczorajszych bolach nadal sa dni plodne???

kokokokokoko bo to boli UCISKAJĄCY PĘCHERZYK! Dlatego tak napisałam a ginekolog zwyczajnie miał rację - widocznie pęcherzyk był tak duży, że lada chwila miał pęknąć, i tyle tajemnicy. Jeśli ktokolwiek tu "pierdzieli" to lepiej, żeby zasiadł do książek i się poduczył zamiast siać tu swoją wątpliwą kulturę osobistą :/

Gość kokokokokokoko
nGLka Ty to tylko potrafisz mówić -zajrzycjcie do książęk jakbyś wszystkie rozumy pozjadała. Sama widzisz - czytasz ,że owulacja boli, ciało żółte czyli to ten czas kiedy są dni płodne i nie wprowadzaj dziewczyn w błąd bo tylko się tu mądrzysz i myślisz,że tylko Ty masz rację.

Gość DZIDZIUS++++++++++
hej a mi co doradzicie?

kokokokokoko - jasne, że odsyłam do książek, jak ktoś się upiera przy błędnej tezie. A gdzie mam odsyłać - No fora, czy do koleżanki?Ja nie myślę że mam racje - ja wypowiadam się zgodnie z tym, co \"mówi medycyna\". Jeśli masz problem z rozróżnieniem wiedzy od pyskówek to faktycznie masz problem - ale nie to forum ani nie ten temat.Czytam, że boli UCISK a nie owulacja.Ciałko żółte tworzy się PO OWULACJI.Czytanie i wiedza nie bolą.